Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Obrana hejlů před Rádiem Jerevan

Jsem posedlý Karlem Dolejším z Britských listů? Je nejpitomější ze zakuklených propagandistů USA, průkopníků války USA proti Rusku, — a to mě přitahuje jak lampa můru.

Titulek je

„Příměří“ umožnilo Kremlu soustředit síly k dobytí Debalceva

Věřit, nebo nevěřit? Plánoval tu operaci Kreml? Že o tom nic neví, to propagandistovi nebrání v díle. Uvozovky říkají hejlovi, že nepřátelé Kyjeva sjednali „příměří“ tak, aby Kyjevu ublížili.

Citát musí být dlouhý, abych nepřetrhnul nit argumentu —

„Bylo by nespravedlivé říci, že zatím poslední ukrajinské ‚příměří‘ uzavřené v Minsku je vysloveně k ničemu. Umožnilo (pro)ruské straně stáhnout síly z ostatních úseků fronty, protože na nich nehrozí žádná ukrajinská odlehčovací ofenziva, a dobýt strategicky důležitý komunikační uzel Debalceve. Kdyby příměří nebylo, minimálně by taková útočná operace prováděná přiměřeně menšími silami zabrala mnohem více času.“ (Karel Dolejší)

Argument je rozvinut takto — (1) dobrý Kyjev dodrží příměří na všech bojištích, (2) zlá (pro)ruská strana proto může obmyslně stáhnout své loupežníky k Debalcevu, (3) čačtí ukrajinští obránci Debalceva proto padnou.

Proto „příměří“ bylo aspoň k něčemu — zlému. Hořká ironie propagandisty.

Co vidím já, laik ve vojenství — kdyby se útočilo menší silou, útočilo by se jen déle? Kdyby se útočilo menšími silami jakkoliv dlouho, obránce by se asi ubránil.

Dolejší trvá na svém obnošeném frku (pro)ruská — jako by východní Ukrajinci bojovali za Rusko.

Argument rebelů je pochybný, ale sofisticky hájitelný — příměří se vztahuje na linii fronty, nevztahuje se na obklíčené ukrajinské vojáky na území rebelů. Ty můžeme vyprovodit za frontu svinským krokem.

Petro Porošenko troubí, že ukrajinská vojska ustoupila spořádaně se všemi svými zbraněmi a přeskupují se k mohutné ofenzívě. Mrtvých bylo dvacet. Separatisté troubí, že Ukrajinci prchali ve zmatku na čem mohli, v kotli zůstává dva tisíce těch, kteří odmítají složit zbraně, a mrtvých jsou dva nebo tři tisíce. To jsou frky staré jak svět lidí.

„Doufám, že ukrajinské úřady nebudou bránit ukrajinským vojákům v tom, aby složili zbraně.“ (Vladimir Vladimirovič Putin)

Nejsou to andělská slova? Neznějí ukrajinským vojákům líbezně?

„Dnes jsme zaujali nové obranné linie. Hovořil jsem s představiteli USA a Evropské unie. Požadovali jsme od světa tvrdou reakci na brutální znásilnění dohody z Minsku Ruskem.“ (Petro Porošenko)

Ten Dolejší to nemá ze své hlavy!

„Aby měla jednání, a zejména jednání s putinským Ruskem na válečné stezce, vůbec nějaký smysl, musí protistrana držet v ruce stejně velký klacek.“ (Karel Dolejší)

Rusko neovládá vzbouřence na východě Ukrajiny. Ti ale vědí, že Putin je nemůže nechat zmasakrovat ukrajinskou armádou bez toho, aby ztratil tvář. Proto si troufají — a vtahují ho tím do války, ať chce, nebo nechce.

„Separatisté jsou vysloveně loutkami kremelských loutkářů, kteří jimi tak či onak pohybují po tom jevišti. Oni k tomu nemají co říct, protože bez ruských zbraní a munice by nepřežili týden.“ (ruský žid Jefim Fištejn) —

To je logika tichého blázna. Protože bez zbraní od Ruska by hned prohráli, nemají co říct k tomu, co
s těmi zbraněmi vyvedou? Fištejn zapřahá vůz před koně.

Bez zbraní by vzbouřenci nemohli bojovat — ale oni chtějí bojovat. Bez chuti bojovat by nedostávali zbraně — nebyly by jim k ničemu. Chuť bojovat předchází dodávce zbraní. Fištejn ale blouzní, že dodávka zbraní předchází chuti bojovat, ba vyvolá ji.

„Přijde-li rozkaz ke stažení těžké techniky a k zastavení palby, vyhrazuje si DUK právo pokračovat v aktivních bojových akcích až do úplného osvobození ukrajinských regionů od ruské okupace.“ (Dmytro Jaroš)

DUK je Jarošův Dobrovolnický ukrajinský sbor. Dmytro Jaroš je vůdce Pravého sektoru.

Jak velký klacek drží Putin? Na východní Ukrajině bojují ruští zbrojnoši se svými zbraněmi. Jak velký klacek drží US viceprezident Joe Biden? Opakuje a opakuje, že „Rusko zaplatí větší cenu, jestli se nestáhne z Ukrajiny“ — počítaje Krym. Jakou cenu?

(Ruští zbrojnoši musejí být sehraní — posádku tanku, obsluhu kanónu, radaru, … nejde splácat z dovolenkářů bůhví odkud.)

Válčí Putin proti Ukrajině, nebo proti Kyjevské moci? A chce Biden bojovat proti východní Ukrajině, nebo proti Rusku?

Kdo na Ukrajině chce vtáhnout USA do války — ovládaní západní bídníci, nebo slouhové USA u moci?

„Merkelová iniciovala jednání o příměří, které nedoprovázel vůbec žádný silový argument. Možnost dodávek zbraní Ukrajině byla na základě hysterických argumentů předem odmítnuta a Putin ví, že s řeckou kartou v rukávu se nemusí obávat ani zostření evropských ekonomických sankcí. Proč by tedy nepodváděl? Co mu kdo může udělat?“„… a válka pokračuje, zatímco Ukrajině Evropa vnutila ‚příměří‘. S takovými přáteli, jako je Angela Merkelová, Kyjev vlastně nepřátele nepotřebuje.“

Za dobrotu na žebrotu, Angelo. Ty jsi největší nepřítel USA v Evropě, největší nepřítel EU v EU a největší nepřítel Kyjeva.

Hořejšího rádoby frk nemá pointu — kdyby Kyjev neměl jiné nepřátele, nepotřeboval by ani Angelu Merkelovou za svého nepřítele.

Co jsou ty Hořejšího hysterické argumenty? Že přiléváním oleje do ohně se oheň víc rozhoří. A Hořejší lže — všichni straníci Kyjeva svá rozhodnutí o vojenské pomoci odložili, dál vyhrožují.

„Je to plán poslední naděje, pokud selže, bude válka.“ (François Hollande) —

To je vyhrůžka, není to předpověď nutnosti.

Už i bídné Řecko je rukojmím zlocha Putina, jeho Trojským koněm v Evropském svazu, shnilým jablíčkem.

Dolejší, nikdo nemůže nic udělat USA, raduj se! O USA se nedá říct, že rozumějí jen síle. Nikdo, kromě sebevrahů, ji proti nim nemůže vyvinout.

„Příměří je stále široce porušováno a vzbouřenci budou zjevně svůj úspěch interpretovat jako začátek své nové ofenzívy směrem na západ.“ —

Karel Dolejší nebo Brit Jan Culik překládá hejlům z angličtiny, link radši nedává. Jak může být zjevné to, co se nestalo?

Logika války říká, že o příměří většinou žádá prohrávající strana (Rusové v roce 1917, Němci v roce 1918, USA v Koreji, USA ve Vietnamu, …). Něco jiného je, když příměří vynucuje třetí strana — ta může hrozit násilím oběma znesvářeným stranám, jestli si nedají pokoj.

V Minsku třetí strana ani východní strana konfliktu neexistovaly.

Může některá strana válku na Ukrajině vyhrát v boji? To by museli separatisté ubít Kyjev — nebo Kyjev ubít východní Ukrajinu. Nebo by se kyjevská moc musela zhroutit, rozsypat, implodovat — nevylučuji to.

„Zástupce ministerstva vnitra pro Charkovskou oblast uvedl, že ve městě bylo zadrženo na 700 separatistů, z nichž 160 stane před soudem.“ (Novinky.cz)

Rádio Jerevan hlásí. Jak policajti poznali separatistu? Co s těmi pěti sty čtyřiceti, kteří nestanou před soudem? Za co odsoudí ty separované separatisty, kteří zatím neseparovali?

„Kagda budet lučše?“ Rádio Jerevan, „Lučše uže bylo.“

Poradce Petra Porošenka, báječný Gruzín Michail Saakašvili roztroubil, že „ukrajinská armáda, ak dostane americké zbrane, rýchlo oslobodí nielen Donbas, ale obsadí aj celé Rusko.“

V Gruzii ho chtějí obžalovat z kdečeho, ale Porošenko nedá!

O jiném bláznovství

Starosta Židlochovic Jan Vitula (top) protestuje proti tomu, aby kraj dal pár drobáků na Dny ruské
kultury

„Je dobré si uvědomit, že to je něco podobného, jako kdybychom v létě 1938 pořádali Týden německé kultury,“

Je tu nějaká podobnost? V létě 1938 tu byl Reichsprotektorat Böhmen und Mähren.

