Slovní útoky na muslimy mohou radikalizovat ty umírněné?

Cesta proti islámu je velmi trnitá. Ví o tom každý veřejný kritik islámu, včetně mě. Samotní Češi se dokáží postavit na jeho stranu - dokáží přejít k islámu jakožto k budoucímu vítězi a umí být mnohem agresivnější než muslimové samotní. Jako kritik islámu vím, že neexistuje něco jako "umírněný muslim". Navíc mi to i samotná internetová muslimská komunita vyvrátila. Sharia4czechia mi v emailu napsala, že umírněný muslim neexistuje. A má pravdu. O to překvapivější je pak přístup médií k problematice.

Umírněný muslim by měl podle médií vypadat asi takhle: Poslouchá spisy islámské, ale nedodržuje ty násilné. Takže by měl, podle našich médií, poslouchat věty o tom, jací jsou ne-muslimové podřadní, jak je Mohamed zabíjel ve velkém, pokud nekonvertovali k islámu, věřit tomu, že bezvěrec je podřadná bytost a přes to je tolerovat a přes veškeré příkazy psané v šárie a Koránu je všechny nechat žít.

Agentura BIS vydala zprávu. Zkoumala, mimo jiné, jestli měli teroristé, kteří ve jménu islámu zabíjeli lidi, nějaké vazby na Českou republiku a jestli tak zemi hrozí nějaké bezprostřední nebezpečí. Dle všeho je Česko zatím v bezpečí, což ovšem samo o sobě nevylučuje otázku, zda není na čase se aktivně bránit, protože mnoho jiných evropských států takto bez problémů není. 

BIS také vydala prohlášení, že slovní útoky na muslimy mohou radikalizovat i ty doteď umírněné. Zajímavá myšlenka možná tak od absolventa základní školy bez rozhledu někam dál než metr od něj. Je jedna věc varovat orpavdu objektivně před tím, že se nějaká národnost může vzbouřit proti objektivní kritice. Tato kritika je objektivní, není-li založená na hnědé pleti, ale na islámu. Pokud však někdo tvrdí, jako to udělala Česká televize, že je potřeba si dát pozor přímo na kritiku islámu, nacházíme se v situaci například Řecka. Tam je již kritika islámu považována za akt nacismu a odsuzována. Říkejme tomu taktika naopak.

Česká televize dokázala chybnou zprávu překroutit v totalitní blábol. Článek v nadpisu upozorňuje na kritiku islámu jako na pravý důvod vedoucí k možné radikalizaci muslimů. "BIS také upozornila na široké spektrum kritických projevů k islámu a varovala, že některé verbální útoky by mohly radikalizovat i doposud umírněné muslimy." BIS uvedla, že některé druhy verbálních útoků mohou radikalizovat i doposud umírněné muslimy. Rozhodně ne všechny slovní útoky mohou muslimy radikalizovat - neboli u muslimů radikální chování zviditelnit.

Umírnění muslimové neexistují - potvrdil mi to email od sharia4czechia, o jehož publikaci neměla česká média zájem. Umírněný muslim je totiž to samé jako ne-muslim. Muslimové se musí držet všech bodu své totalitní víry. Co jíst, kdy se postit i koho zabít a jak přistupovat k ženám zajatců, komu uříznout hlavu a komu dát speciální bezvěrecké daně - i to je obsah islámského učení. Jejich doktrína je přeurčena k tomu dostat muslima do náboženské pasti. Nemůže ven - hrozí mu smrt. Veškeré tyto body jsou pro muslima nevyhnutelné a kdo je nedodržuje, není podle učení správný muslim. A fakt, že mají ve své víře zakomponován i bod, ve kterém se muslimům doporučuje nezveřejňovat o islámu úplnou pravdu, leccos napovídá. 

Proto mi v tomhle bodě přijde zpráva BIS jako naprostý propagandistický blábol, který nesouvisí s pravdou. Samozřejmě, v BIS nevystupují ani nepracují žádní znalci islámu, minimálně se neprezentovali př itvorbě zprávy. Bylo by ale lepší kritiky islámu naopak poslouchat, nemá-li někdo zájem sám si to celé číst. Kritika islámu je vlastně objektivní a zcela zasloužená. My tady nenadáváme na nepovedené muslimy, ale na celý islám, který se bez totální reformy neobejde a který je bez ní společensky nepřijatelný, stejně jako ortodoxní muslimové, kteří tuto násilnickou cestu následují i v místech, kde mají na výběr.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Kubásek | úterý 28.10.2014 19:00 | karma článku: 32,86 | přečteno: 1670x