Čunek a Romové - věčné téma

O některých politicích neslyšíte pomalu celý rok - o jiných slyšíte občas - o některých skoro denně. Mezi ty poslední patří Jiří Čunek. Jeho aféry kolem peněz jsou všeobecně známé, jeho problémy s Romy taky.

Jak je známo, jako starosta Vsetína se "vyznamenal" vystěhováním Romů ze Vsetína do jinách obcí, přestěhováním skupiny Romů na okraj města (čistím od vředů - to dělaji lékaři také) Pokračoval ještě známějším citátem o opálených (To se budete muset jet někam opálit, začít dělat s rodinou binec, na náměstí dělat ohně a potom se vás teprve někteří politici zastanou a řeknou - on je chudák.). Tehdy byla na něj podána řada trestních oznámení ze stran romských organizací - přiznám se, že nevím, jestli byla stažena, když se Jiří Čunek omluvil, že jeho slova byla vytržena z kontextu.

Kritika ze všech stran mu pravděpodobně nevadí, jeho postup a výroky kritizovali prezident Klaus, o,budsman Motejl, Zelení, dokonce i jeho spolustraníci, o opozici a Romech ani nemluvě, ale jak se zdá pan předseda je tzv. splachovací..

Teď neuspěl (zatím) s návratem do vlády a tak  dal o sobě vědět opět dosti hlasitě. Nemá smysl zde opakovat to co navrhuje, to si ostatně můžete přečíst třeba zde - http://zpravy.idnes.cz/cunek-romske-zvyky-jsou-casto-v-rozporu-s-ustavou-fws-/domaci.asp?c=A080111_134134_domaci_cen - ale připadá mi, že jen Jiří Čunek si myslí, že zná řešení otázky Romů, že jen jeho názory jsou správné a jiné názory je možné sice vzít v úvahu, ale musí se přizpůsobit  myšlenkým Velkého řešitele.

Jako příklad bych uvedl Agenturu proti sociálnímu vyloučení - ministyně Stehlíkové - to podle Čunka nestačí a je nutno zavést podstatně komplexnější řešení.  Čunek by například rozbít tzv. "romská ghetta - snížit v nich hustotu obyvatel - nepřipadá vám, že z velkých vředů chce udělat více menších (řečeno Čunkovými termíny)?

V žádném případě nejsem pro vyloučení a vyhnání Romů a jiných skupin na okraj společnosti. Ovšem obě strany by měly znát nejen svá práva, ale i povinnosti. Všichni lidé jsou si rovni. Proto mi vadí, že v současné době existují dvě skupiny obyvatel. My a Oni.

Nezavání to opět pozitivní diskriminací, když preferujeme jednu skupinu občanů před druhou? Do řešení romské otázky už nateklo dost peněz, ale jaký byl jejich efekt?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Krejčík | pátek 11.1.2008 20:46 | karma článku: 15,08 | přečteno: 1536x
  • Další články autora

Karel Krejčík

Máme prezidenta velezrádce

4.3.2013 v 17:10 | Karma: 26,62

Karel Krejčík

Návrat do minulosti

18.9.2010 v 14:09 | Karma: 10,08

Karel Krejčík

To je šetření?

3.9.2010 v 12:58 | Karma: 14,52

Karel Krejčík

Což odložit Kocába?

29.8.2010 v 11:38 | Karma: 33,03