Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Krása ženského těla.

 Tento týden jsem jela v noci ze semináře v Jičíně, a poslouchala jsem jednu nejmenovanou rádiovou stanici. Mluvila zde populární sexuoložka. Některé její názory mi úplně blízké nebyly, jiná její slova se mi moc líbila. Zajímavě mluvila třeba o masturbaci. To, co je u mužů považováno za normální, je pro mnoho žen naprosto nepředstavitelné. Společenská přesvědčení mají tak vžitá, že si nikdy samy netroufnou vyzkoušet, zda to je skutečně tak odpuzující, nemorální a hlavně nepotřebné. Sama pracuji se sexuální energií často, protože to je prostě životní síla, která nám může v mnohém pomoci. A vím moc dobře, jaký problém někdy dělá ženám sáhnout si na zadeček, do rozkroku, na prsa. A přitom - je to vaše tělo. Kdo jiný by ho měl nejlépe znát? Některé ženy si v životě nevzaly zrcátko a nepodívaly se, co přesně se jim ukrývá mezi jejich stehny. 

Je fakt, že masturbace je slovo, které zní fakt divně. Mrkla jsem se, co vlastně přesně znamená.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Masturbace Původ slova není zcela jasný. V úvahu přicházejí tyto možnosti: (1) z lat. manus (ruka) a stupro (zhanobit, zprznit, znásilnit) - tedy hanobit, prznit (se) rukou (2) mas (samec, muž) a turbare(vzrušit nebo rušit, porušovat) - tedy v možných významech rušit, porušovat mužství nebo (3) vzrušovat mužství.[1][2][3] Další označení jsou ipsace (z latinského slova ipso - sám), dříve takésamohana. Kromě toho se běžně používá též termín onanie podle biblické postavy Ónana. Ónan však nemasturboval, ale praktikoval přerušovanou soulož.[4][5].

Mě se líbí víc sebehýčkání, sebeuspokojování. Mnoho žen nepotřebuje k uspokojení prožívat orgasmus. Velmi často potřebují spíš objetí, pomazlení, prostě pocit lásky. Sebeuspokojení je o tom, umět si udělat sama hezky. Což znamená, pohladit se, polaskat se, obejmout se. Je to taková první pomoc, kterou máme vždy k dispozici. Sebeuspokojení je vlastně i čokoláda nebo zmrzlinový pohár, voňavá koupel, prostě vše, co uspokojí vaše smysly a vaši duši.

Je nádherné objevovat svoje tělo. A je úplně jedno, kolik vám je. Protože naše tělo se neustále mění. A to nejen porody, těhotenstvími, menstruací. Pokaždé, když změníme něco v našem vnímání, tak najednou vidíme i cítíme své tělo jinak. Klasický příklad je po krásně promilované noci. Oči září, cítíte se tak, jako byste mohly létat, vaše prsa jsou nalitá. Rozkvetla tvář, prsa, jóninka i vaše duše. Takto funguje i meditace, hudba, tanec, prostě okamžiky štěstí vás promění. S láskou můžete vnímat svoje nohy, jak vás nesou, jak běhají, po jiném prožitku zase můžete zaznamenat sílu a plodnost vaší pánve, stabilitu a sílu vašich boků. Moudrost dělohy. Plodnost podbřišku, sílu břicha. Teplo, žár, otevřenost i bolest srdce. Máme ruce, které umí tvořit, hladit, rozdávat. V krku máme často staženo –jak dýcháme? Jak se umíme vyjadřovat? Umíme říct i to – o čem předpokládáme, že se druhému nebude líbit? Často svoje slova spolkneme a pak se divíme, že nás bolí žaludek. Jak to nemůžeme strávit. Dovolujeme si otevřít pusu? Dokážeme skutečně sdělovat to, co opravdu uvnitř cítíme? Dovolujeme si pravdivost? Autentičnost je poté nejvíce vidět na naší tváři. Mnoho tváří nosí masky. Mnoho. Většina z nich je obranných, aby člověk nebyl zraněn. Další jsou z přesvědčení, že je třeba být stále usměvavá, hodná, naladěná. Je potřeba mnoha proměn, aby se z obličeje vyklubala skutečná tvář. Tuto tvář velmi často vidí muži u milování. Tedy pokud si žena dovolí se uvolnit. Poté najednou ztratí svoje masky, a při rozkoši muž může zahlídnout její skutečnou podstatu. Řekne třeba pak ženě: „Ty jsi tak krásná.“ A ona si možná pomyslí: „No jo, to říká, jen proto, že jsem mu dala. Proč mi to neřekne i někdy jindy?“ Muž ale třeba jen spontánně reaguje na to, co vidí. A většinou vidí o mnoho jinou tvář, než mu ukazujete v běžné dny.

Milujte svoje tělo. Pokud ho vnímáte, dostáváte skrze něj mnoho informací. S každou i malou bolístkou, pocitem – vám přichází nějaká informace. Pocit, myšlenka, emoce – vše je cítit ve vašem těle. Ničím jiným nevnímáte. Znát tělo, znát i svoje intimní místa – to je pro ženu velká výhoda, protože pak víte, co vám dělá dobře, a co ne. Lépe si navigujete muže, ušetříte se mnohých necitlivých průzkumů, protože bohužel ne všichni muži dokážou být citliví tak, jak zrovna vy potřebujete. Čím víc se budete znát, vědět, co vám dělá dobře, vážit si svého těla i sebe, tím lépe je rozpoznáte a prostě se s nimi rychle rozloučíte. Ne každý muž je ochotný změnit svoje návyky, naučit se vědomý dotek, atd. Pokud budete milovat sebe, i svoje tělo, nebudete mít problém přitáhnout si muže, který se k vám bude chovat s respektem a úctou. Krása ženy není jen o těle, i když je tělem projevována.

