Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Homo europaeus: zítřka lidský rod

V EU byl spatřen záhadný tvor, něco jako Yetti. Je to nový evropský člověk. Homo europaeus... Nejspíše je to něco, jako byl Homo sovieticus, než se zjistilo, že moc chlastá.

Profesor Blackadder Hillary je známý ze svých výprav do Himaláje, kde hledal Yettiho, tajemného sněžného muže. Po neúspěchu poslední výpravy, kdy omylem týden stopoval německého turistu v kožichu od RSPCA, si tento vědec našel nový objekt svého pátrání. 

Nyní pátrá po tajemném tvorovi, který byl prý zpozorován na několika místech v Evropě.

Je to takzvaný  „nový evropský člověk“ čili Homo europaeus. Jde o malého chlupatého tvora s anténkou na hlavě, který roztomile piští. Údajně jde vyšší vývojový článek v evoluci člověka.

Vznik této nové rasy předvídal už TGM, náš první president: „Nový člověk, Homo europaeus, nezrodí se pouze politikou vnější, nýbrž hlavně niterní - všichni národové Evropy budou po válce nuceni všechno své smýšlení věnovat hmotné a duchovní obnově.“

Podle sociologů je vznik HE důsledkem kampaní propagujících "novou evropskou identitu".  Asi největší vliv na formování nového evropského člověka prý měly omalovánky vydávané Evropskou komisí.

„Až ho chytím, hodím ho tady do toho pytle,“ řekl novinářům profesor Hillary. „Mám už stopu. Svědci ho viděli, jak se v noci vyškrábal po okapu do místní radnice a spořádal celý šanon směrnic Evropské komise. Zřejmě se jimi živí. Teď když vím, že mu ty čmáranice chutnají, můžu na něj nachystat past.“ 

Jak ale Homo europaeus v přírodě poznat? Je důležité nezaměňovat s prudce jedovatou Homo euroscepticus. Správně zařadit nalezený exemplář je docela těžké. Homo europaeus totiž postrádá většinu znaků primátů. Je to totiž „duchovní bytost“. Překonal primitivní lidské pudy a atavismy, povznesl se nad ně, tudíž jsou u něj zakrnělé. Podobně jako třeba u velryby jsou zakrnělé zadní končetiny nebo u právníků svědomí. HE je naprosto politicky korektní.  

 

·        Homo europeus postrádá teritoriální pud (není nacionalista, rasista ani xenofob, nehájí své území proti islamizaci, nehájí svůj dům s puškou v ruce, nebojuje proti přistěhovalcům či dobyvatelům a ani nemá kolonialistické choutky).

·        Chybí mu pohlavní pud a nevykazuje sexuální dimorfismus (není tedy sexista, může libovolně hrát sociální roli muže i ženy, neobtěžuje ženy na pracovišti ani jinde, odmítá sexuální vykořisťování žen, odmítá patriarchální uspořádání společnosti).

·        Nemá pud sebezáchovy (podporuje odzbrojení své země, je pacifista, nastaví druhou tvář, jí hamburgery).

·        Postrádá rodinné a mateřské pudy, takže zájmy cizí klade výše než zájmy své rodiny (přednost mají zájmy klimatu, lidská práva zločinců, zájmy imigrantů, pozitivní diskriminace různých menšin, zájmy Evropské komise, zájmy chudých).

·        Nemá vlastní mozek, místo toho se řídí tzv. směrnicemi Evropské komise, které přijímá malou wi-fi anténkou na hlavě. Díky tomu se nepotřebuje sám rozhodovat v osobním ani pracovním životě. Jde o evoluční adaptaci, která je ekologická, protože organismus tak spotřebuje méně energie. Mozek totiž byl energeticky nejnáročnější částí těla. Díky tomu se nemůže dopustit politické nekorektnosti, protože každý jeho názor je nejprve prověřen (Avast Antivirus Thoughtcrime). 

 

"Přesně takové Evropany potřebujeme," rozplývá se eurokomisař Musulman Allahovič. "Tomu říkám Evropan zítřka! Ti dosavadní nemoderní Evropani byli takový nacionalistický vzpurný xindl plný předsudků, tomu se nedalo vládnout. S novým evropským človekem půjde budování EU daleko líp."

Zoologové se stále přou, z čeho se Homo europaeus vyvinul. Ve 20. století totiž na území bývalého Sovětského svazu byly hlášeny zprávy o velice podobném druhu člověka. Uměl i mluvit a začlenil se do sovětské společnosti. Šlo o tzv. „nového sovětského člověka“. Byl to naprosto nesobecký kolektivista, stále se optimisticky usmíval, nadšeně věřil v socialismus, pracoval bez nároku na odměnu pro blaho společnosti. Prý k této rase patřil i Jurij Gagarin: „nový sovětský člověk – v sobě harmonicky spojuje bohatou duchovnost, mravní čistotu a tělesnou dokonalost.“ 

Trpěl však zřejmě nějakou genetickou vadou. Začal degenerovat, až se z něj stal tzv. „Homo sovieticus“, jak jej ve stejnojmenné knize nazval ruský sociolog Alexandr Zinovjev. Homo sovieticus byl líný („Oni předstírají, že nás platí, tak my zase předstíráme, že pracujeme“), pasivní, bál se říkat pravdu a kradl jako straka („Všechno patří všem“). 

