Líbali, až se jim od úst prášilo

Už mám toho článku plný zuby. Co takhle ho opustit a zkusit něco jiného? Pepa s Adélou se měli moc rádi.

Je tam správně na konci měkké "i", protože jich bylo víc, a alespoň jeden z nich byl mužského pohlaví. Taková už je čeština, zpupná, nelogická, a hlavně sexistická. Ale možná se díky hnutím za genderovou vyváženost brzy dočkáme změny pravidel. Buďto si tam každý bude moc napsat "i" nebo "y", podle toho, jak to cítí, a nebo půjde čeština v demokratizujícím procesu ještě dále, a bude všude "y" tvrdé.

A možná, že to bude ještě jinak. Tvrdé "y", bude přiřazeno striktně mužskému pohlaví, a ženy, protože jsou něžné, dostanou měkké "i". A bude se psát "dívky rády bruslí" - vlastně ne, to je chyták, na který nás dostala paní učitelka v šesté třídě. Vlastně ona byla tenkrát soudružka učitelka, ovšem na druhou stranu nebyla až zase tak moc soudružka, tak mě dneska přijde nefér, vyjadřovat se o ní, jako o soudružce učitelce, když už se může zase nazývat paní učitelka.

Ale to jsme odbočili. Čili možná, že se brzy bude psát "páni šly na pivo" a "dívky rádi bruslý". Vlastně ne, "dívky rádi bruslí", to není minulý čas, takže tam schoda podmětu s přísudkem neplatí. To byl vlastně ten chyták, na který nás ta soudružka, vlastně paní učitelka, tenkrát dostala. Takže nanejvýš "dívky rádi bruslili".

No, ale to jsme ještě pořád odbočení. Vraťme se k původnímu tématu. Tak tedy Franta s Klárou se měly moc rádi. Eh, on to byl vlastně Pepa, a to není tak důležité. Prostě se s Klárou, nebo tedy Adélou, já už jsem z toho úplně ťumpachový. Prostě se rády líbali, a to třeba i na veřejnosti. A když se do toho daly, tak se líbali tak mocně, až se jim od huby, tedy pardón, takový slovo gentleman z huby - vlastně z úst - nevypustí.

Takže se líbali, až se jim od úst prášilo. No a to je jedno. Nakonec, oba byly plnoletí, takže do toho nikomu nic není. Co je ovšem důležité, aby už zmizel z diskuze ten článek o lhaní, protože líbání, jak mi jistě většina z vás dá za pravdu, je mnohem lepší než lhaní.

Tak už se na toho s tím lhaním vykašlete a pojďte se radši ke mě líbat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Krejčíř | pátek 17.9.2010 8:30 | karma článku: 11,25 | přečteno: 1630x
  • Další články autora

Pavel Krejčíř

3D z hlubin dávnověku

2.2.2015 v 8:30 | Karma: 7,69