Toto je EU - veškerý odpor je marný - budete asimilováni! (video)

Jaký rozdíl mezi EU a mezi hrozivou dobyvatelskou rasou Borgů ze seriálu Star Trek?

V legendární sci-fi Star Trek vystupuje rasa dobyvatelských kyborgů. Jsou to napůl lidé, napůl roboti. Nové členy získávají tak, že zotročeným lidem z  dobytých světů nasadí do hlavy čip. Takže se z nich stanou dálkově ovládané loutky. Něco jako autíčko na dálkové ovládání.

Jaký je rozdíl mezi expanzivním tlakem EU a expanzí Borgů? 

Za prvé - Borgové si z každé rasy, kterou zotročí, vezmou to nejlepší. Proto se stále zdokonalují. Naproti tomu EU směřuje od desíti k pěti. Protože v každém ovládnutém národě ihned zruší vše, co za něco stálo. 

Za druhé - Evropská unie se zatím neumí nikam teleportovat. Kdybychom mohli Evropskou unii teleportovat na nějakou hodně vzdálenou planetu, jistě bychom to už udělali.

Za třetí - EU i Borgové se snaží řídit myšlení svých poddaných. Borgové k tomu však používají elektroniku, kterou vám zabudují přímo do mozku. EU na tom teprve pracuje, zatím má jen metodu "politické korektnosti".

Za čtvrté - Borgové i EU zbavují okupované národy suverenity. Národy už si nemohou vládnout samy, už nemají vlastní parlamenty (nebo jen naoko), nemohou mít žádná referenda (nebo jen na oko). Žádný národ si nemůže žít po svém - musí mít vše tak, jak nařídila borgská královna... totiž Brusel...  Říká se tomu harmonizace, čili zestejňování.

Ironií je, že druhá půle roku 2009 je ve znamení švédského předsednictví. Každý, kdo trochu zná kultovní sci-fi Star Trek, si při zmínce o Švédech vzpomene právě na Borgy. Město Göteborg. Tenista Björn Borg. Učenec Swedenborg.  Borg - to prostě zní švédsky. Hrou  osudu asimilační Lisabonská smlouva nejspíše vejde v platnost právě v době předsednictví země, která je plná Borgů.

Poslouchejte, jakým jazykem s námi představitelé evropské říše hovoří. "Mlčte! Podepište! Neklaďte odpor! Nebo vás odsuneme na okraj a ztratíte veškerý vliv! Když se neskloníte, předhodíme vás Rusům. Nemáte šanci!" Nezdá se vám, že je to velmi podobné jazyku filmových Borgů?

Zrovna nedávno jsem poslouchal nejnovější projev, který předseda Evropské komise adresoval presidentu Klausovi: "Podepište Lisabonskou smlouvu. Veškerý odpor je marný. Budete asimilováni. Vaše biologické a technologické bohatství teď patří nám.  Vaše kultura se přizpůsobí naší. Budete nám sloužit."

Takhle přece mluví Borgové!

Autor: Vítězslav Kremlík | pondělí 12.10.2009 10:00 | karma článku: 32,68 | přečteno: 3383x