Tak Vám pěkně děkuji, pane Havle.

Děkuji Vám za Vaše heslo „nejsme jako oni“, děkuji Vám za Vaši podporu právní kontinuity Československé socialistické republiky, za převzetí komunistických zákonů a norem, děkuji za Vaši neochotu trestně stíhat komunistické zločince.  Věřím Vám, že jste to myslel dobře a skutečně věříte, že „pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí“.Bohužel i pravda a láska potřebuje pomoc, jestliže má nad lží a nenávistí zvítězit.   Vím, že jste neměl moc a sílu vše změnit sám, ale měl jste vysoký morální kredit a Vašim slovům bylo nasloucháno.

  

 I díky Vám a Vašim postojům dnes komunisté zvedají hlavu vysoko a znovu nás poučují o správnosti jejich zhoubné ideologie.

 Vím, že jste toto nechtěl a komunisty nemáte rád a bojujete proti nim.

 

Ale i díky Vaší podpoře nepolitické politiky, snaze o co největší počet parlamentních stran, které jsou pro Vás zárukou rozmanité společnosti, máme nestabilní politickou scénu.Přecenil jste politickou kulturu v naší zemi a místo zdravé a rozmanité společnosti máme už několik let slabé vlády, neschopné prosazovat svůj program, protože jsou závislé na malých stranách a straničkách, které získávají vliv a postavení neúměrné své velikosti a které vznikají a zanikají jako sněhové vločky.

 

Opravdu nevolám po vládě dvou stran, které by se pravidelně střídaly ve vládnutí sami pořád dokola.To by nám v současném stavu naší společnosti nepomohlo.

 

Toužím jenom po takovém volebním modelu, který zachová i malé strany, ale budou mít sílu úměrnou své velikosti, kdy strany budou mít dostatečnou sílu prosadit většinu svého programu a voliči budou mít možnost jasně zhodnotit předvolební sliby a reálný uskutečněný program bez možnosti výmluv na koaliční partnery.

 V modelu, kdy komunistická strana nebude nepoužitelná část poslanecké sněmovny, schopná blokovat systém a těžící z vlastní síly se kterou je nutné počítat.Díky čemuž získává vliv a postavení větší než má právo, nemluvě o morálním nároku.

 

Vážím si Vás i nadále, ale zkuste prosím přehodnotit Váš postoj v této otázce, potlačit Vaši averzi k velkým politickým stranám a podpořit stabilnější a přehlednější politický systém v naší zemi.

 Děkuji

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Kulhánek | sobota 1.3.2008 8:00 | karma článku: 26,25 | přečteno: 1490x