- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Recept je velmi jednoduchý, ale je to trochu piplačka. Tak dobrou chuť.
1. Rozpusť máslo s olejem ve velkém kastrolu se silným dnem. Přidej cibuli a smaž ji 10 minut pod pokličkou, až změkne. Posyp cukrem a dále smaž asi 20 minut za stálého míchání, až ti to zkaramelizuje. Cibule musí být zlatá a měkká, když ji zmáčkneš mezi prsty. Bacha, nepřipálit. Zkaramelizovat, ne usmažit do tmava.
2. Na posledních pár minut přidej česnek, poté zapraš moukou a dobře promíchej. Zvyš teplotu a za stálého míchání přidej víno následované horkým bujónem, sniž teplotu a nech pod pokličkou jen tak probublávat 15-20 minut.
3. Před podáváním zapni v troubě gril, dej polévku do keramických misek. Na polévku polož krajíček nebo dva chleba a posyp vrstvou sýra. Griluj, až se sýr rozpustí. Také můžeš chleba se sýrem ogrilovat zvlášť a pak položit na polévku.
1. 50g másla
2. 1 lžíce olivového oleje
3. 1kg cibule překrojit napůl a nakrájet na tenké plátky
4. 1 čajová lžička cukru
5. 4 stroužky česneku na tenko nakrájené
6. 2 lžíce hladké mouky
7. 250ml suchého bílého vína
8. 1.3 l horkého hovězího bujónu (klidně z kostky)
9. 4-8 krajíčků francouzského chleba
10. 150 gjemně nastrouhaného sýra Gruyere nebo Čedaru nebo Eidamu
Další články autora |