Opravdová krása září zevnitř ven. Čím spokojenější, čím šťastnější budete, tím více budete zářit. Takže pro krásu stačí udělat jediné – být šťastná.

Autor: Magda Křepelková | středa 25.9.2013 6:46 | karma článku: 21,09 | přečteno: 1950x
  • Další články autora

Magda Křepelková

Láska a moudrost

„Vím, že to není muž pro mě..., ale když já ho tak miluju...“ Je vám to povědomé? Jako by nás tato věta zbavovala zodpovědnosti. Ale my si tvoříme svůj život. A jen my samy jsme zodpovědné za to, jak ho prožijeme... jak naplníme svoje sny, touhy... Nelze se touto větou nechat vláčet životem.

15.1.2015 v 10:59 | Karma: 6,87 | Přečteno: 367x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Služba a sobectví.

V mnohých knihách čtu, jak moc je naplňující, když nemyslíme jen na sebe. Sama jsem se ve svém životě zaměřila na službu... a mohu všechna ta slova jen potvrdit. Když moje žití nebo práce někoho obohatí... jsem naplněná, šťastná, spokojená tak hluboce, jak jsem si to dřív neuměla ani představit. Nejlepší texty nebo terapeutickou práci vytvořím tehdy, když se totálně ponořím do procesu a skutečně mě zajímá, co ten dotyčný člověk potřebuje. Někdy se při práci otevře více témat a já si dělám poznámky, ke kterým se pak vracím a na jejich základě píšu. Pak vím, že píšu pro skutečné lidi a ne jen nějaké svoje teorie. Když pak přijde reakce třeba jednoho človíčka, jak mu ten text pomohl... vím, že jsem dobře. Že tohle je ono. Že tohle má smysl... je to pocit, který mě hluboce sytí a uspokojuje. To samé cítím při vytváření textů pro lidi přihlášené na mých stránkách k odběru textů.

6.1.2015 v 21:11 | Karma: 7,97 | Přečteno: 347x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Moje dcery a škatulky

Jako průzkumník podvědomí musím uznat, že náš mozek je sakra rychlej. Ale taky omezenej, přesněji omezující. A to je nutné mít stále na paměti. Mám na mysli naše okamžité posuzování a třídění. Jakýkoliv obraz, vjem, který zahlédneme, třebas jen koutkem oka, náš mozek bleskurychle potřebuje zařadit. Reaguje na základě zkušeností, vzpomínek, nálady, výchovy, informací vložených rodiči i dalšími lidmi. Reaguje na základě toho, co už zná. A my mu automaticky věříme. Zaznamenáme obraz a vyhodnotíme ho. Nepátráme po tom, na jakém základě jsme ho ohodnotili. Často bychom byli velmi překvapeni.

16.12.2014 v 12:37 | Karma: 9,51 | Přečteno: 653x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Realita nebo virtuální svět?

Žijeme v době velmi elektronické. S možnostmi, o kterých se nám dřív ani nezdálo. No, má to své pro i proti. Nedávno jsem jela se Student Agency. Seděla jsem vzadu uprostřed. Odzadu to byl pohled jako ze scifi filmu, pravda, 20 let starého... Sedadla, před nimi obrazovka. Sedící zírají na obrazovku, na uších sluchátka. Zabíjejí čas přesunu. Seznamování? Povídání si mezi lidmi? Pozorování cesty? Ani náhodou. Jen virtuální realita. Možná novější verze je pohled do notebooků, moderní styl práce často bez hlubšího smyslu... nestíháte? Normálka... kolem vás dalších 50 a více lidí? Normálka... Máte z toho psychické potíže?... Normálka.

23.10.2014 v 20:07 | Karma: 14,32 | Přečteno: 530x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Co nás živí?

Naše zdraví není jen otázka těla, fyzična. Žijeme život, zažíváme mnoho situací, prožíváme – anebo přežíváme. Už víme, že je třeba i psychické zdraví. Nelze oddělit jednu část od druhé, všechna témata se navzájem prolínají a souvisejí. Je to dar člověka i jeho života. Jakmile jedna oblast jde silně do háje, ovlivní to i další oblasti. A tudíž i naše – vaše zdraví. Chceme být zdraví? Věřím, že ano. Takže – začneme se zabývat tělem. Co potřebujeme ke svému zdraví? Jistě kvalitní výživu. Ale co všechno je naší výživou? Týká se to pouze jídla? Ani náhodou! Ale přesto jídlem začneme.

10.10.2014 v 22:32 | Karma: 8,70 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Zabývám se psychosomatickou. Podporuji lidi se sebedestrukčními programy, bulimie, anorexie a další. Lidi, kteří už chtějí změnu. Jsem autorkou tří knih,"Příběh ženy", "Tanec divošky" a "Světlem sama sobě." - všechny jsou na téma ženského vnitřního světa. Více na www.magdakrepelkova.cz

Seznam rubrik