Chování Homo sovieticus charakterizoval starý vtip:  

1. V Sovětském svazu všichni mají práci.
2. Přesto, že všichni mají práci, nikdo nepracuje.
3. Třebaže nikdo nepracuje, plán je plněn na 100%.
4. I když je plán plněn na 100%, není nic k dostání.
5. I když není nic k dostání, všichni všechno mají.
6. Bez ohledu na to, že všichni všechno mají, každý krade.
7. Přesto, že všichni kradou, nikde nic nechybí.

Snahy o vytvoření nového, ušlechtilejšího člověka tu byly už mnohokrát a vždycky zklamaly. Křesťanská církev se například dva tisíce let snažila z lidí vychovat pravé křesťany a pořád jim říkala: nekraďte, nezabíjejte, myjte si ruce před jídlem, nesouložte, nezlobte, nechte toho porád. Ale bylo to, jako když hrách na zeď hází.

Úřady odjakživa šíření "nového člověka" podporovaly. Jeho odchov je snazší a má i vyšší dojivost než Homo sapiens. Sovětský svaz se snažil uměle vysazovat nového sovětského člověka do přírody ve snaze vytlačit staré národy okupované Ruskem a nahradit je jednotným národem sovětským. Nepodařilo se. Nyní se očekává, že staré evropské národy vyhynou a budou nahrazeny národem evropským.

Je ale možné, že nový evropský člověk dopadne stejně jako kdysi Homo sovieticus. Podle zoologů tu totiž hrozí konvergentní evoluce. Je známo, že v podobném prostředí se tvorové i zcela rozdílného původu mohou vyvíjet podobným směrem. Třeba jako delfíni – ač jsou to savci, vodní prostředí jejich těla vytvarovalo do stejného tvaru, jaký mají ryby. EU i SSSR jsou ekosystémy s podobnými znaky - v obou se vyžaduje nadšený budovatelský optimismus, prosazování kolektivismu, podpora stále tužší regulaci ekonomiky, místo parlamentů/sovjetů rozhodují nevolení byrokraté a oba systémy sdílí i chorobnou zálibu ve vyhlašování nerealistických plánů typu "dohonit a předhonit" (pětiletky, Lisabonská strategie).

Možná ale, že nový evropský člověk je spíše příbuzný novéno afrického člověka, kterého chtěli ve 20. století vyspěstovat afričtí diktátoři, jako byl Kenneth Kaunda ze Zambie. Jeho vláda jedné strany se opírala o něco, čemu říkal humanismus. "Cílem zambijského humanismu je vymýtit v člověku všechny jeho zlé sklony... a dosáhnout dokonalosti tím, že bude zbaven negativních lidských vlastností jako je sobectví, hrabivost, individualismus, rasismus, chudoba, nacionalismus, fašismus...". Kaunda negativní lidské vlastnosti likvidoval pro jistotu rovnou i s jejich nositeli. (Paul Johnson, Dějiny 20. století, Rozmluvy 1991 s. 516)

Každopádní šíření nového species naráží na řadu problémů. Nový evropský člověk je takový světec, že na sobě nechá dříví štípat. Byly zpozorovány případy, že se nechal bez odporu sežrat malým lesním zvířátkem se slovy "Nemohu sobecky nadřazovat svůj život  nad potřeby hladovějících. Tedy se obětuji pro blaho zvířecí společnosti. Tak si ze mě ukousni." 

Pokud tedy někde nového evropského člověka potkáte, buďte k němu ohleduplní. Zvláště když jdete v létě po louce, dávejte pozor ať ho nezašlápnete. Za horkých letních dnů má ve zvyku sedět bez hnutí za trsem trávy, kde s rozjásaným optimistickým úsměvem tichounce čeká, až přijdou nové světlé zítřky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítězslav Kremlík | úterý 4.8.2009 10:27 | karma článku: 25,46 | přečteno: 2201x
  • Další články autora

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma: 19,73 | Přečteno: 484x | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma: 20,30 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma: 35,27 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Podle autorů zeleného údělu se v Hondurasu žije lépe než v Německu

Happy Planet Index nehodnotí životní úroveň států podle HDP, ale podle...uhlíkové stopy. Takže čím horší energetická chudoba, tím je země "šťastnější". No panejo. To se máme na co těšit.

6.11.2021 v 9:36 | Karma: 33,68 | Přečteno: 949x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Dárek pro starostu Řeporyjí. Před úřad mu aktivisté vysypali kupu hnoje

14. května 2024  7:27,  aktualizováno  11:17

Před městským úřadem v pražských Řeporyjích se v úterý ráno objevila hromada hnoje. Starostovi...

KOMENTÁŘ: Budeme všichni Nemo? Pěvecká Eurovize ukázala vizi Evropy

14. května 2024

Premium „Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za výhrůžný pohyb.“ A také: „Ústavní...

Za ubodání otce a zranění matky dostal cizinec osm let, k činu se přiznal

14. května 2024  8:41,  aktualizováno  10:54

Osmi lety vězení potrestal olomoucký krajský soud jednatřicetiletého muže z Ukrajiny, který pod...

VIDEO: Technici odpálili zbytky mostu v Baltimoru, loď přesunou do přístavu

14. května 2024  10:53

Sedm týdnů poté, co nákladní loď Dali uvázla pod částí zříceného mostu v americkém Baltimoru,...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky