Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

ODS a ČSSD odstupují z voleb. Důvod? Stíhání za vlastizradu.

„Zdá se, že místo do europarlamentu půjdeme sedět do basy,“ říká šokovaný Topolánek po výroku Ústavního soudu.

Neuvěřitelné se stalo skutkem. Ústavní soud dnes ráno svolal tiskovou konferenci, na které oznámil, že strany, které svými hlasy podpořily Lisabonskou smlouvu, se dopustily trestného činu.

 

„Jejich jednání splňuje znaky skutkové podstaty trestného činu vlastizrady,“ četl třesoucím se hlasem JUDr. Rychetský nález soudu. „Bylo proti nim zahájeno trestní stíhání. Podle předběžného opatření nemohou až do odvolání nakládat se svým majetkem a nesmí vykonávat politickou činnost.“

 

Na dotaz novináře ČT24 předseda Ústavního soudu potvrdil: „Ano, znamená to, že tyto strany nemohou kandidovat ve volbách do Europarlamentu. Občany nemohou zastupovat v zahraničí subjekty obviněné z vlastizrady. Obdobně jako člověk obviněný z defraudace nemůže zastávat funkci finančního ředitele.“

 

Do eurovoleb tedy bude kandidovat podstatně méně stran, než se čekalo. Pokud občané vhodí do urny volební lístek s ODS, ČSSD, KDU-ČSL či zelenými, jejich hlas bude neplatný. Členové volebních komisí budou voliče na tuto skutečnost upozorňovat při registraci.

„Bude to úmorné, pořád dokola to lidem vysvětlovat. Přidělalo nám to spoustu práce,“ stěžuje si Jana Voráčková, důchodkyně, dlouholetá členka volebních komisí.

 

Naopak Petr Mach, zakladatel Strany svobodných občanů, si pochvaluje. „Ty strany už nezastupovaly občany České republiky. To byly strany placené Bruselem. Dobře, že ta loutková junta je pryč.“ Svobodní jsou hlavní česká euroskeptická demokratická strana. Kromě Libertas.cz, která ovšem nemá členskou základnu.

 

Jak vlastně Ústavní soud dospěl k názoru, že podpis Lisabonské smlouvy je vlastizrada? Citujme paragraf 91 z Trestního zákona (140/1961 Sb.): "Občan České republiky, který ve spojení s cizí mocí nebo s cizím činitelem spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 92), teroru (§ 93), teroristického útoku (§ 95), záškodnictví (§ 96) nebo sabotáže (§ 97), bude potrestán odnětím svobody na dvanáct až patnáct let nebo výjimečným trestem." 

 

Rozvracení republiky zákon definuje takto ("92): "Kdo v úmyslu rozvrátit ústavní zřízení, územní celistvost nebo obranyschopnost republiky anebo zničit její samostatnost se účastní násilných akcí proti republice nebo jejím orgánům, bude potrestán odnětím svobody na osm až dvanáct let."

 

Sám premiér Topolánek ve svém senátním projevu uznal, že podpis LS má povahu poškozování republiky  a zrušení samostatnosti tohoto státu, v zájmu cizích zemí: „Hrozí reálné nebezpečí, že budeme nuceni do naší legislativy implementovat a posléze i nuceni vykonávat opatření, s jejichž výslednou podobou jsme nesouhlasili nebo budou pro naši zemi nevýhodná... Druhou změnou, která zvyšuje náklady a v prvé řadě zvyšuje rizika rozhodování kvalifikovanou většinou a má potenciál výrazně omezit suverenitu České republiky v jejím politickém rozhodování, je možnost přijímat opatření nad rámec unijních kompetencí, "je-li to nezbytné k dosažení některého z cílů stanovených Smlouvami" podle článku 352 odst. 1 konsolidovaného znění Smlouvy o fungování Evropské unie, což je tzv. doložka flexibility. Na rozdíl od stávajícího znění zakládacích smluv se navržené ustanovení Smlouvy neomezuje na oblast regulace vnitřního trhu, nýbrž představuje blanketní normu, je de facto bianco šekem pro další přelévání evropských komunitárních kompetencí na národní půdu... A v neposlední řadě jde o tzv. paserellu – tedy zjednodušený postup pro přijímání změn primárního práva podle čl. 48 Smlouvy o Evropské unii. Ta umožňuje změnit zakládající smlouvy o EU pouze rozhodnutím Rady Evropské unie.“ To jsou slova pana Topolánka z května 2009.

