Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karel

19. 1. 2008 5:16
Slušnej rom je ohroženej druh!!!!

Jeho výskyt je téměř k nenaleznutí.Pokud rom podniká neznamenáto že jeho peníze jsou čisté !!!! Drazí romové je ostuda že vietnamci jsou tu mnohem kratší dobu a už umí lépe česky, jejich děti chodí se samýma jedničkama domů a ještě chodí do práce. Nejsou s nima žádné konflikty, nikoho nepřepadavají  ani jejich děti ,jsou čistotní  a doma v bytečku a v okolí. V mnohém nás všechny k něčemu můžou ještě  naučit .Jsou velice přátelští a ochotní a velice rádi vám vyjdou vzříc. Poctivého roma jsem potkal jen jednoho z 500 a ten odjel za prací do Londýna a velice se mu daří. Vietnamci jsou také menšina ale neslyšel jsme že by někdo z nich si stěžoval na lidská práva nebo na .......

Pravda je že tu máme Holé tupé makovice  a doufám že ti kluci dostanou rozum .

0 0
možnosti

Karel

19. 1. 2008 4:58
prosazujme zákon tvrdě a všem stejně!!!

Vysoká kriminalita romského obyvatelstva dětí i dospělych. Jejich děti jsou pravidelně zavšivené a na opakovanou výzvu odvšivit někteří nereagují.To co dělali  se žloutenkou  ve Vsetíně to byl vrchol -tady měla zakročit policie ať mi nikdo neříká že se nedospustili ...........

Jejich močení a kalení v paneláku a v jejím okolí je .........sprostovulgární slovník dospělých je ten samý jako u dětí.

0 0
možnosti

ant.

13. 1. 2008 13:06
Docela by mě zajímalo...

...kdo z těch tzv."humanistů" by pronajal cikánské rodině svůj domek nebo byt, kdo by uvítal cikána jako partnera pro svou dceru, kdo z nich zaměstná člověka bez kvalifikace ve své kanceláři atd...až se bude všem měřit stejně - bílé pakáži stejně jako černé - tak asi ubude tzv."rasistických" případů...jo - už jednou jsem se zmínil, že až se dočtu, jak vzděláníchtivého jedince romského původu nepustili do knihovny, tak první budu protestovat proti diskriminaci...pokud ale čtu jen o tom, jak ho neobsloužili v hospodě(diskotéce, herně) - ve které předtím několikrát dělal ostudu, nezaplatil atd. - tak  to asi není ta správná ukázka českého "rasismu"...8-o

0 0
možnosti

Simona

13. 1. 2008 19:05
Re: Docela by mě zajímalo...

R^

0 0
možnosti

Nefin

12. 1. 2008 11:07
Konečně

Konečně se našel v našem v našem spolku poslanců a senátorů někdo, kdo pojmenovává palčivé otázky srozumitelně a jasně. A dokonce má odvahu vyslovit i nějaké návrhy na řešení. Riskuje sice, že se do něj pustí všichni humanisté kteří viděli cikánský způsob života jen z rychíku, ale většina lidí ho chápe. Tím je pro hodně tzv. veřejně činných populistů nebezpečný.  

0 0
možnosti

Jirka

11. 1. 2008 23:17
Romové

Je to velice složité.Já jsem s mima žil přes 50 let.Jako kluk si pamatuji,že je do Šluknova nastěhoval režim ze Slovenska.Národní výbor za dosídlení Romu dostával dotace.Dostali ze začátku domky po odsunutých Němců.Dům  vybydleli  a postupně během pár let půl Šluknova vybydleli.A to nemluvím jak jsme museli jako kluci chodit pohromadě.Samé rvačky,krádeže atd.Je pravda,že v té době měli svého barona,který je držel na uzdě.Pamatuji si,že v hospodě měli oddělenou místnost.Vždy se ožrali.Rvali se na nože a nejednou je vyhazovali policajti z hospody oknem ven.Dostávali vždy od státu peníze na převýchovu.Pár jich bylo slušných,ale ti se k sobě nehlásili.Prostě se nikdy nezařadili do společnosti.Mají svoji mentalitu a kulturu a mentálně jsou úplně jinde.Skoro 60 let se snaží tato společnost jim podat ruku,ale nejde to protože oni nechtějí.To není problém jenom u nás ale v celé Evropě.To samé je a bude problém u Muslimů.

0 0
možnosti

99,5

11. 1. 2008 22:59
Zdeněk

Já myslím, že Čunkovy návrhy jsou typicky sociálně-inženýrské a nereálné.

0 0
možnosti

Petr P.

11. 1. 2008 22:46
Několik drobností

1) Pokud chcete na něco reagovat, bývá slušné /byť ne pohodlné/ reagovat na originální projev, nikoliv jeho novinářskou interpretaci. Je snadno k sehnání, aneb kdo se snaží, ten najde.

2) Nerozumím posledním dvěma odstavcům. Ti romové, o kterých je v článku (a v originálním příspěvku J. Čunka byla) řeč, bydlí "v ghettech", tzn. už jsou "vyloučeni a vyhnáni" na okraj společnosti. Vy píšete, že byste je nechtěl vyhánět... no, už moc není kam.

3) Pracoval jsem s romskými dětmi a romskou mládeží 8 let. Zkušenost je taková, že negativní příklady z jejich prostředí silně táhly, jejich kápo byl prostě jejich bůh. Rozumím poznámce J. Čunka v tomto kontextu velmi dobře - kdo z toho mladého kolektivu nekouřil, nelhal a nedělal machra, ten jako by nebyl.

0 0
možnosti

Jirka

11. 1. 2008 22:33
A jěště

kdo ve světě vládne?Nadnárodní společnosti,které ovládají celý svět a mají radost jak se plebejci hádají.Dají nám najíst,hry a pár peněz a my se sežereme na v zájem.

[>-]

0 0
možnosti

Jirka

11. 1. 2008 22:21
Myslim si

Všichni lidé jsou si rovni jak píše pisatel,tak leda v hrobě nebo jak říkali komunisté v komunismu.Vše se točí kolem peněz nebo dámského přirození. Potom možná jde o člověka a hodně dlouho to nikdo nezmění.Ono to ani nejde protože jsme každý sobec a koukáme jenom sami na sebe a tento kapitalistický systém je založen na vykořisťování člověka člověkem.Tak si klidně můžeme kecat co chceme a je nám to vše k lejnu.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

petr stursa

11. 1. 2008 22:41
Re: Myslim si

Ano, za kapitalismu vykoristuje clovek cloveka. Za socialismu je tomu presne naopak.

0 0
možnosti

spieler

11. 1. 2008 22:00
Myslím si...

O problému cikánů píše už snad každý kdo udrží v ruce péro.Ale ještě nikdo z pisatelů nenavrhl řešení.Pán Čunek něco začal a podle mně dobře,,jen škoda,že to nedokončil.Jen tak mimochodem,Havel je pryč tak by měli zmizet i romove a znova nastoupit cikáni.?

0 0
možnosti

bob

11. 1. 2008 22:12
Re: Myslím si...

Rv:-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
ekonom s přesunem názorů zleva spíše doprava