Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prosím občané, nehlaste se Andrejovi Babišovi do vlády. Proč?

Andrej Babiš je velmi chytrý, pracovitý člověk. Má rychlou objemnou paměť a rychle se učí. Je velmi dravý podnikatel. Umí být žoviální, plnit podmínky velmi schopného marketéra. Ale...a ta "ale" přináší naprosto zásadní otázky. 

- Andrej Babiš je zapsaný v mnoha spisech jako agent  STB s konkrétními texty a je velmi nepravděpodobné, že by to v tolika různých spisech někdo falšoval.

- Andrej Babiš je druhý nejbohatší člověk Čech - už to samo o sobě je střet zájmů a toto se vyskytuje pouze v Rusku a nově a výrazně méně u prezidenta USA. Aby to byl ministr financí nebo dokonce předseda vlády, mi přijde absurdní. Vítám, že klientelistické vztahy ODS a částečně i ČSSD se rozvolňují, ale to díky tomu, že se do politiky dostávají noví lidé těchto stran. ČSSD navíc bude muset projít totální reformou. U hnutí ANO jsou na obcích naopak opačné problémy a Andrej Babiš je vrcholem tohoto problému:

- Pozastavení výroby nějaké firmy- zajišťovací příkazy i po pečlivé kontrole z jiných ministerstev, vyšetřování nedotažená a možná se toho ani samotní podnikatelé nikdy nedožijí. To je právní stát?

- Andrej Babiš koupil Kostelecké uzeniny typickým monopolním způsobem: Ovládl trh a pak nesmyslným nereálným požadavkem nechal  hlavního (uprosil ho, že má málo masa) dodavatele Kosteleckým uzenin zkrachovat tak, aby mohl od něj za babku firmu koupit. 

- Marian Jurečka pracně vyjednal na Evropské půdě to, že nesmí být dvojí kvalita potravin (vejde později v platnost) a co dělá Andrej Babiš? Do Kosteleckých uzenin nedává naše maso. To dával dodavatel , který dokonce Andreje Babiše vytáhnl z brindy - měl výborné certifikované, velmi dobře hodnocené chovy. Ty Andrej Babiš vybil (po složitém vývoji, který se musí rozplést, včetně těch likvidací polí) a dováží levné maso z Německa: to přece těm "prasatům" Čechům musí stačit, když jsou ochotni si vzít ode mě i koblihu, kterou jim vnucuji...sám se vysmíval na párty voličům, že v západní Evropě neexistuje, aby politik krmil obyvatelstvo. Voliči by to považovali za populismus a nedůstojné a takového politika nevolili. My jsme zavřeli naopak oči nad tím, že Babiš zlikvidoval kvalitního podnikatele. Podobně (jinak) na tom je na tom Olma Olomouc atd. Konjunkrura dává do ruky Andrejovi dobré koblihové karty, ale je třeba vidět za to. 

- Proč si podnikatelé myslí, že chtěl Andrej Babiš do politiky? Pojištění těch všech šméček a likvidací, která udělal - zamést stopy a vytvořit systém, který umožní, že nebude v budoucnu stíhán. Až na druhém místě snaha dokončit (pokračovat) v monopolizace Čech. 

- Je mi úplně jedno, jestli bude Andrej Babiš za Čapí hnízdo a Korunové dluhopisy odsouzen nebo ne. Je to prostě šmelina a vyšetřování ukáže jen, zda na tento typ obcházení zákonů tam nějaký paragraf je anebo je zase třeba přidělat, abychom  - když neumíme žít čestně, opět měli tlustčí fascikl zákonů. Sám několikrát prohlásil na videích (kdy si neuvědomil, že ho někdo natáčí), že je Čapí hnízdo jeho a pro jeho rodinu k soukromým účelům. Jak chceme redukovat zákony, když si do čela státu volíme ty, kteří je obchází a kvůli nimž musí být další nesmyslné zákony vytvářeny? Jako třeba i zákon o médiích...dříve by prostě nikoho nenapadlo jít do politiky a vlastnit média. 

- Když se podíváte, kolik vysokých členů ANO je spojeno s Afrofertem...

- V koaliční dohodě stálo, že EET bude na vhodné a vybrané plátce. Realita je jiná (i když i zde Babiš couvá) - podvedli Lidovce. Můžeme mu věřit, když slibuje dneska v Partii na primě, že nezruší senát (ani o tom nebude referendum) ani žádná zastupitelstva ? (v knize o tom píše, ale v programu přímo takto není). Řeší situace ad hoc podle výhodnosti pro sebe, nemá žádné mravní ukotvení. Proto nevíme, co udělá. 

- Andrej Babiš očerňoval a očerňuje všechny politiky, že "kradnú". A to i s čistým štítem Lidovce. Jak může chtít, aby s ním někdo šel do vlády? Jak může ze sebe snímat tuto odpovědnost, slepou cestu, kterou svým jednáním v naší politice vykopal právě on? 

- Kromě toho že "všici kradnů" si přivlastnil úspěchy vlády. To s ním také někdo půjde, aby dopadl stejně? 

- O politicích se vyjadřuje naprosto sprostým způsobem "ta píča" a podobně a to ne jednou, je to zachyceno i na veřejných videích. Je to jeho styl vyjadřování mimo marketingové spoty a musí se hodně hlídat v televizi. To s ním někdo má jít do vlády (kromě egoisticky nemocného Tomia Okamury)? 

- Když se podíváte na videa, můžete si všimnout, že lidé jsou pro něj jen kulisy. Ano, dělá pro ně večírky, baví se, ale je tam skutečný vztah? Dokonce si s lidmi na ulici zahrával a dával jim peníze. Bavil se tím a potom lidi ve videích naprosto nechutným způsobem zesměšňoval, když nějakému bezdomovci či chudému člověku dal 5000 a on to přijal. Co měl asi takový chudák v šoku dělat? Na jakou Andrejovu velikost to ukazuje, když se takovému člověku vysmívá a holedbá se tím, že pro něj jsou pětitisícovky jen drobné? Je skutečně jedinou charakteristikou dobrého premiéra množství jeho peněz?

- Pracovitý a beze spánku a tahem na bránu Andrej Babiš je - jako žralok, který chce vlastnit všechno a udělá pro to všechno. Zajímavý typ, musím říci. Ale chceme takového premiéra, který skoupí i další firmy a bude nás krmit svými blafy a pak námi pohrdat? 

- Na Slovensku je Andrej Babiš žalovaný novináři pro monopol v pekárnách. Náš antimonopolní úřad ani nechtějte vědět, jak funguje. 

- Slováci mají o nás obavu a drží nám palce, ať nemáme dlouho tak nebezpečného člověka, jako byl pro ně Mečiar, ve své vládě. 

- O čelní pozici Andreje Babiše nerozhodlo 30% lidí, ale jen asi 18%  lidí (40% lidí nepřišlo k volbám). ,Volili ho většinou starších lidé, kteří nevědí, která bije a nechali se okouzlit skutečně schopným vůdcem.

- Jeho neuvěřitelně chytrý marketér Marek Prchal vytvořil z Babiše, který všemi pohrdá, když neví, že je natáčený, a který monopolizuje Čechy a Moravu, složitě vyvrací své lži v televizi (úspěch Marka Prchala) sympaťáka, kterého lidé zvolili. Videa na upozornění na marketing i záběry z jeho skutečného života byla na youtube snadno dohledatelná. Jenže ta se nedostanou právě k těm 18% lidí a nedostaneme se k nim ani my, co se snažíme podporovat demokratické politické strany a jsme si vědomi, že právě konsensem (ne zase přílišnou rozdrobeností) se dělá ta nejlepší a hlavně alespoň trochu mravní politika.

Jak z toho ven? 

Pro politiky jasný náročný úkol: Kromě vizí a sestupu k lidem se pokusit propojit v rámci politických stran, aby se v příštích volbách dostali dopředu v pelotonu. Úkol je to přetěžký, protože celosvětová tendence je přesně opačná a to nejen v politice. V tento čas: ZNOVU VYZÝVÁM ODS, ABY SE SNAŽILA v podpoře dalších stran BABIŠE PRESVĚDČIT, ABY ADREJ BABIŠ S PANEM FALTÝNKEM ODEŠLI Z POLITIKY - RESP. Z VLÁDY A VEDENÍ POSLANECKÉ SNĚMOVNY. A sestavován vlády mohlo proběhnout s ANO, ale bez těchto dvou pánů. Má to ale bohužel i druhou stránku: Čím více by to pánové dělali, tím více Babiše poštvou přes média proti sobě a ten už na ně kydá další špíny. Není to lehká situace. 

Pro lidi je to výzva, abychom spolu mluvili a to zejména na vesnicích. I když se tak dělo, bohužel někteří lidé si potřebují něco ozkoušet a tam naše možnosti končí. Ale nerezignujme na to. 

Pro vás šikovné podnikatele, politiky jiných stran, odborníky v řadě odvětví: I když je velmi lákavé České republice pomoci v tom nejlepším, co umíte, prosím neulehčujte Andrejovi Babišovi situaci tím, že s ním budete spolupracovat. Předpokládám, že se takoví lidé stejně najdou a sestaví dobrou vládu, ale jde o čistotu vašich duší. 

"Nezáleží, co se stane, záleží, co uděláš."

Carpe diem. 

Alena Kulhavá

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Kulhavá | neděle 29.10.2017 15:40 | karma článku: 22,80 | přečteno: 779x
  • Další články autora

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma: 24,44 | Přečteno: 615x | Společnost

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma: 38,89 | Přečteno: 4716x | Společnost

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma: 13,62 | Přečteno: 429x | Společnost

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma: 37,29 | Přečteno: 15309x | Společnost

Alena Kulhavá

Hlubší otázky kovidu a jeden hrot mezi očkovanými a neočkovanými

V předchozím článku jsem popisovala současnou aktuální situaci zdravotní a sociální, v tomto článku píši o hlubším podhoubí, kde nás čekají výzvy možná pro každého z nás:

28.11.2021 v 17:17 | Karma: 18,23 | Přečteno: 868x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29,  aktualizováno  21:56

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

VIDEO: V Istanbulu vzplála Atatürkova oblíbená restaurace, oheň zasáhl i bazar

15. května 2024  21:43

Znamý Egyptský bazar v Istanbulu ve středu zasáhl požár. Plameny se začaly šířit z komína více než...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik