Počemu? Proč Moskva tak prosazuje Lisabonskou smlouvu?

Brainwashing tvrdí, že kdo není pro Lisabon, je pro Moskvu. Ve skutečnosti je tomu právě naopak. Marsistická LS připravuje vyhnání amerických základen z EU a bez Amíků se Rusům neubráníme.

Pobavil mne happening „Počemu“, který v květnu 2009 uspořádali umělci (svědomí národa) proti presidentu Václavu Kazisvětu Klausovi. Kejklíři se ho ptali, proč je v žoldu Moskvy a proč na rozkaz Kremlu podrývá Báječný nový svět Evropské unie. Tuto otázku bychom spíše měli položit těmto umělcům: Počemu jste v žoldu Moskvy a proč na rozkaz Kremlu prosazujete Lisabonskou smlouvu?

Absolvovali jste mediální masáž placenou bruselo-kraty a připadá vám výše uvedený výrok  v rozporu se vším, co jste zatím četli v médiích (která si to s Bruselem nechtějí rozházet)? Tak poslouchejte.

Eurooptimisté nevděčně pomáhají Moskvě podrývat americkou zahraniční politiku: Američané třikrát za posledních sto let zachraňovali kontinent svých pradědů a jedinou reakcí je evropský antiamerikanismus. Američané jsou otci západoevropské poválečné prosperity (Marshallův plán), ale jedinou reakcí Bruselo-kratů je kritizování amerického kapitalismu a vyzdvihování evropského sociálního modelu (jehož nastartování zaplatili Američané). Bruselští antiamerikanisté dělají vše pro to, aby v Americe zvítězil izolacionistický názor: "Když jste tak nevděční, tak my za vaši záchranu ve 21. století životy pokládat nebudeme." Když Putin vidí, jak EU sabotuje americkou zahraniční politiku, musí si mnout ruce. Nepodpora v Iráku, peskování za Guantanamo, podpora Palestinců oproti americké podpoře Izraele atd. Vzpomínáte ještě, jak nás EU okřikla, když mluvčí našeho premiéra (p.Potužník) slovně vyjádřil, že stát Izrael (opora USA) má právo se bránit proti palestinským teroristům? EU dělá vše pro to, aby podkopala mezinárodní postavení USA. Strůjci evropského superstátu jdou spojencem Moskvy proti Americe.  

Eurooptimisté pomáhají Moskvě proti Radaru: Ptáme-li se, kdo je tady v žoldu Ruska, lakmusovým papírkem je nám otázka Radaru. Zavzpomínejme, kdopak nejvíce protestoval proti jeho stavbě? Moskva, post-marxistická ČSSD, advokáti Lisabonské smlouvy. Naši „spojenci“ ze západní Evropy. Byli to žabožrouti a hunové (ti, kteří nás za WWII obsadili a ti, co jim k tomu dali volnou ruku). To oni nás z Bruselu peskovali, jak to že jsme si dovolili jednat s Američany bilaterálně. Odmítáním Radaru jde rodící se evropský superstát na ruku Moskvě. 

Eurooptimisté pomáhají Moskvě zničit Nato a vyhnat z Evropy americké základnyLisabonská smlouva jde Kremlu na ruku -  snaží se naplnit vlhký sen ruských generálů – rozpad NATO.

 a)  Severoatlantická smlouva, která ustanovuje NATO, říkala: „Každá ze smluvních stran prohlašuje, že žádné její současné platné mezinárodní závazky vůči kterékoli jiné smluvní straně nebo kterémukoli třetímu státu nejsou v rozporu s ustanoveními této smlouvy, a zavazuje se, že nepřijme žádný mezinárodní závazek, který by byl s touto smlouvou v rozporu.“ (článek 8).

b)  Lisabonská smlouva Severoatlantickou smlouvu nahrazuje jiným spojeneckým závazkem. Evropa se z NATO odtrhává a bude se napříště bránit sama. Lisabonská smlouva praví: "Pokud se členský stát stane na svém území cílem ozbrojeného napadení, poskytnou mu ostatní členské státy EU pomoc a podporu všemi prostředky, které jsou v jejich moci." LS je tedy jednoznačně vojenským paktem (skoro stejně zní článek 5 Washingtonské smlouvy). Ale tentokrát bez Američanů. NATO stále přetrvává jako "druhotný" svazek, ale jak dlouho? Vývoj směřuje k tomu, že NATO bude výhledově rozpuštěno jako přežitek z dob studené války a Evropa se z něj emancipuje. 

Snahy o takovou vojenskou emancipaci od USA vidíme už dlouho. Vzpomeňme na snahy nahradit americký vojenský systém GPS evropským systémem Galileo. Proč se snažíme emancipovat od Ameriky v tomto směru? Je to příprava na válku Evropy s Amerikou, aby nám protivník nemohl GPS vypnout? 

