Pochybuje ještě někdo..?

USA po 7. prosinci 1941 nastrkali všechny Japonce pobývající na jejich území za plot. Věděli dobře proč. Bylo to špatně..?

Šílené zprávy, šokující obrázky, prohlášení, kondolence, vyjádření soustrastí, nabídky pomocí….

A co dál..?

Ti, které jsme poslali rozhodovat, prohlašují jak je to špatně, jak bezprecedentní je to útok na svobody „civilizovaného“ světa, Někteří nás uklidňují, že na „našem“ území bezprostřední nebezpečí nehrozí (skutečně nehrozí..?), jiní nabízejí pomoc na dopadení pachatelů (proboha koho, když někteří z pachatelů jsou na kusy, ostatní jsou zastřeleni). Pachatelem je jednoznačně ideologie, na stejné úrovni jako fašizmus, komunizmus a další v našem státě zákonem zakázané. Tedy je zřejmé, že je třeba dopadnout onu ideologii.

Jediný kompetentní hlas jsem zaslechl, že je třeba okamžitě uzavřít hranice schengenu, A to je tristní,

Evropská civilizace, zlenivěle předala kompetence svým lídrům a poněkud přehlídla, že těm už jde o tuto civilizaci, jen pokud to jaksi vyhovuje jejich zájmům, mnohdy velice obtížně definovatelným, někdy zištným, jindy velice naivním.

Evropa je v regulérní válce a můžeme jen věřit a doufat, že se odněkud vynoří Churchill a převezme otěže. Stane-li se tak, bude to bolet, ale jedině tak má evropská (pokud ji tak lze ještě nazvat) civilizace šanci. V opačném případě budeme dále kondolovat, vyjadřovat soustrast, pomáhat při vyšetřování… a budeme mít strach. Strach ze všeho, ze všech...

Autor: Jan Kropáč | sobota 14.11.2015 11:03 | karma článku: 38,46 | přečteno: 2652x
  • Další články autora

Jan Kropáč

Deja vu

27.3.2016 v 12:30 | Karma: 37,40