Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak bude vypadat semifinále Road to UFC v Abu Dhabi?

Do semifinálového kola turnaje Road to UFC zbývají pouhé dva týdny. Snazování váhy je v plném proudu, tréninky už jsou volnější a ladí se detaily.

Do Singapuru jsme letěli jen my dva, asi o pět dní dopředu, abychom si zvykli na počasí a časový posun. Než naplno vypukl zápasový týden, bydleli jsme na mrňavém pokoji, kde jsme nemohli ani pořádně otevřít kufr, v konvici na vodu jsme pro Lukaie vařili vajíčka a krevety, protože nic jiného, co by mohl jíst, jsme tam nenašli. Chodili jsme běhat a trénovat ven. Tentokrát to bude ale úplně jiné.

Z Prahy letíme čtyři, včetně hlavního trenéra Davida Vyvážila z týmu RPG. Na místě bude mít Lukai svého sparing partnera, se kterým trénuje v Praze, a sletí se tam hned několik jeho přátel a fanoušků z různých míst světa. Podporu bude mít tedy vůbec poprvé opravdu velikou. A to je hodně znát. V očích čínských fanoušků je jasným favoritem. Na jednu stranu to dodává potřebné sebevědomí, na druhou stranu, pokud si to člověk připustí, představuje to i značný stres. A toho je už víc než dost. Samozřejmě, každý zápas je důležitý a zápasník je nervózní, ať už zápasí v UFC nebo na místní amatérské soutěži. Jenže tenhle turnaj je jiný. Pro to, abyste dostali smlouvu, nestačí vyhrát jen jednou. Musíte mít minimálně dvě výhry, jedna prohra a jste venku. Semifinále je tak pro všechny opravdu zatím nejdůležitějším zápasem kariéry. Tyhle čtyři měsíce čekání byly psychicky hodně náročné a jsem opravdu ráda, že to bude brzy za námi. Kdo vyhraje v Abú Dhabí, může si konečně po tak dlouhé době trochu odfrknout. Ano, bude je čekat ještě jeden, finální zápas. Smlouvu s UFC ale mohou dostat oba dva fináloví borci, pokud předvedou atraktivní podívanou. Tam už se zápasí “pouze” o lepší smlouvu. 

Nová generace čínských zápasníků MMA

Jak bude vypadat semifinále Road to UFC v Abu Dhabi?

Semifinále bude rozděleno do dvou epizod, tentokrát s číslovkami 5 a 6. V páté epizodě hned na začátku nastoupí kamarád Yizha (20-3) z Tibetu proti soupeři z Japonska, Koyomi Matsushima (13-5). Následovat budou v muší váze Qiu Lun, neboli Tibetský rytíř (16-8) proti Korejci Choi Seung Guk (5-1). I další zápas bude v muší váze, půjde o Thajce Topnoi Kiwrama (8-3) a Korejce Park Hyun Sunga (6-0). Za favority jsou mnohými považováni oba, na tenhle zápas se hodně těšíme. Čtvrtý zápas bude v bantamové váze, kde proti sobě nastoupí Korejec Kim Min Woo (10-2) a Japonec Toshiomi Kazama (10-2). Korejec v Singapuru sice byl, ale nenastoupil, protože jeho soupeř na poslední chvíli vypadl, takže půjde o jeho první zápas na turnaji, drží pás šampiona organizace Road FC. Japonec má hnědý pásek v BJJ a minule pěkně sundal Lukaiovo týmového kolegu z UFC PI s neskutečně dlouhým jménem, borce Keremuaili Maimaitituoheti. Zkráceně “brácha Mai”. :-) Poslední zápas bude v pérové váze a stojí samostatně, není součástí turnaje a pokud vítěz předvede pěkný výkon, UFC mu hned nabídne smlouvu. Uvidíme tam Číňana Balajina (23-3), který minule zvládl dorazit do Singapuru, jenže tam chytil covid, a tak musel být zápas zrušen a místo něho nastoupil někdo jiný. Soupeřem mu bude pro mě nepochopitelně Japonec Keisuke Sasu (9-2-1), který v první epizodě prohrál už v prvním kole. Balajin je kvalitním borcem, o tom není sporu. I tak je ale jeho návrat do turnaje s tím, že stačí jeden zápas proti klukovi, který už prohrál, dost podraz na ostatní zápasníky. Čínská tlačenka, jak jinak. 

