Nahnilý pomeranč

Jako správný –a vždy v tomto úspěšný – skeptik upozorňuji nadšence z oranžády na ne-li jisté, tak pravděpodobné kazy na zvoleném ovoci.

Jedna z hlavních významných vlastností politika je jeho niterný vztah k dobyté židli. Dobrovolně ji mění pouze za pohodlnější či za křeslo. Je zavázán spolustolovníkům, kteří mu povolili sedět s nimi u jednoho stolu. Většinou ho to stálo jen tenisový loket při zvedání ručky k jakémukoli souhlasu. Spolustolovníci pak tvoří uzavřený klub, papají stejná jídla, drinkují stejné nápoje. Občas na sebe udělají bububu, ale hned se zaleknou a zase se spřátelí. Bububu je čas voleb –voliči přeci musí mít na výběr - usmiřování ale přichází vzápětí. Co je drží tak při sobě? Řekla bych, že lenost vydávat nadměrnou energii, brát nějakou odpovědnost a také otevírat skříně, aby nevypadl nějaký vlastní či společný kostlivec. Ti přišpendlení k židli nemají vůbec rádi průvan, občas totiž právě ten otevře ty skříně.

Vedení ČSSD pochopilo, že stálé brojení proti komunistům je kontraproduktivní, protože lidé volící nalevo chrání svoji vlastní kůži a nějakou ideologií a minulostí si chleba nenamažou. Lehké konverzace s touto stranou vzbudí spíš sympatie a stvrdí se tím tedy opravdový zájem ČSSD o blaho lidí. Volit přímo KSČM je přeci jen pro sklerotiky. K tomu ještě soc-dem přihodila lítý boj proti modré strace. A bylo vymalováno oranžově.

Voliči vesměs splnili pouze funkci trubců. Pomeranče se domlouvají napříč politickým spektrem, ovšem nejlépe se svými bývalými spolustolovníky. Jsou tu přeci rozjeté investice, projekty….  A trubci se jen diví.

V Ústeckém kraji to zvenčí vypadalo na zázrak, tedy na průvan. Ranař /bývalý boxer/, nekompromisní horkokrevník, ale také kritik Paroubka, áčko Jaroslav Foldyna vyhrál díky sympatiím voličů volby na plné čáře. Měl přes devět tisíc preferenčních hlasů, ostatní úspěšní kandidáti jen kolem tisíce. Všem muselo být jasné, že tak grandiózní vítězství v kraji je právě zásluha Foldyny. V nezkrocené euforii horkokrevník dal jasně najevo, že bývalý židlový klub chce rozpustit. A to klub nedopustil.

„Ještě ani jednání nezačalo a už si rozdávají funkce,“ utrousil zdroj, který nechce být jmenován po jakémsi telefonátu odpoledne před pondělním jednání ústecké krajské sociální demokracie. Následně na jednání Jaroslava Foldynu vyšachoval židlový klub ze hry. „Demokraticky“ béčka na kandidátkách rozhodla, že Foldyna nebude ani ve vyjednávacím týmu. Nemluvící „mluvčí“ béček v Dobrém ránu mimoverbálním chováním vysvětlil, že Foldynovi rozhodně místo hejtmana nutit nebude ani omylem. 

Trubci se ale nebudou divit jen v Ústeckém kraji. Běžnému konzumentovi zpráv jistě neušlo, jak blízko má Jiří Paroubek k Pavlu Bémovi. Není žádným tajemstvím, jak si oba pochvalovali velkou koalici na Pražském magistrátu. A hle, už před volbami Bém začal vystrkovat růžky. Po volbách přímo rohy…. Jsou namířeny na pozadí Mirka Topolánka moravského.

Nehádám se s Petrou Paroubkovou. Paroubek má opravdu sexy mozek. V hrátkách je velice vynalézavý. Dokáže být tak přesvědčivý, že dotyčnému sexuálnímu objektu dokáže zahrát takové divadlo, že tento ani nepozná, že byl oblbnutý rohlíkem.  

Sociální demokracie by měla hlasů ještě víc. Z úst nevoličů často slyším: Volil bych sociální demokracii, ale Paroubka nemohu. Já také.

Autor: Lenka Kučerová | úterý 21.10.2008 10:57 | karma článku: 38,71 | přečteno: 7756x
  • Další články autora

Lenka Kučerová

280 trojských koní?

12.8.2014 v 21:30 | Karma: 35,93

Lenka Kučerová

Nevracet, nevracet, nevracet!!!

16.1.2014 v 13:35 | Karma: 28,74