O pár hodin později se novináři stěhovali na jinou tiskovou konferenci. Svolaly ji lisabonské strany. Pan Paroubek a Topolánek se v teatrálním gestu drželi u mikrofonu za ruce a reagovali na vývoj událostí takto: „Jde o bezprecedentní útok na demokracii, jaký tu od Února 48 nebyl. Justiční mafie se snaží vměšovat do politiky, to je nepřípustné.“ Během konference vyjádřili přesvědčení, že do podzimních voleb bude věc skočena a pro-bruselské strany budou moci kandidovat. Diskvalifikované strany se budou také na státu domáhat milionových náhrad za již vytištěné volební materiály do eurovoleb. Jinak hrozí České republice arbitráží.  

Na konferenci došlo k jednomu incidentu, který způsobil předseda Dělnické strany Vandas, kterou se ODS pokoušela před nedávnem zakázat za extremismus. Vandas držel nad hlavou transparent „Aspoň vidíte, jaký to je. Teď zakážou vás“. Když začal pokřikovat přísloví jako „Kdo jinému jámu kopá“ nebo „Co se v mládí naučíš“ ochranka ho vyvedla ze sálu.

 

„Z tím vším vidím rukopis Klause,“ vyjádřil se v kuloárech předseda senátu Přemysl Sobotka. „Koupil si soudce tím, že jim slíbil, že už nebude blokovat justiční čekatele. Ani nechci komentovat, že den před tím byl Klaus viděn jak s falešným plnovousem vychází z dveří ruské ambasády. Všichni víme, kdo ho platí.“

 

Pan Topolánek si na závěr tiskové konference neodpustil další ze svých peprných výroků. „Respektujeme výrok soudu, ale jen tak se nevzdáme. Jestli po pozastavení naší činnosti přijde zákaz a rozpustí nás... založíme si pro podzimní volby prostě nové strany. Už jsme se tady s Džordžínem Paroubkem předběžně dohodli, že postavíme společnou kandidátku. Podle vzoru Libertas.cz jsme si předběžně zvolili název Non-Libertas.cz. Ve znaku budeme mít čůrajícího modrého chlapečka na oranžovém pozadí. A já teď na závěr využiju toho, že do kin jde za měsíc nový Terminátor a budu parafrázovat Arnolda... I’ll be back. My se vrátíme!“

 

 

(Tento článek není pravda a ani nebude. Jakákoli podobnost s žijícími osobami je čistě náhodná. Ostatně Ústavní soud se už při projednávání ústavnosti LS postavil na stranu Bruselu. Sotva najednou změní svou politickou orientaci)

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítězslav Kremlík | čtvrtek 14.5.2009 10:30 | karma článku: 21,94 | přečteno: 1673x
  • Další články autora

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma: 19,73 | Přečteno: 484x | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma: 20,30 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma: 35,27 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Podle autorů zeleného údělu se v Hondurasu žije lépe než v Německu

Happy Planet Index nehodnotí životní úroveň států podle HDP, ale podle...uhlíkové stopy. Takže čím horší energetická chudoba, tím je země "šťastnější". No panejo. To se máme na co těšit.

6.11.2021 v 9:36 | Karma: 33,68 | Přečteno: 949x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Špičky ODS řeší, jak naloží s Novotným. Ve hře je vyhazov i výzva k odchodu

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  18:20

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného to není úplně dobrý den. Nejprve mu ráno...

Bulovka po záměně pacientek propustila zaměstnankyni, další je pod dozorem

14. května 2024  18:18

Fakultní nemocnice Bulovka propustila kvůli tragické záměně pacientek jednu zaměstnankyni. Další...

Prezident fandil na střídačce. Hokejové mistrovství přitahuje známé osobnosti

14. května 2024  17:52

Mistrovství světa v hokeji přilákalo pozornost politiků, sportovních hvězd a dalších známých...

Novotný je dítě, utrhl se ze řetězu. Jeho osud zpečetí Fiala, míní novinář Korecký

14. května 2024  17:50

Chování řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS) už hraničí s nelidskostí, řekl V pořadu K věci...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky