Starý, maloměstský, zabedněný prasák.

Potírat stereotyp stereotypem, paušalizování paušalizováním a škatulkovat na základě dohadů, mi připadá dost odvážné.

 Mám rád Bereniku Kohoutovou. Mladá, krásná, chytrá herečka, která dobře zpívá. Má zajímavé názory, dobře se poslouchají, ale v posledním interview v Dnes Magazínu, střílela často od boku.

 Stěžuje si, že umělecký průmysl řídí muži a jak se přehnaně hodnotí vzhled, oblékání, chování a rodinný život žen umělkyň. Má pravdu, až na to, že většina článků rozebírající tato témata je podepsáno ženami.

 Naší zemi vládnou podle statistik muži, to je pravda. Podle Bereniky Kohoutové navíc staří a zabednění, kteří o kampani Me Too, tvrdí, že je to blbost. Chtěl bych vidět politika mladého či starého, který by takto páchal poltickou sebevraždu. Jsem starý, nejsem politik, ale myslím si, že Me Too je užitečná na obě strany. Ukázala kolik vlivných mužů používalo své pozice k zneužívání žen a jsou za to dnes po právu stíháni.  Také ukázala, že se najdou ženy, které pro své zviditelnění jsou ochotny bez důkazů nařknout kohokoliv. Bohužel nařčení stačí na zničení kariery a mnohdy i osobního života. Ty samé statistiky také ukazují, že mladé a chytré ženy málokdy kandidují na pozice zastávané starými zabedněnými muži.

 Její názor, že dost starých mužů si myslí, že když je znásilněna žena, která jde večer oblečená do minisukně, tak si za to může sama mě uráží. Jsem starý muž z malého města, potkávám a bavím se s velkým počtem starých mužů, nezaznamenal jsem, že by tohle byl rozšířený názor. Většina z nich je na to příliš inteligentní a ti zabednění si to nemohou dovolit, jelikož jsou v politice.

 Dále říká: „Neznám ženu, která by učila na vysoké škole a zneužívala studenty, přičemž jim slibovala lepší známky. Ale takových mužů znám dost.“ Nemůže jít o zkušenost z první ruku, Berenika Kohoutová nikdy vysokou školu nestudovala. Když zná dost mužů, kteří toto praktikují, tak na to má jistě důkazy, nebo jí o tom ti známí sami řekli. V tom případě zajisté vše oznámila patřičným děkanům, nebo o tom ví z doslechu a v tom případě šíří drb. Jsem si jist, že mezi oběma pohlavími existují takoví profesoři, bylo to mnohokrát dokázáno u soudu, tak v různých kárných řízeních. Osobně ovšem žádného neznám.

 Asi opravdu jsem starý, zabedněný, maloměstský prasák.

 

Autor: Václav Kunft | sobota 23.7.2022 15:26 | karma článku: 44,39 | přečteno: 9700x
  • Další články autora

Václav Kunft

Červnová louka

16.6.2024 v 10:26 | Karma: 11,37

Václav Kunft

Různé tvary tmy

13.6.2024 v 13:58 | Karma: 9,88

Václav Kunft

Dvě dlaně.

9.6.2024 v 10:59 | Karma: 10,73

Václav Kunft

Zahrada Libozvuky

6.6.2024 v 10:06 | Karma: 10,34

Václav Kunft

Nerozvážná nevěra

2.6.2024 v 16:50 | Karma: 15,04