Ve druhé epizodě uvidíme dva zápasy v lehké váze. V prvním proti sobě naběhnou Korejec Kim Kyung Pyo (11-3) a jediný zbylý Ind, Anshul Jubli (5-0). Zatímco Ind prošel prvním kolem turnaje bez zápasu, Červený kůň z Koreje hned v prvním kole knockoutoval dalšího kolegu z UFC PI, také s dlouhým jménem, borce Asikeerbai Jinensibieke. Zahraniční trenéři občas jeho jméno tak zakomolí, že mu teď říkáme jednoduše Escobar. V druhém zápase nastoupí jediný Indonésan semifinále, Jeka Saragih (12-2), a Ki Won Bin (16-7) z Koreje. V bantamové váze se představí hned dva Japonci, oba specialisté na zem, takže těžko říct, jak se zápas bude vyvíjet, bývalý wrestler Rinya Hybrid Nakamura (5-0) a Shohei Nose (9-2-2). Nose měl na začátku prvního zápasu docela problémy, protože Wulijiburen (opět UFC PI) ho dobře kontroloval v postoji. Jenže při otáčení špatně došlápl a zpřetrhal si vazy v koleni, takže Japonec vyhrál, aniž by se příliš zapotil. Posledním zápasem turnaje budou Lu Kai (8-3) a Lee Jeong Young (8-1) v pérové váze. Mimo turnaj je i tady další zápas, tentokrát v bantamové váze: Číňan Xiao Long (24-7), který minule nenastoupil kvůli zranění, proti borci Felipe Lima (11-1) z Brazílie. 

Pro zajímavost srovnání, jak si jednotlivé země zatím v turnaji stojí. Ve čtvrtfinále nastoupilo 8 Japonců, 7 Korejců a 7 Číňanů (Zhang Ming Yang zápasil v polotěžké váze a mimo turnaj). Dva Číňané kvůli zdravotním potížím nenastoupili, jinak by jich bylo nejvíce. V semifinále se utká 6 Korejců, tzn., že první zápas prohrál jeden jediný a Korea jasně vede. Na druhém místě jsou Japonci, čtyři prohráli a čtyři vyhráli. Jeden poražený se vrací, ale mimo turnaj a spíš jako potrava, ale uvidíme. Čína, která měla být za hvězdu, sklidila hlavně mezi čínskými fanoušky velký posměch. Ze sedmi borců zvítězili pouze tři plus jeden (Zhang mimo turnaj a na zápas se připravoval v Thajsku s trenérem Petra Yana). Qiu Lun zvítězil na body a výkon nepředvedl kdoví jaký, Yizha zvítězil s přehledem, posledním byl Lu Kai, který už přes rok v šanghajském UFC PI netrénuje. V semifinále se představí dva marodi, kteří první kolo propásli. Stačí jedna výhra a mají smlouvu. Čínskému UFC PI teď přezdívají nejdražší posilovna na světě.

Autor: Kateřina Krumpálová | pondělí 10.10.2022 16:21 | karma článku: 10,69 | přečteno: 202x
  • Další články autora

Kateřina Krumpálová

Nápadník z ropné plošiny

Emaily s podivnými odkazy, falešné účty, které vám vysají bankovní kartu při nakupování zboží z bazaru, na to jsem zvyklá. Nečekala jsem ale, že mě podvodník potká i jinde...

27.7.2023 v 15:47 | Karma: 25,42 | Přečteno: 933x | Diskuse| Ona

Kateřina Krumpálová

Mistrovi se "ne" neříká - aneb jak jsem držela půst v čínských horách

S naším Mistrem Xu jsme se nikdy nenudili. Jednou mě naverboval do pětidenního detoxu v čínských horách...

2.7.2023 v 15:32 | Karma: 23,50 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Krumpálová

Jak Číňané vnímají trendy oslavující těla všech velikostí a tvarů?

Západ se snaží oslavovat těla všech velikostí, tvarů, barech...často ne příliš úspěšně. Jak tyto trendy vnímají Číňané?

28.6.2023 v 18:27 | Karma: 19,90 | Přečteno: 633x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Krumpálová

Telefonát s Taiwanem

Už začátkem nového roku, před oficiálním nástupem nového prezidenta do funkce, máme hned o čem mluvit. Co může přinést jeden telefonát s Taiwanem?

1.2.2023 v 16:57 | Karma: 37,44 | Přečteno: 2991x | Diskuse| Politika

Kateřina Krumpálová

Bez filtru ani fotku!

Kruhy pod očima, vrásky, málo vlasů, tloušťka... pro zkrášlovací aplikace není nic problém. Moje čínské kamarádky se bez nejrůznějších filtrů odmítaly fotit a nad následnou úpravou kolikrát strávily i několik hodin.

9.1.2023 v 18:11 | Karma: 21,28 | Přečteno: 552x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik