Paroubkovi to nějak nevychází...

Po maximálním úspěchu ve dvojích volbách se zdálo, že ČSSD v čele s Paroubkem bude válcovat i ve sněmovně, zvláště když se objevili rebelové, které ODS dělají potíže, ale...

1. Lisabonská smlouva - Paroubek chtěl schválit smlouvu ještě letos, aby prokázal jak je proevropský na rozdíl od ODS. Musel však ustoupit a spolehnout se na to, že mu ODS dodá potřebný počet hlasů do ústavní většiny. Odložená je smlouva i v nově obměněném senátu.  Lisabonská smlouva se bude řešit až v únoru a při tempu projednávání některých zákonů je možné, že ji budeme schvalovat až ke konci našeho předsednictví - nebo se stane zázrak?

2. Státní rozpočet - i proti tomu ČSSD zásadně je a označuje ho za ten nejhorší, který vůbec kdy existoval. Ano je pravděpodobné, že takový výsledek, jaký byl schválen nebude dosažen, ale o čem se moc nemluví, že deficit asi nedosáhne výšek, které zvládly schválit a realizovat vlády ČSSD v letech své vlády (třeba 2002 nebo 2003 či 2006) a to naše hospodářství vykazovalo rekordní dynamiku.

3. Daně - ani tady se nepodařilo ČSSD zablokovat návrh, proti kterému byla. Kdyby to zůstalo po starém - snížila by se sice daň z příjmu  na 12,5 procenta, ale zároveň by se snížily slevy z daně a paradoxně by na tom nejvíce prodělali lidé s nižšími příjmy, za které se ČSSD vehementně všude bije - alespoň to prohlašuje.

Zatím to vypadá, že proti ČSSD se spojí odpadlíci z ČSSD a rebelové z ODS a ostatních stran a přehlasují její názor. Na hlasování čekají další dvě věci, kde se názory ČSSD a koalice velice rozcházejí - vyslání vojáků do zahraničních misí (to nechce Paroubek & spol. podpořit) a rušení zdravotnických poplatků - to chce ČSSD prosadit, aby se jim lépe naplňoval slib krajských zastupitelstev.

Uspěje ČSSD nebo zase ne? - uvidíme.

Jen tak pro zajímavost - je už svolána čtvrtá mimořádná schůze během prosince - z těch tří zahájených je ukončena jen jedna (ta o státním rozpočtu).

Řádně poslankyně a poslanci pracovat nechtěli, tak musí pracovat mimořádně, hlavně ať pracují pořádně!!

P.S. - za to preference ČSSD stále stoupají.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Krejčík | středa 10.12.2008 22:05 | karma článku: 30,61 | přečteno: 2011x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03