Nevěřím!

Hodně se toho na blogu změnilo od té doby, co to tu sleduji. Dřív tu sice bylo pár politických agitátorů, ale hravost převažovala. Bylo tu dost vlastních myšlenek i legrace.

Postupem času ale myšlenky opadávají a agitátorů, kteří vesměs fungují tak, že si ráno přečtou nějaký článek v novinách - nejčastěji na iDnesu - a pak ho vlastními slovy volně převypráví, postupně přibylo. Ponechme stranou užitečnost takovéhoto počínání. Některé takové články si snad dokonce zaslouží i hrdé označení "glosa", hodně z nich ovšem tak akorát "špatná slohová práce z druhého ročníku gymnázia". Ovšem hojnost diskusí u těchto článků zpravidla svědčí o jejich všeobecné oblibě, takže své místo zde nepochybně mají.

Postupně se nám sem dostávají i jiné nešvary. Blog začal tvrdě fungovat jako propagandistické médium. Ale i to je celkem pochopitelné a nevadí mi politici, kteří zde své programy a další věci prezentují. Spíš se smutně usmívám nad takovými, co zde zarputile bojují každodenní svatou válku až - až do dne úspěšného zvolení, a pak už je tu neuvidíme. Taky jich pár takových bylo, ale i to se snese.

Co se ale snáší už docela špatně je jev, kdy někteří usoudili, že statistické ukazatele jako karma nebo čtenost mohou být pomocníkem v jejich politickém či nějakém ideologickém boji. A tak se rozhodli to bez skrupulí používat. A já tomu prostě nevěřím.

NEVĚŘÍM! Nevěřím tomu, že se článek s uzavřenou diskusí může dostat (přirozenou cestou) mezi nejčtenější. NEVĚŘÍM! Ani kdyby byl celý týden na titulce. Tomu se prostě NEDÁ věřit.

Možná by stálo za vysvětlení, proč to tu vlastně píšu. Kdo mě znáte, tak dobře víte, že mě osobně žádná čtenost nebo karma nezajímá. Klidně bych se tady bez nich úplně obešel. Když už to tu ale je, mělo by to něco ukazovat objektivně. Pokud se ale najdou vykukové, kteří se neštítí podvádět, pak je to nefér vůči těm, kteří by si umístění v ukazatelích zasloužili poctivě. Proto apeluji na redakci: Buďto zamezte podvodům, nebo to zrušte!!!

Autor: Pavel Krejčíř | úterý 4.1.2011 9:40 | karma článku: 18,89 | přečteno: 1615x
  • Další články autora

Pavel Krejčíř

3D z hlubin dávnověku

2.2.2015 v 8:30 | Karma: 7,69