Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co mě zarazilo jak špunt do flašky

Radní České televize, gastronomický expert Michal Jankovec se v Radě České telky ve středu 4. února 2015 proslovil —
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků nebo z daní pouze za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu a tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Česká televize se na to [dění na Ukrajině] nemůže dívat tak, jako kdyby byla součástí současného Ruska, které nikdy žádné humanistické tradice v evropském slova smyslu nemělo. To bychom museli vystoupit z Evropské unie.“

Humanista Jankovec to řekl na obhajobu České televize, ve skutečnosti je to kruté obvinění.

Doufal jsem, že to novináře pobouří — a nevím o nikom z mainstreamu, kdo by se ozval. Všichni se asi bojí, aby o nich evropští humanisté (příslovečná Pražská kavárna) neřekli, že jsou Putinovi slouhové. Ani v Radě ČT nikdo ani nemukl — kromě jakési Ivany Levé. Příznačné jméno. A co horšího, od roku 2002 do roku 2013 čupěla v parlamentě za bolšány.

Českým komunistům mám za zlé, že nejsou nikomu k ničemu dobří. Utápějí se v obhajobě své odumřelé tyranie („Chybička se vloudila“) a současnou politiku nedělají. Nemají svou funkční ideologii. Jedou na výpary starého Marxe.

„Hic Rhodus, hic salta.“ — “Here is Rhodes, jump here!” — Možná se všichni Čecháčci časem budou muset postavit na jednu stranu frontové linie. Humanistický milicionář řekne, „Obama, nebo Putin!“ Někdo by mohl plesknout, „Putin.“ „Tumáš po hubě, bolševické prase!“

Jankovec vytyčuje klamné dilema —

tradice evropského humanismu a kritického myšlení × pohled zevnitř Ruska.

V mém ideálu by zprávy neměly hájit hodnoty vůbec. Novinář by neřekl, že prznit dítka je zlé. Nechal by to říct oběť a viníka by nechal říct, co ten by chtěl říct — že prznit dítka ho uspokojuje, nebo by lhal, že lituje… Akorát by se mi nelíbilo, aby slovo dostal i obhájce, protože ti vždycky jen lžou. Ale slovo by dostat musel, kdyby chtěl — jen obecenstvo si může pro sebe soudit.

Dopsal jsem Radě ČT elektronicky, aby mi dala link, internetový odkaz na to doporučení Evropské komise nebo aby mi raději poslala jeho znění. Nemohu se dočkat.

Doptal jsem se, jestli to doporučení je vynutitelné — to by bylo u doporučení divné, nebo jestli je dokonce pod sankcí od Evropského svazu. Nebo jestli jde o ústní pokyn takový, jaké dávali komunisté. Starý komunista, ředitel České telky Petr Dvořák určitě dobře ví, co to je. Buď takové pokyny dostával, nebo je dával, nebo oboje. Doptal jsem se, kdo komu v tom pádě ústní pokyn vydal. Za komunistů měl ústní pokyn komunisty účinnost psaného zákona.

Humanista Jankovec nechtěně degradoval Českou telku na štvavou vysílačku proti Rusku. Doptal jsem se Rady ČT, proč by si čeští chtě nechtě koncesionáři měli vydržovat pouhou štvavou vysílačku?

Někteří sociologové hlásají, že evropský humanismus a [evropské] kritické myšlení už dlouho nevládnou světu — ať bylo pro dávnou Evropu tím „světem“ cokoliv.

Já být Jankovcem, troubil bych „Euroatlantické hodnoty.“ To zní mocněji.

Ruští bojaři prý chtěli Kateřinu Velikou zahrdlit, když na širou Rus tahala evropské novoty. Putin Velký teď z Ruska vytlačuje apoštoly, věrozvěsty oligarchie US style. Putin rád oligarchii Russian style. Jaký asi postoj doporučí evropský humanista Jankovec zaujmout České telce proti upadajícím Uhersku a Řecku? Stejně nikdo neví, odkud se ti Uhři v Evropě vzali.

Extrapoloval bych soud evropského humanisty Jankovce — Česká telka se na dění v Číně nemůže dívat tak, jako by byla v Číně, Japonsku, Vietnamu, Koreji, … Tam se evropský humanismus a [evropské] kritické myšlení neuchytily.

A co tmářský Vatikán? Toť oříšek. Modlí se humanista Jankovec?

Islám jako by trčel ve středověku. Evropský humanismus a kritické myšlení jsou mu cizí, vnější. Ale co evropská politika multikulti? Já hlupák nevím, co s tím. Doufám, že humanista Jankovec poradí České telce, jestli po staroevropsku odmítat zvenku islám, nebo vysílat zevnitř islámu. Pomáhej pámbu!

Abych mohl něco kritizovat, musím proniknout dovnitř toho — v tom se protivím humanistovi Jankovcovi. Plamennému odpůrci islámu, biologu Martinu Konvičce mám za zlé, že to nedělá. Jen tak mlsně ojíždí islám zvenku.

