Nápady našich ministrů

Už delší dobu otvírám stránky sdělovacích prostředků na Internetu nebo zapínám rozhlasové zprávy s podivným pocitem děsu a hrůzy, co zase někdo z vlády nebo jejích poradců vymyslí.

Články s takovými nápady se objevují i několikrát denně a působí čím dál víc katastroficky. Zatímco dříve se objevovaly spíš neškodné návrhy typu "vložkovného" paní Schillerové, což mohlo být i pro někoho užitečné - jako starší paní, která už nějaké roky toto zboží nepotřebuje, nesleduji ceny - novější nápady nejsou ani neškodné, ani užitečné. Nejnovější, opravdu čerstvá zpráva o nápadu ministra zdravotnictví na omezení pohybu kolem domu a zastavení výrobních provozů představuje pověstnou poslední kapku. Možná už ani občané nevnímají stále dokola opakované nesmysly typu provádění testů nebo kontroly očkování při vstupu na kulturní a sportovní akce. Reakce jsou větší, když něco zvlášť vynikne, jako třeba žvýkačkový test pro vstup na fotbal. Podle diskuze tato zpráva přispěla spíš k odlehčení situace a zlepšení nálady. 

Úvahy o zavedení nošení respirátorů do obchodů, dopravy a dalších míst s větší koncentrací osob mě vedou k tomu, že nejde ani tak o ochranu obyvatelstva jako o co největší zatemnění mysli občanů, protože nedostatek kyslíku, jak je známo, utlumuje mozkovou činnost. Takoví zhlouplí a nemyslící lidé potom snadno přehlédnout, jak současná i bývalá "elita" národa bezstarostně porušuje prakticky všechna nařízení. 

Myslím, že nejsem sama, kdo marně vyhlíží konec tunelu, v němž se už téměř rok musíme pohybovat. V takovém těsném prostoru se hromadí a koncentrují takové substance jako jsou negativní emoce a čím dál větší nespokojenost. Svobodu si nikdo nenechá vzít trvale. Je tedy jen otázkou času, kdy všechny emoce vybouchnou a stavba omezení, zákazů a  více či méně nesmyslných, protože k výsledku nevedoucích opatření, spadne jako ten hrad z písku, když ho spláchla vlna.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eliška Anna Kubičková | středa 27.1.2021 18:53 | karma článku: 22,62 | přečteno: 470x
  • Další články autora

Eliška Anna Kubičková

Obezita není sexy

12.9.2021 v 14:00 | Karma: 23,47

Eliška Anna Kubičková

Potěmkinovy roušky

18.6.2020 v 16:22 | Karma: 21,57

Eliška Anna Kubičková

Tajemný balíček

20.5.2020 v 20:17 | Karma: 11,40