Miluji prázdnou energii

S energií je trochu potíž. Dalo by se říct, že energie je dobrý sluha ale zlý pán.

Energií máme spoustu druhů. Například kinetickou, potenciální, elektrickou a nevím, jakou ještě. Společným znakem většiny energií bývá to, že její hodnota se udává v Joulech. Dřív se také používaly kalorie, případně kilokalorie. Ty můžeme občas zahlédnout i dnes, ale správnější je požívat ty Joule, protože jsou v soustavě SI.

Paní Tonička zná i jiné druhy energie, jemněhmotné, kruhové, vesmírné a taky dál nevím, jaké ještě. Paní Tonička si sice není zcela jistá, v jakých jednotkách ani jakým způsobem se tyto energie měří, ale to není podstatné. Je docela možné, že se vůbec neměří, protože nenabývají žádných hodnot. Prostě si jenom tak existují a to někomu stačí ke štěstí.

Já jemněhmotné energie moc nemusím, přiznám se, že jim nerozumím a nijak mě nenaplňují. Úplně jiná situace je však s prázdnou energií. Ta dokáže člověka naplnit pořádně. Prázdnou energii znám z dietologických kruhů. Je to údajně potrava, která obsahuje jenom energii a neobsahuje žádné užitečné látky, jako vitamíny, minerály, antioxidanty a zase už nevím, jaká další svinstva. Takže bych logicky čekal, že takováto potrava se bude jmenovat spíš "plná energie", protože obsahuje jenom energii a už žádné zbytečnosti, které nám energii ubírají. Ale na tom nesejde.

Pokud jsem dobře informován, tak mezi nejlepší zdroje prázdné energie patří housky, hlavně ty od MacDonalda, párky, oplatky a tak dále. A to jsou věci, které já opravdu můžu. Na housky si pak hodně rád dám i máslo, doufám, že máslo je taky dostatečně plné prázdné energie. No a na to nějaký ten salámek a podobně.

Nevím, jestli se prázdná energie taky měří v Joulech, ale zcela určitě se nějak měřit dá. Usuzuji to z toho faktu, že prázdná energie dokáže interagovat s chuťovými pohárky. Neboť za léta experimentů jsem empiricky ověřil, že jednoznačně platí závislost "čím prázdnější jídlo, tím lépe chutná" a naopak. Pokrmy s nedostatkem prázdné energie jsou zpravidla nepoživatelné.

Nevím proč, ale v dietologii se proti prázdné energii často dost brojí. Vytýkají se jí nějaké nežádoucí účinky na lidský organizmus a podobně. Já bych to tak černě neviděl. Koneckonců člověk nějakou tu energii potřebuje, i když modernímu člověku na přesun do kanceláře automobilem jí stačí docela malounko. Ale něco energie do sebe zkrátka dostat musí, a to, co nevyužije, se holt uloží na horší časy, žádný problém.

Takže až vás zase někde budou nabádat, abyste omezili potraviny s velkým obsahem prázdné energie, nic na to nedejte. Mějte na paměti, že čím víc prázdna, tím více si pochutnáte, což přispěje k vaší duševní pohodě a ta je pro zdraví člověka stejně důležitá, jako látky prázdnou energií vytlačené.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Krejčíř | čtvrtek 12.8.2010 17:30 | karma článku: 16,89 | přečteno: 1789x
  • Další články autora

Pavel Krejčíř

3D z hlubin dávnověku

2.2.2015 v 8:30 | Karma: 7,69