Řeč Jankovce je temná. Řekl, že ruský pohled na věc musí Česká telka tajit, protože ten odporuje tradici evropského humanismu a kritického myšlení, nebo kritizovat v tradici evropského humanismu a kritického myšlení? Já mu podsouvám ten horší výklad.

Při lidové slavnosti ke korunovaci cara Mikuláše II. na Chodynském poli v Moskvě ušlapali 1 389 Moskalů. Při pohřbu krutého cara Stalina prý ušlapali asi 1 500 Moskalů. Nikdo to nepočítal. V Rusku vskutku nežijí humanistické tradice.

A tím, že Rusko vytlačujeme z Evropy, to korunujeme.

Do České telky jsem už 2× psal. Otrok z call centra mi 2× odpověděl, že na dopisy, které napadají Českou telku, a jsou v nich vulgarismy, neodpovídají.

V noci na pátek 6. února jsem tam napsal potřetí —

Milá telko, proč už nevyměníš ty dva staré klauny Miroslava Karase a Michaela Romancova? Jsou obehraní. Předvádějí stále dokola jedno staré varietní číslo, dávno okoukané. Koho má takový bídný kabaret bavit? Na internetu jsem se podíval na ty rozdováděné besedníky u Jílkové. Rozplakal jsem se dojetím, když Jílková ohnivě, až bojovně, bránila vyváženost čt. Zlatá to žena! Kněžna v Babičce Boženy Němcové hadr. Akorát se mi zdá, že ze strany má moc velkou frkolu, vlastně není hezká. Její zaříkání je tím srdceryvnější, že humanista Michal Jankovec nám ve středu krásně vylíčil, v čem ta vyváženost vlastně spočívá. Všechna čest! Michal Kuklík, obecní chudý obce plzeňské

 

 

 

 

Ze studu jsem nenapsal své obvyklé „Čest Vaší práci!“

Humor

Náš starý pan präsident je filuta. Roztroubil, že když se vláda sesype, udělá hned babiše premiérem, protože může vzniknout přirozená pravicová koalice ano s ods a top. Tím udělal ze slávy sobotkojc chromou kachnu. Moc, už teď chatrná, mu tím asi ještě víc zhořkne. Když ve vládě nějak nelibě kvíkne, babiš mu hned poví, „Neser strejdu! Rozvalim vládu a posypeš do opozice. Tam si můžeš kvákat, mluvko.“

Pak dá babiš znova vyšetřit tu sobotkovu zkorumpovanou privatizaci bakalovi a sláva posype z opozice do díry. To to trvalo!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kuklík | pondělí 9.2.2015 18:33 | karma článku: 26,22 | přečteno: 1345x
  • Další články autora

Michal Kuklík

O vábivé Veronice

Krátce o krásách civilizace a divošství. Proroctví neučeného starce. O lákavých kráskách. O divé zvěři. Text obsahuje jen otlemené ideje.

28.1.2016 v 9:17 | Karma: 13,05 | Přečteno: 443x | Diskuse| Ostatní

Michal Kuklík

Bolševická morálka

Stalo se to před více lety, ale zlé skutky nesmějí být zapomenuty. Tím spíš, když nebyly odčiněny — ač lehko mohly být.

20.12.2015 v 9:17 | Karma: 28,60 | Přečteno: 972x | Diskuse| Ekonomika

Michal Kuklík

Koutek filosofie

Halík a Frantík na tapetě, ač nezmíněni. I tukový Duka. Varování — doufám, že to je dost těžké čtení. Chce to čas.

2.12.2015 v 9:17 | Karma: 7,53 | Přečteno: 221x | Diskuse| Ostatní

Michal Kuklík

Motiv války

To nejprostší a nejobecnější, co se dá říct o vzniku válek. Úvaha v podobě stavebnice z kostek, dětské říkánky.

31.10.2015 v 17:17 | Karma: 11,51 | Přečteno: 406x | Diskuse| Ostatní

Michal Kuklík

K něcismu honorárního imáma

Obětoval jsem 16 korun, které stejně nemám komu protelefónovat, abych si mohl přečíst nejnovější kousek propagandy něcisty Tomáše Halíka.

5.10.2015 v 19:27 | Karma: 28,04 | Přečteno: 1092x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Traktorista nezvládl projet zatáčku, proboural se zdí rodinného domu

10. května 2024  9:39

Traktor narazil ve čtvrtek odpoledne do rodinného domu v Libštátu na Semilsku a prorazil jeho zeď....

V podezřelých časopisech publikoval i Havlíček. Nejsou predátorské, hájí se

10. května 2024  8:54,  aktualizováno  9:29

Místopředseda opozičního hnutí ANO Karel Havlíček zveřejňoval vědecké články v podezřelých...

Policisté našli v pozůstalosti muže kromě registrovaných i 27 nelegálních zbraní

10. května 2024  9:26

V pozůstalosti zemřelého muže zajistili policisté na Jindřichohradecku téměř tři desítky nelegálně...

Slovenská prezidentka Čaputová přijela na „rozlučku“ do Kyjeva

10. května 2024  9:19

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pátek ráno přicestovala do Kyjeva na návštěvu Ukrajiny....

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.