„Vladimir Putin používá úplně stejné metody, jako používal Adolf Hitler při zabírání našeho pohraničí.“

Je tu stejnost? Sudety daroval Německé říši Mnichovský diktát Británie, Itálie, Francie a Německa. Diktují Merkelová a Hollande Kyjevu, aby daroval Rusku Novorusko, aby se tím odvrátila válka?

„Je dobré jasně říct ruským občanům: Nezlobte se, ale pokud váš prezident a vaše orgány budou na Ukrajině páchat to, co tam páchají, tak prostě nejste zváni.“

Co je tu pozoruhodného? Že to neříká blázen psychiatrovi, ale starosta obce lidem.

Abych v bláznovství nezaostal, dopsal jsem starostovi elektronicky —

vytula,nevopomeň taky navrhnout, že ta naše nadějná pravicová mládež by měla na náměstích manifestačně spálit všechny ruské knihy.Úderné oddíly Přátel USA by měly vyrabovat všechna knihkupectví, nakladatelství, knihovny, … s jasnou topáckou politikou „ruské knihy tu nechceme.“Příští týden by na podobné ohňové slavnosti došlo na všechny ruské obrazy
a sochy.Že se nebude hrát nic ruského, ať hra, nebo hudba, nebo film, to už se rozumí tak nějak samo sebou. Asi bude nutné ustavit stálé hlídky topáckých milicionářů, aby si nějaký zrádce lidu nesoukromničil!Odstřelování zbylých památníčků ruských okupantů z roku 1945 by se měla povinně zúčastnit všechna školní dítka a na závěr ceremonie sborem zapět “Star Spangled Banner.”vytula, Ty jsi člověk vysoké a prudké inteligence, stejně jako doktor Joseph Goebbels, Ty to jistě všechno dobře zorganizuješ ku spokojenosti svých pánů
a vládců jak v top, tak v usa. Příště zasedneš v padlamentě vedle vším lidem milovaných kaldy a punka kadla.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kuklík | čtvrtek 19.2.2015 18:57 | karma článku: 21,88 | přečteno: 878x
  • Další články autora

Michal Kuklík

O vábivé Veronice

Krátce o krásách civilizace a divošství. Proroctví neučeného starce. O lákavých kráskách. O divé zvěři. Text obsahuje jen otlemené ideje.

28.1.2016 v 9:17 | Karma: 13,05 | Přečteno: 443x | Diskuse| Ostatní

Michal Kuklík

Bolševická morálka

Stalo se to před více lety, ale zlé skutky nesmějí být zapomenuty. Tím spíš, když nebyly odčiněny — ač lehko mohly být.

20.12.2015 v 9:17 | Karma: 28,60 | Přečteno: 972x | Diskuse| Ekonomika

Michal Kuklík

Koutek filosofie

Halík a Frantík na tapetě, ač nezmíněni. I tukový Duka. Varování — doufám, že to je dost těžké čtení. Chce to čas.

2.12.2015 v 9:17 | Karma: 7,53 | Přečteno: 221x | Diskuse| Ostatní

Michal Kuklík

Motiv války

To nejprostší a nejobecnější, co se dá říct o vzniku válek. Úvaha v podobě stavebnice z kostek, dětské říkánky.

31.10.2015 v 17:17 | Karma: 11,51 | Přečteno: 406x | Diskuse| Ostatní

Michal Kuklík

K něcismu honorárního imáma

Obětoval jsem 16 korun, které stejně nemám komu protelefónovat, abych si mohl přečíst nejnovější kousek propagandy něcisty Tomáše Halíka.

5.10.2015 v 19:27 | Karma: 28,04 | Přečteno: 1092x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

ANALÝZA: Putin zase budí přízrak atomovek. Co tím sleduje právě teď

10. května 2024

Premium Kreml s výslovným odvoláním na nedávné komentáře západních vůdců týkající se války na Ukrajině...

Operace Vrbětice: divné náhody a záhady. Jakou roli hrál majitel firmy

10. května 2024

Premium Třetí díl seriálu MF DNES popisuje podivné jednání šéfa firmy Imex Group, Petra Bernatíka, která...

ANO chce odložit korespondenční volbu na dobu po volbách v příštím roce

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  10.5

Přímý přenos Poslanci se přou o zavedení korespondenční volby pro české občany v zahraničí. Sněmovnu opět...

Zavřené školy, letiště i banky. Argentinu zasáhla generální stávka

9. května 2024  22:28

Odbory v Argentině organizují generální stávku. Protestují proti úsporným opatřením a dalším...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.