„Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží (anebo ještě horší)“,

to řekl prof. Ivan Sviták na začátku 90. let v Mostě (byla jsem u toho), přičemž citoval filozofa Morgensterna a doplnil o tu závorku. Vztáhnu to na Babiše a na teď.

Nikdy jsem Babiše, potažmo ANO nevolila, a hele – jestli to, co si říká „demokratická opozice“, bude pokračovat v tom, co blábolí – tak aspoň vím, koho fakt nevolit. Totiž tu současnou vládní opozici.

Bitva zdaleka neskončila a ODS, TOP 09, STAN už ví, jak to bylo pozdě, špatně, nesystémově a nekompetentně.  Potkalo nás něco, co jsme NIKDY NEZAŽILI, ve smyslu rychlosti šíření, jednoduchosti přenosu.  Páč jinak je to furt jen chřipka. Při komplikaci smrtelná, jako mnohá jiná. A chronicky nemocné – do čehož lze započítat i nás nad 65 let – asi zabije snadněji než jiné.

Ale vzhledem k tomu, že něco takového se tu nikdy neřešilo, tak si myslím, že to děláme adekvátně dobře vzhledem k stále se měnící situaci.  S ohledem na chytrolíny z vládní opozice tím míním toto: co by asi tak vyřešilo o milión roušek víc ve státních rezervách?

Já jsem k jednorázovým rouškám vůbec skeptická. Jednak když ji sundáte, měli byste si vzít další; druhak po 2 hodinách už nefunguje tak, jak by měla.

Takže – co se státních hmotných rezerv pro 10 mil. národ týče, mělo by tam být 10 mil. x 5 kusů na den x 7 roušek na první týden pandemie. A nezapomeňme na velikost roušek – pro děcka nejspíš menší… O tomhle blábolí vládní opozice? To jako fakt?

Určitě jste pochopili, že roušky pro tuto situaci pokládám za blbost. Nosím šálu, mám ji na 4x přeloženou, pokryje mi nos a ústa, zbytek hlavy a krku a mám  ji pod brýlemi, dioptrickými…

Takže nějak nechápu, o čem demokratická opozice blábolí při kritice vlády a státních rezerv.

Já si naopak myslím, že vláda (v tomto případě konkrétně Babiš, Hamáček, Vojtěch, Šilerová, Maláčová, Plaga) dělají vše, co mohou a je v jejich kompetenci.

Dámy a pánové vládní, potažmo vládnoucí – za sebe rozhodně děkuji. Přesto že na xichtu budu nosit šálu…

… nebo respirátor – až mi ho gratis do baráku doručíte.

Stejně jako chápu, že už se Vám - vládo - nachyluje čas na kdejaké platby kdekomu (OSVČ, rodiče doma kvůlivá školákům atd. ap.). 

Hele Babišova vládo - nenechte se vyprovokovat opozicí. Spolupracujte s nimi, třeba se tam najde pár lidí s rozumným a užitečným názorem.

Ale ignorujte kecy, co jste měla udělat a kdy a proč - ať už to blábolí někdo z parlamentní opozice nebo hejtmani kraje, nebo nějaký jednotlivý ředitel nemocnice (mám na mysli to říkání z nemocnice ve Slaném). Když je to politicky zaměřeno - ignorujte to.

Autor: Alena Křehotová | neděle 22.3.2020 13:43 | karma článku: 45,31 | přečteno: 5256x