Politika eurooptimistů oslabuje vojensky Evropu:  Emancipace od USA není dobrá zpráva pro naši bezpečnost. Například nepostaví-li tu Amíci svůj Radar, nebude Evropa chráněna před raketami dlouhého doletu. Evropské armády jsou neschopné a prťavé (profesionalizace, škrtání v rozpočtech, zrušení branné povinnosti). Například česká armáda má, zaokrouhleno, asi dva vrtulníky, půl tanku a pár tuctů vojáků (s tím by se nedalo ubránit ani okresní město). Bez Američanů jsme nic nedokázali ani v Iráku, ani v Afghánistánu ani v Jugoslávii ani kdekoli jinde. Vztah Evropy a USA připomíná vztah Němců a Italů za poslední války – Italové vždycky někam sebevědomě vyrazili do boje a Němci  pak ty trotly museli tahat z horké kaše. Říkáte „ne“ základnám USA? Pokud vykopneme Americké základny z Evropy, nezbude zde nikdo, kdo by nás chránil před rozpínavostí Ruska. Vzpomeňme na rok 1945 – nebýt přítomnosti USA v Evropě, tak Ruské tažení proti Hitlerovi skončilo na plážích Normandie.  

Díky Eurooptimistům nás dostanou Rusové: Post-lisabonská Evropa spadne Moskvě do náruče jako shnilá hruška. Zaspekulujme si trochu. Nedojde k tomu zítra ani pozítří, ale ještě naše generace se může dožít například následujícího scénáře: Francie (hlavní velmoc v EU) přiměje Evropskou unii, aby vystoupila z NATO, jako to kdysi udělali Francouzi. Američané budou muset během několika let postupně vystěhovat všechny ty desítky svých vojenských základen z Evropy. Heslem samozřejmě bude pacifismus, demilitarizace, odstraňování přežitků studené války. Nechceme tu americké vojenské jestřáby, jsme mírový kontinent! Rusy by normálně ani nenapadlo riskantně útočit na Evropu, ale když je jim nabízena na stříbrném podnose taková příležitost, neodolají. Příležitost dělá zloděje. A tak o  několik let později ruská vojska stanou na hranicích EU a hrozí vyhlášení války. EU vidí, že nemá vojensky šanci, nemá ani co tankovat do bombardérů, protože Rusko zastavilo ropu a plyn. EU tak přistoupí na požadavky ruského presidenta. Díky sjednocení EU bude k ovládnutí Evropy stačit jediný podpis v Bruselu a nebude třeba dobývat/přesvědčovat desítky států po jednom. Rusko bude přijato za člena Evropské unie a hlasovací práva se upraví podle velikosti území. To čirou náhodou znamená, že  Ruská federace bude mít v EU nějakých řekněme 70% hlasů. Ovšem předání rozhodovacích pravomocí do rukou Ruska EU moc neprospěje – Rusové nikdy neuměli řídit k prosperitě ani vlastní zemi, natož cizí státy. O pár desítek let později se Evropský parlament a Evropská komise přestěhují do Moskvy. Parafrázujme Miloše Zemana: Když se vám nelíbí, že by Rusko vstupovalo do EU, berte to tak, že EU vstoupí do Ruska. 

Vypadá to, že v Evropě řádí nový virus šílených krav. Jinak si tak hloupé sebevražedné chování nedovedu vysvětlit. Převeďme si to do osobní roviny. Robin mne zmlátí a šikanuje všechny kolem. Aleš nás zachrání a Robina zažene. Já místo abych Alešovi poděkoval, všude ho pomlouvám, dělám mu na schvály a naopak pomáhám k návratu Robinovi, od jehož ran mám ještě modřiny. Lidstvo má zřejmý sklon k nelogickému jednání a Evropa není výjimkou. 

Člověk s tím mnoho nenadělá. Ale byla by hloupost volit strany, které zvedly hlas pro Lisabonskou smlouvu a hrají tak do karet Kremlu. Za takové praštěné chování je přece nebudeme odměňovat hlasy.

Odkazy:  

Reakce tajemníka presidenta republiky na kritický dopis skupiny občanů<http://klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=trHV1mDn4crc

Jiří Payne. Lisabonskou smlouvou končí NATO <http://www.payne.cz/?cat=3>  

Tomáš Břicháček. Lisabonská smlouva – cesta k evropskému státu<http://www.virtually.cz/?art=17533>  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítězslav Kremlík | středa 27.5.2009 9:40 | karma článku: 23,21 | přečteno: 1483x