Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Andrej Babiš se skoro určitě očistí !!! Ale kdy a jak? Můj pohled vás možná překvapí...

Proč skoro určitě? Protože přestože máme jako lidstvo zažité určité zkušenosti, nemůžeme vědět, zda...Pokud..., tak se Andrej Babiš určitě očistí. Jak? Bude na to stačit jedno volební období? 

Pro mě je zcela nedůležité, zda bude Andrej Babiš právně očištěn. Pro mě je to člověk, který je poměrně hodně nečistý. Zda se pohybuje za hranou zákona, nebo kráčí vždy v prostoru neskutečných šméček, které nejsou zatím postižené zákony, pro mě důležité není. 

V tomto kontextu mi připadá do jisté míry paradoxní, že 28 let po revoluci 1989 se dostává do předsednictví státu člověk spojený nejen s klientelismem (to byla i řada lidí ODS a také ČSSD), ale v situaci, kdy bychom mohli postoupit k neklientelistickým stranám (po strašidelné zkušenosti s Věcmi veřejnými) jsme místo většího zvolení středových stran a Pirátů zvolili člověka, který už ani není spojen s klientelismem, ale je přímo mocenským monopolistickým podnikatelem bez mravního rozměru. Kromě toho si hraje s lidmi, pohrdá jimi a přestože je rozhodně schopný alfa samec, má v sobě některé zbojnicko-skřetovské charakteristiky. 

Jedná se o člověka, který je obviněn nejen z podvodu ohledně Čapího hnízda (kde svým návštěvám na Čapím hnízdě ve chvíli, kdy zapomněl, že je nahráván sdělil, že je to jeho soukromá stavba, lhal do médií, pak se vytáčel a čachroval s příbuznými) a Korunových dluhopisů se zajistil o to, že zajišťovací příkazy byly používány možná na likvidaci konkurence? Nebo jen šlo jen o přemrštěné kontroly (metodické pochybení v dobrém motivu vybírat daně)? To se nikdy nedozvíme. Kromě toho, že se jedná o určité sortimenty připomínám to, přes 25% všech zajišťovacích případů v situaci, kdy na to vlítla média (Kubík se Slonkovou a Česká televize) a policie?, musela být soudně zrušena, protože jsou zcela nepřípustně nesmyslná a likvidační a dalších 60% všech zajišťovacích příkazů čeká na to, aby bylo rozhodnuto, zda mají být použity nebo ne (prošetřuje se). Problém je v tom, že ani někteří samotní obvinění nesměli dostat žádné informace, byl jim prostě jen zabaven majetek...Babiš nechtěl nic říci do médií, Slonkovou nazýval píču, která ho chce dostat do tepláků...až zjistil, že tudy cesta nepovede: Politici i veřejnost ho postavila před problém tak jasně, že dneska Šilarová už musí se vyjádřit v tom smyslu, že budou hledat jiné cesty a poškozené podnikatele odškodní. Na výsledek si ale musíme počkat, jestli se tak skutečně stane. 

Jedná se o člověka, který neuvěřitelným způsobem vytuneloval Unipetrol a rozdělením a převedením financí vytěžil - vykradl firmu a dluhy převedl na zaplacení nás občanů. Jednalo se skutečnou zlodějinu, která pouze využila přechod od komunismu k demokratickým zákonům. Jedná se i o člověka, který platil politiky tj. sám byl velkým klientem (a to i před revolucí), byť klientelismus dnes kritizuje. Problémem je, že to lidé chtějí zapomenout. Topolánek jim vadí (chápu), ale Unipetrol byl vědomý kalkul a podvod Andreje Babiše. 

Jedná se o člověka, kterého Slováci stíhají pro monopolizaci slovenských pekáren a kdy je i podle odborníků velmi nepravděpodobné, že by v tolika tolika spisech bylo falšované jméno Andreje Babiše v rámci konkrétních informacích jako agenta STB.

