Proč ženy neocení pisoáry

Když jsem na chalupě sledovala vlaštovky, jak si budují své nové hnízdo, tiše jsem jim záviděla. Sameček i samička pilně a bez řečí pracovali v dokonalé symbióze a harmonii. Když jim část hnízda odpadla na zem, nemarnili čas naříkáním, hádkami ani hledáním viníka. Prostě se otřepali a společně, křídlo v křídle, odlétli pro další stavební materiál.

Když se rozhodnou vybudovat si nové hnízdečko lásky manželé a vrhnou se do stavební, stěhovací a zařizovací fáze, harmonie není ten správný výraz pro vystižení situace. Muži mluví ještě méně než obvykle a ženy se minimálně jednou týdně rozvádějí a balí si v předsíni kufry. Nakonec neodejdou, protože touha po „zahnízďování“ a zařizování je silnější.

Stačí se zaposlouchat o víkendu v davu v Ikee: „Ty tady stojíš jak tvrdý Y, tak něco řekni! Ty furt mlčíš a jsi akorát naštvanej. Tak líbí se ti to nebo ne? A co se ti teda líbí? A ty si myslíš, že někde seženeš gauč, kterej přesně odpovídá tvym představám?! Že bude z jedný strany v barvách Viktorky a z druhý bude podpis Jágra?! To je zajímavý, že tě rozbolí záda vždycky jenom na nákupech. Víš co, jdi si na ty svý švédský koule, já to tady radši vyberu všechno sama.“

Žena je na sebe hrdá, jak na všechno vyzrála. Už nemusí dělat kompromisy, vybere, co ona uzná za vhodné. Dostala muže přesně tam, kam chtěla. Chyba lávky! Muž je dávno dopředu smířený s tím, že na poličkách se bude prášit na desítky zbytečných cetek, jeden pokoj bude vyladěn do růžových odstínů a v druhém ho bude přecházet zrak z květovaných vzorů. Bere to jako signál a povolení k tomu, realizovat se v novém hnízdě po svém - po chlapsku.

Proto žena upadá do mdlob, když vidí na stěně obří obrazovku s gigantickými reproduktory po stranách, která úplně pokazila romantickou atmosféru obývacího pokoje. V kuchyni ji čeká další šok v podobě blikajících barevných neonových světýlek umístěných pod kuchyňskou linkou. A poslední kapka. V koupelně na místě, kam měla přijít ručně vyrobená francouzská váza se sušenou levandulí dovezenou přímo z Provence, je - PISOÁR. Tak to teda ne! A odkráčí sbalit si kufry. Je to boj…

Autor: Hana Kronusová | pátek 4.11.2011 8:43 | karma článku: 16,36 | přečteno: 1516x
  • Další články autora

Hana Kronusová

Ženy, proč rodíme mamánky?

30.6.2015 v 20:39 | Karma: 21,20

Hana Kronusová

Ať žije český fotbal!

1.9.2011 v 22:33 | Karma: 8,40