Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

2009 – Velká bruselská socialistická revoluce

Výročí 20 let od pádu komunismu EU uctila záplavou polo-totalitních zákonů. „Chceme si tím připomenout tradice předchozího režimu, který také patří ke kulturnímu dědictví Evropy“

Když město oslavuje výročí 500 let od svého založení, uctí ho zpravidla jarmarkem, kde lidé v historických kostýmech předvádějí historická řemesla. Možná přijdou i šermíři, perníkáři a dostaneme okoštovat staročeské medoviny.

Jak ale oslavit výročí 20 let od pádu komunismu? EU přišla v roce 2009 s programem Communism Revival Programme, tj. Program oživení komunismu. Podobně jako existují kapely, které hrají písničky Beatles (tzv. Beatles Revival Band), EU nyní přijímá zákony komunistického střihu. Proto všude vidíme hesla o socialismu, slogany z dob reálného socialismu, spoustu socialistických funkcionářů ba i maoistů.

„Chtěli jsme tak uctít památku těch, kteří v minulém století formovali naše životy. Komunismus patří ke kulturnímu dědictví Evropy. V rámci multikulturalismu se domníváme, že každá kultura je dobrá a i komunistická kultura a způsob života jsou obohacením,“ řekl předseda Evropské komise, někdejší maoistický komunista Barosso.

Plán otevřít znovu Gulagy sice neprošel, ale zato prošla řada dalších opatření, které mají lidem přiblížit, jaké to bylo v dobách nesvobody. Tehdy komunistická šlechta rozhodovala o lidech bez jejich souhlasu, diktovala lidem, co mají vyrábět, co smějí kupovat. Strkala nos lidem do soukromého života, rozkazovala občanům aniž by se jich ptala na názor. 

  ·        Proto EU v roce 2009 přijala například zákaz rtuťových teploměrů. Jde o připomínku centrálního plánování, kdy UV KSČ rozhodoval, co se bude vyrábět, co se smí prodávat a za kolik. Aby lidé viděli, jaké to je, když stát strká nos i do toho, co máte doma ve skříni.

·        EU také zakázala Edisonovy žárovky, takže firmám diktuje, co smějí a nesmějí vyrábět a mnohé z nich poslala ke dnu (pokud nemají na přechod na jinou výrobu). Připomínáme si tím komunistické tažení proti kulakům.

·        Německo přijalo zákon o zavedení cenzury na internetu, aby lidé viděli, jaké to bylo v dobách samizdatu.

·        EU prosazuje Lisabonskou smlouvu (která má slovo „sociální“  a jiné levicové floskule pomalu v každém odstavci) a potýká se přitom s tzv. nacionalisty (připomínka sovětského boje proti „buržoaznímu nacionalismu“). Lisabonská smlouva se nazývá na počest podle univerzitního města, kde mladý maoista Barosso zahájil svou kariéru studentského revolučního vůdce.

·        V rámci prosazování Lisabonu jsme si zopakovali scénu, kdy Rusové zajali Dubčeka a nutili ho, aby podepsal, že schvaluje Ruskou invazi. Vzpomínkovou akci uspořádal předseda Europarlamentu Pöttering a levicový europoslanec Cohn-Bandit, když na pražském Hradě našemu presidentovi řvali do ucha „musíte to podepsat“.

·        Sám Evropský parlament simuluje Nejvyšší sovět – nemůže sám navrhovat zákony, jen razítkuje, co vymyslí Politbyro.

·        Německo v srpnu navrhuje zakázat videohry, který prý nejsou dostatečně výchovné (připomínka časů, kdy komunisté zakazovali Elvise, Beatles, heavy metal a další třídně neuvědomělou zábavu).

·        Ekonomickou krizi EU využila ke znárodňování bank a tužší centrální regulaci ekonomiky. Při té příležitosti jsme slyšeli krásné projevy politiků o hrabivých buržoustech a chamtivých bankéřích, kteří prý vše zavinili - přesně ve stylu bolševické propagandy.

·       Právě v těchto dnech Evropský soudní dvůr (ECJ) otočil o 180 stupňů v otázce hazardních her. Dříve bojoval za volný trh a proti národním státním monopolům. Nyní v rozsudku proti společnosti Bwin rozhodl, že stát má právo zřídit si monopol a soukromníky na svůj trh nepustit. Důvod? "Vyšší společenský zájem". Hrabivé sázkaře jistě nikdo litovat nebude, s tím se počítá. Stejnými argumenty ovšem zdůvodňovali i komunisté znárodnění - ve vyšším zájmu, v zájmu lidu.

·        V prosinci plánují podepsat v Kodani nový Kjótský protokol, základ pro masivní regulaci celosvětového trhu (plány ve stylu pětiletek). Připomínka komunistického hesla „poručíme větru dešti“.

·        V srpnu 2009 EU přijala plán gigantického sociálního inženýrství - v nejbližších letech začne vyvážet nepřizpůsobivé muslimské přistěhovalce do zemí Východní Evropy (European Resettlement Programme). Podobně jako Stalin přesídloval celé národy z jedné části SSSR do druhé.

·        V roce 2009 byl přijat i orwellovský „antidiskriminační zákon“, který zbavuje občany práva rozhodovat o tom, s kým uzavřou/neuzavřou smlouvu o svém vlastním  majetku. Můžete sice vlastnit byt, ale stát rozhoduje o tom, komu ho smíte pronajmout. Z majitelů se tak stávají tzv. národní správci tj. zaměstnanci státu.

„Dělalo nám starosti, že mladá generace už neví, jaké to bylo v době nesvobody. Člověk to nepochopí, dokud to nezažije.  Inspirovaly nás restaurace „Eat-in-the-dark“, kde se večeří zcela potmě, aby si lidé mohli vyzkoušet, jaké to je být slepcem. Chtěli jsme, aby si lidé mohli znovu vyzkoušet, jaké to bylo, když stát rozhodoval o všem. Netušili jsme, že to lidé nepochopí a budou se vážně strachovat, že se vrací socialismus,“ pokyvuje hlavou Evropský pověřenec pro kulturní záležitosti (tzv. principál).

Bohužel tento kulturní festival neměl dostatečnou propagaci, takže lidé o něm neví. Často si myslí, že to je myšleno vážně. Jako když někde filmaři natáčejí film z druhé světové a místní se leknou, že se vrátily tanky.

To je politováníhodné, protože v Evropě z naprostého nepochopení vznikají hnutí odporu, aby proti této vlně komunismu bojovala. Například bojovníci proti Lisabonské smlouvě - Klaus, Ganley, Farage, Strana svobodných občanů a další. Jejich protesty jsou ale zcela zbytečné, nic z toho není myšleno vážně. Jde jen o kulturní festival, jakýsi skanzen pod otevřeným nebem.

„Klaus je zase mimo, jako obvykle,“ poznamenal předseda KSČM Filip, který se na přípravě projektu podílel. „Nepochopil, že jde o vtip. Ten člověk nemá vůbec smysl pro humor.“

Opravdu si myslíte, že by 20 let po pádu komunismu mohl takový robustní přechod zpět ke státnímu dirigismu někdo myslet vážně? To už jsme si přece jednou vyzkoušeli a nikam to nevedlo. To by se v Bruselu museli zbláznit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítězslav Kremlík | čtvrtek 10.9.2009 10:00 | karma článku: 33,78 | přečteno: 2377x
  • Další články autora

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma: 19,73 | Přečteno: 484x | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma: 20,30 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma: 35,27 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Podle autorů zeleného údělu se v Hondurasu žije lépe než v Německu

Happy Planet Index nehodnotí životní úroveň států podle HDP, ale podle...uhlíkové stopy. Takže čím horší energetická chudoba, tím je země "šťastnější". No panejo. To se máme na co těšit.

6.11.2021 v 9:36 | Karma: 33,68 | Přečteno: 949x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Špičky ODS řeší, jak naloží s Novotným. Ve hře je vyhazov i výzva k odchodu

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  19:34

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného to není úplně dobrý den. Nejprve mu ráno...

Další návrh obžaloby v kauze Dozimetr. Podnikatel Špringl měl pomáhat s úplatky

14. května 2024  19:21

Policisté navrhli obžalovat podnikatele Jindřicha Špringla v jedné z větví kauzy Dozimetr, která se...

Míst ve školkách je dost, přijmeme všechny, zní z pražských městských částí

14. května 2024  19:14

Dotázané městské části v Praze předpokládají, že budou moci do svých mateřských škol přijmout...

Soukupova vláda nad TV Barrandov končí. Podnikatel Čermák má jeho podíl

14. května 2024  16:27,  aktualizováno  18:54

Podnikatel Jan Čermák plně ovládl společnost Empresa Media, která z 99 procent vlastní a provozuje...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky