Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Móderní firemní kultůra

Už dorazila i do Čech. Po dvou měsících zabydlování se v Praze a obhlížení terénu = pospávání na gauči u Netflixu, jsem si řekla, že by bylo celkem fajn si najít práci.

Já jsem duše zastaralá, na nějaké novoty mě neužije. Kdyby bylo na mě makám od osmy do čtyř, v lepším případě od sedmy, vstávat mi nevadí. Na minutu přesně, ve tři nula nula, bych si na vrátnici odpíchla a hurá vstříc volnému odpoledni. Šťastná, že tu šedivou budovu a Mařenu z účtárny minimálně půl dne neuvidím. 

 

 

Bohužel v současném světě se ranní ptáče proměnilo na sovu. Lidi se rozhodli, že život stojí za XYZ (doplňte podle potřeby), a tak kvůli němu netřeba vstávat. Pracovní doba se dá ideálně roztáhnout do celého dne a domu se můžete jít akorát vyspat. Ten, kdo vymyslel pomalá rána a začátek pracovní doby v deset musel být zamindrákovanej kretén, na kterého doma čeká jen zrzavá obtloustlá kočka a dvě usychající bylinky v květináči. 

 

 Zatímco v Anglii všichni hledají bubbly personality, v Čechách každý požaduje silné osobnosti, které budou flexibilní, komunikativní, samostatní, aktivní, dynamický, optimistický a asertivní. Mluví nejméně třemi vymřelými jazyky, mají 5 olympijských medailí, 2 Nobelovky a 10 let praxe. Vystudovaná škola čar a kouzel je samozřejmě výhodou. A pokud to vše a něco navíc máte, můžete odpovědět na pozici junior likvidátor nepoužitých rezerv v překladu popelář bez zkušeností. 

 

 A tak každý den projíždím inzeráty, ve kterých se sice jen zřídka dočtu, jakou almužnu mi za nekonečný výčet povinností každý měsíc přistane na účtu. Za to se vždycky dozvím, že budu pracovat v přátelském kolektivu, který je každý měsíc stmelován sprostým slovem zvaným teambuilding. V Česku jsem sice ještě neteambuildingovala a pokud by stmelování probíhalo po česku aneb zalezem do nejbližšího pajzlu s heslem kdo nepije s náma, pije proti nám. Asi by mi tohle nucené stmelování vadilo o trochu míň, než hraní bowlingu, střílení po sobě na paintballu nebo se v legínách, přes které prosvítá celulitida, houpat někde v lanovém parku. Z osobní zkušenosti mohu říct, že ani zavěšená za nohy hlavou dolů jsem se s tou vyhublou kozou, která každý den posnídala dva croissanty s čokoládou a nepřibrala ani deko, bavit nezačala. Nicméně aspoň jsem jí mohla beztrestně a omylem kopnout do hlavy.  

 

Krom družby se nám rozmohl další nešvar, a to je vypisování debilit, které u kanclu najdeme. Jednou z nich jsou relaxační místnosti. Relax a práce je už tak celkem drsnej oxymoron, ale oni se nestydí ještě napsat, že si můžete polebedit v sedacím vaku nebo si třeba zahrát fotbálek či šipky. Ty bych ocenila jedině v případě, že když se strefím do středu, budu moct jít o hodinu dřív domů. 

 

 Každý inzerát je taktéž doplněn o možnosti využití firemního notebooku či mobilu, čím obvykle nebývá poslední verze iPhonu, nýbrž Nokie s anténkou.   

 

Dřívější lákadlo v podobně občasné práce z domova se po letech v pandemii stalo spíš trestem odnětí svobody, a tak za jedinou opravdovou výhodu považuji dog friendly office, ale obávám se, že mý trhači nejsou příliš office friendly a v lepším případě by někomu sežrali svačinu, v tom horším by ulízali svačináře.   

 

Jen co shlídnu pár novinek na Netlfixu, po páté všechny série Vyprávěj a Nemocnici na kraji města, počítám zhruba tak na začátku února, půjdu zase hledat a snad jednou udělám větší kariéru než jako kosmetička podlahových krytin. I když ta má aspoň jasně danou pracovní dobu a nemusí relaxovat na sedacím vaku. Kdybyste náhodou hledali někoho, kdo nic moc neumí, za to má úsměv rozzuřeného slintajícího buldoga a mluví angličtinou s ruským přízvukem, dejte vědět.   

 

Malý update neb článek byl psán loni na podzim. S kariérou to nedopadlo, a tak jsem se rozhodla, stát se pojízdnou mlékárnou. Moc jsem si tím nepomohla. Pravda na sedacím vaku relaxovat nemusím, vlastně relaxovat nemůžu prakticky vůbec. Denní šichta střídá noční, víkendy nemám, za to teambuildingy denně. Šéfka je navíc mladší, ctižádostivá prudička, která často řve a otravuje mě dokonce i v noci.  

Autor: Kristýna Burgerová | středa 20.10.2021 9:00 | karma článku: 37,00 | přečteno: 1932x
  • Další články autora

Kristýna Burgerová

Tradiční anglická hospoda

Není hospoda jako hospoda! Jak se liší ta anglická od té české? Na co se připravit a co vás čeká a nemine kromě smažené ryby s hranolkama, spousty octa, piva bez pěny a nevšímavého personálu?

18.9.2019 v 9:00 | Karma: 45,13 | Přečteno: 16218x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Co v Česku překvapí cizince? A Karlštejn to není!

Praha je krásná. to víme, ale taky občas mimo realitu. Co když cizinec zavítá za hranice hlavního města? Jaké drobnosti našeho českého života cizince doopravdy vyšokují?

10.9.2019 v 10:00 | Karma: 46,39 | Přečteno: 21313x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Další dávka anglických podivností

Jsou věci, které se v turistickém průvodci nedočtete a které mě nepřestanou nikdy fascinovat. Jiný kraj, jiná popelnice.

27.8.2019 v 9:33 | Karma: 46,47 | Přečteno: 26913x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Miluj souseda svého!

Multikulti soužití v Londýně. Nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř aneb když vám sousedi pravidelně pouští žilou.

14.8.2019 v 9:01 | Karma: 41,85 | Přečteno: 8036x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Anglie, země kruhových objezdů

Koupě auta v Londýně aneb potřebujete auto ve městě, kde funguje jedenáct linek metra a na osm tisíc autobusových spojení?

6.8.2019 v 9:00 | Karma: 37,18 | Přečteno: 4364x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5257x
Autorka knihy Holka od Big Benu. Toho času kopající se do zadku na mateřské dovolené, kde v přímém přenosu vzniká druhá kniha Matka z Dejvic, která by měla vyjít v následujícím roce. 

 

Vzhledem k nénaročnému životu prvomatky  se může stát, že se její vydání posune na rok 2038.

 

 

 

Seznam rubrik