Příšera, co mi sežrala tatínka

Je největší svého druhu na světě a zlvládla by spořádat přes 800 lidí najednou, většinou se ale spokojí přibližně s polovičkou.

Do Prahy doletěla až z daleké Korei a přistávat jsem jí viděla vlastně čirou náhodou a v tu chvíli jsem neměla ani tušení, že jí nebude trvat ani pár hodin, než sežere mého vlastního otce, aby ho mohla vyplivnout na druhé straně světa.

 

Ti z vás, kteří mají alespoň trochu slabost pro letadla, nebo sledují zprávy, už asi tuší, že mám na mysli Gigantický Airbus A 380 patřící společnosti Korean Air. Korejská kráska sem zavítala mimořádně v pátek odpoledne na lince Soul - Praha. Podobné stroje zatím na Ruzyni běžně nepřistávají, takže její přítomnost byla skutečným svátkem pro mnohé letecké nadšence, kteří obklopili letiště, aby mohli sledovat přistání a díky vyhrazenému kousku letištní plochy jí mohli i později chodit okukovat, když stála zaparkovaná na stojánce, aby jí mohli ofocovat fotografové a otáčet kameramani (ti, kteří se zrovna necpali na připraveném rautu pro cestujcí a novináře). Večer, když se setmělo a přiblížil se čas odletu, obdivovatelů poměrně ubylo a na ploše nás civilistů stálo maximálně ke třiceti. A právě z tama jsou následující fotky.

 

 

 

 

 

 

Autor: Klára Kutačová | pondělí 17.3.2014 8:32 | karma článku: 8,58 | přečteno: 894x