Paroubek a Ruská dezinformační kampaň

  Standardní zpráva BIS a Vojenské kontrarozvědky za minulý rok, rozpoutala běsnění Paroubka.Prý je to účelová manipulace ODS a má za cíl poškodit ČSSD před volbami.  

Značná část příznivců sociální demokracie a komunistů( dle příspěvků na v diskusích) považuje zprávu za zmanipulovanou a nechápou jak by ruský agent mohl ovlivnit veřejné mínění u nás.Prý  je to nesmysl.

 

Není to nesmysl a docela dobře to může fungovat.

 Na téma dezinformačních kampaní je množství informací a studií, podložených dokumenty.

U nás vyšla mimo jiné kniha Ladislava Bittmana – Mezinárodní dezinformace

(Bittman – bývalý agent Československé rozvědky, utekl do USA a 30 let přednáší na univerzitách o dezinformacích)

 

Sovětský svaz a jeho satelity(zvláště ČSSR) používali dezinformační kampaně po celou dobu studené války.

( není důvod myslet, že s tím rusové nadobro přestali, odborníky i finance mají, Putin sám byl agent KGB a určitě se v tom vyzná, motivaci mají taky)

V rámci zpravodajské činnosti měli významnou  samostatnou sekci k výrobě a plánování dezinformačních kampaní.

S větším i menším úspěchem se jim dařilo ovlivňovat veřejné mínění „na západě“.K ovlivňování veřejného mínění používali mnoho metod a cest.

Důležité bylo vždy správné načasování a míchání polopravd s mýty a zkreslenými fakty.

K šíření dezinformací zakládali a financovali různé spolky, nadace a hnutí( zvláště oblíbené byly „mírové hnutí“).Samozřejmě většina členů spolků a hnutí neměla s ruskými agenty nic společného, většinou byli jen levicově zaměřeni.A samozřejmě tisk a televize, jakmile se nějaká zpráva vypustila do světa, přebírali ji ostatní novináři a šířila se dále a dále.

 

Dezinformační kampaň proti radaru USA u nás.

 Od roku 2002 jsme jednali s USA o radaru – dostatečná doba na přípravu kampaně.

Dostatečné zázemí a dokonalá znalost našeho prostředí s množstvím lidí, kteří nedůvěřují USA a mají rádi rusko.Ideální kombinace.

Šou může začít.

 Souběžně s prvními informacemi o možném umístění radaru a obranných raket v ČR se objevují první „zaručené“ zprávy o nedokonalosti systému, objevují se články o nefunkčnosti systému, znevažuje se hrozba raketového útoku na naši zemi, objevilo se množství „odborníků“ hlásajících škodlivost radaru na naše zdraví.

 Vzniká iniciativa NE základnám, iniciativu podporují Komunisté, palestinské organizace,levicové hnutí.Tím se na scéně objevuje široké, dobře organizované a finančně zajištěné fórum k šíření různých dezinformací( hlavní aktéři si nemusí nutně být vědomi aktivit ruských agentů, nicméně mnozí v iniciativě mají vlastní zájmy proti USA – palestinské organizace a hlavně komunisté, kteří veřejně touží po zrušení NATO)

 V další fázi přichází téma strach o vlastní bezpečí.Objevují se zaručené úvahy o nebezpečí radaru, jako prvotním cíli útoku raket, podporované prohlášením z Moskvy o nasměrování raket na radar.

 Úvahy na téma teroristického útoku islámských radikálů na radar, nebo naši zemi, taky rozhodně nepřidávají k oblibě radaru.

 V neposlední řadě silně stoupá „mírové hnutí“, hlásající nebezpečné stoupání napětí ve světě a rozjetí závodů ve zbrojení, které povede ke katastrofě.( mírové hnutí bylo v minulosti největší kritik USA, vždy se demonstrovalo proti zájmům USA a zbrojení USA, nebo jste už někdy někdo slyšel o „mírových“ demonstracích proti plánům Ruska?)

 Paroubek se sám iniciativně chopil příležitosti zatopit pořádně vládě a svou rétorikou a tančení v otázce radaru, na základě milovaných průzkumů veřejného mínění.Ve svém svatém tažení proti vládě používá otázku radaru a národní bezpečnosti jako klacek a máchá s ním divoce kolem sebe.Ve svých prohlášeních použil všechny možné protiargumenty a dokonce ČSSD demonstrativně hostila ve svém doupěti ruského generála v okamžiku vládního smlouvy  o radaru.

 Paroubek udělal z radaru politiku, používá všechny metody dezinformační kampaně a teď se rozčiluje, když rozvědka a BIS potvrdí, že rusové dělají to samé.

  

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Kulhánek | úterý 30.9.2008 8:50 | karma článku: 42,09 | přečteno: 5068x