Andrej Babiš pohrdá lidmi kolem sebe apriori a vnímá jen svoje schopnosti. Obklopuje se zvláštními typy jako je Faltýnek a Vondráček, podobně jako Miloš Zeman má svého Ovčáčka, Novotného a Mynáře. Andrej Babiš zachází v rámci svého alfanarcismu do nechutných dehonestací, které nejsou omluvou pro to, že mu nelze ubrat některé podnikatelské schopnosti a pracovitost (byť v rámci vesmírného měřítka volbu lidí ctím a může být i v lecčems pozitivní a je důležitá). 

Ve chvíli, kdy politické strany vždy pracovaly na sestavování vlády, Andrej Babiš se potřeboval koupat v superstárových obdivech paniček a panáčků obcí, nenabídl nic pro vyjednávání s politickými stranami (ani jeho Faltýnek) a lhal o tom do médií. Strany pro sestavování poslaneckých výborů volaly po vědomí, jak bude vypadat vláda, aby ve výborech atd. mohla být skutečná opozice. To, že vládu nebo představu vlády neprojednal s politickými stranami, se v historii nestalo. Může to být efektivní, ale nelze se potom divit, že s ním nikdo spolupracovat nechce. Politika je o diskusi, nepsaných džentlmenských pravidlech a konsensu, nejlépe strategie win - win (vítěz - vítěz) dneska v pokročilé společnosti. Politika není to, že řídí jeden člověk všechny, pak s ním pochopitelně nechtějí spolupracovat. 

Když jsem toto vše napsala, má šanci Andrej Babiš se očistit? V situaci, kdy ve své knize prezentoval privatizaci zdravotnictví (zemědělství, potravinářství a genetická centra už má), rušení senátu, místních zastupitelství a redukci poslanecké sněmovny a pak pouze chytře do programu (když se lidé háčili) to odložil na pozdější dobu, máme šanci věřit v nějakou rozumnou debatu bez supervyčůranosti jeho a jeho marketingových poradců? 

To vše záleží na Andrejovi Babišovi. V rovině mravní a tak i politické v rámci činů minulých nemá šanci se teď hned politicky očistit. Je úplně jedno, zda bude vydán poslaneckou sněmovnou, nebo ne. Pokud bude vydán, je naprosto jedno, zda bude za Čapí hnízdo a Korunové dluhopisy odsouzen, nebo ne (ať už by to bylo čistě vyšetřené a na hraně zákona nebo ovlivněné). V rovině volebních preferencí není třeba ptát se na jakoukoliv vinu, nevinu a rovnováhu, to jsou příběhy lidí a jejich lekcí (i když zároveň lekcí Andreje Babiše). Jak má tedy šanci Andrej Babiš se očistit? 

Jediné možné skutečné očištění není u soudu, ale před vlastním svědomím. Ale ne zamlženým svědomím: 80% (či více) odsouzených lidí tvrdí, že jsou nevinní, protože jejich vnitřní obrana je chrání (za cenu rozkladu osobnosti či podpory psychopatie) před přiznáním si určitých nečistých věcí či trestných činů. Kdy a jak se Andrej Babiš podívá do zrcadla svého svědomí v rámci růstu vlastní osobnosti, nikdo neví a neví to pravděpodobně ani on sám. Co všechno bude muset karmicky následovat, aby při nárazu na tvrdou realitu šméčkovské občůrané bezkrupulóní osobnosti (která odpovídá určitému stádiu vývoje každého člověka) bude moci postoupit ke skutečnému osobnostnímu růstu, nikdo neví. Netroufám si to vůbec odhadovat, přát mu cokoliv konkrétního, natož cokoliv posuzovat, jen ty věci jsou pro mě natolik za hranou, že sice kvality a určitou historickou nutnost a pochopitelnost této postavy v rámci současné situace ČR chápu a respektuji, ale nevnímám jako osobnost v pozitivním smyslu formující charaktery lidí v dalších generací. Je pro mě spíše jasnou hranou rozporu výkonu a charakteru (což pro pozornou část obyvatelstva dnes nebo později může být právě důležitou lekcí). Je celkem zřejmé, že tváří v tvář smrti na konci života nebo po smrti se velmi pravděpodobně (jistě to vědět na 100% u všech lidí nemůžeme) i v rámci Smyslu dotkne reality svých činů v nadhledu celých situací i v hloubce Vesmírných zákonů. Je banálním poznáním lidí, že tam nejde pouze o maximální businessový či politický výkon. Je to jeho Příběh a my občané nemáme šanci ze zpráv znát všechny detaily a skutečnosti, přesto určitou potřebu obezřetnosti je třeba vzhledem k některým jasným i jím samotným prezentovaným postupům zachovat. Vzhledem k tomu, že sám se nechal vydat v minulém období, předpokládám, že tak učiní i teď, stejně tak že dostojí jeho přání jeho spolustraníci. 

Nemám právo posuzovat, zda pokud by ve vládě vydán nebyl, nepřipustil si v současné době svoje špíny a udělal pro republiku hodně dobrého v rámci vlády (nezneužíval zajišťovací příkazy a začal nejen výkonným, ale i důstojným a čistým způsobem jednat v politice), by pro něj po transformaci charakteru byla lepší varianta při pozdějším nárazu na svoje vlastní předchozí špíny, nebo naopak by vydán být měl: Bude třeba odsouzený, z politiky zmizí a narazí si na svoje nečisté jednání teď a otevře se mu cesta k možnému procítění, co je v životě a vývoji člověka důležitější, než mocenský a majetnický výkon. Je to jeho osobní Cesta ve spojení s Vesmírem, každý z nás má možnost pouze vnímat zákony, volit politiky pro sebe, diskutovat s lidmi, s politiky a při značném překročení (např. kdyby chtěl zestátňovat televizi, privatizovat nemocnice, redukovat demokratické instance nebo šméčkařil se svým vydáním apod. - podle každého uvážení) jít demonstrovat. Sledovat informace od opozičních politiků a vyzývat politiky ANO, aby jednali v zájmu země (v zemědělství i pokračovali v Jurečkově cestě) a nikoliv v zájmu Agrofertu a Babiše jako takového. Nenapadá mě, co jiného by bylo v Řádu vesmíru. Napadat se navzájem s lidmi nebo se utápět ve skepsi (něco jiného je aktivismus ve správnou dobu) a nežít lásku nemá smysl. Někdy se totiž může stát, že část obyvatel potřebuje zažít nějakou lekci a jiné duše potřebují rozehrát své velké karmické osobní křižovatky (viz teď Andrej Babiš) a nemá smysl na to žehrat. Má smysl se neustále ptát "co by teď udělala Láska? Co mám teď udělat?" A jen osobně člověk dostává při upřímné otázce do své Duše odpověď, co konkrétně má v danou chvíli každý den při znovu položené otázce dělat. 

Přeji nám takto vědomě vedené životy v situaci, která k tomu přímo vybízí. 

K tomu v obrázku přidávám mozaiku z průčelí katedrály svatého Víta na Pražském hradě. 

Alena Kulhavá

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Kulhavá | čtvrtek 30.11.2017 21:55 | karma článku: 26,90 | přečteno: 1252x
  • Další články autora

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma: 24,44 | Přečteno: 615x | Společnost

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma: 38,89 | Přečteno: 4716x | Společnost

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma: 13,62 | Přečteno: 429x | Společnost

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma: 37,29 | Přečteno: 15309x | Společnost

Alena Kulhavá

Hlubší otázky kovidu a jeden hrot mezi očkovanými a neočkovanými

V předchozím článku jsem popisovala současnou aktuální situaci zdravotní a sociální, v tomto článku píši o hlubším podhoubí, kde nás čekají výzvy možná pro každého z nás:

28.11.2021 v 17:17 | Karma: 18,23 | Přečteno: 868x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

VIDEO: V Istanbulu vzplála Atatürkova oblíbená restaurace, oheň zasáhl i bazar

15. května 2024  21:43

Znamý Egyptský bazar v Istanbulu ve středu zasáhl požár. Plameny se začaly šířit z komína více než...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik