Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vyrovnanej rozpočet není žádnej populismus, paní Mullerová!

Když TOP 09 vystoupila se svým programem vyrovnaného rozpočtu a když se strhl následný pokřik, dostal jsem takovej pěknej hřejivej pocit, jako bych byl někde v Řecku.

Víte, ony nejhorší na těch dluzích jsou úroky, paní Mullerová. To jsou opravdu pěkný potvory.

Zaplacený úroky jsou pro stát peníze vyhozený oknem,  tedy vlastně chci říct bankám. Kdyby si stát půjčil na něco rozumnýho, třebas dal ty půjčený peníze do vysokejch škol nebo do vědy a za 15 let by se mu to vrátilo i s těmi úroky, tak to bych fakt pochopil. Jenže půjčit si, prožrat to a pak do konce života platit úroky bance jako blbec, to je fakt zhovadilost, to vám řekne každej sedlák z dolní horní.

Jak říkal jeden moudrý pán v televizi, tak prý dluhy se splácet nemusí. Tak to jo, to má pravdu, ale pak ty svinský úroky furt jen rostou a každým rokem se ty oknem vyhozený peníze na úroky bankám jenom navyšují. A to není žádná legrace, paní Mullerová. Třebas od roku 1998 jsme takto bankám zaplatili a vyhodili oknem pěknejch celejch 400 miliard. A pak, že prý nejsme bohatej stát, když si toto můžem dovolit. Kdyby se těch 400 miliard pustilo do škol a vědy, paní Mullerová, tak to by se Nobelova cena dávala v Praze na Hradě a nemuselo by se kvůli tomu jezdit až do nějakýho Stockholmu. Jenže namísto toho se jen za posledních pět let ty naše úroky zdvojnásobily z nějakých  33 miliard ročně na nějakých 77 milard ročně a to ještě furt porostou až bůhvíkam.

A víte, co je na tom ta největší legrace? Pokud by se vám od zítřka nelíbilo vyhazovat těch 77 miliard úroků ročně oknem, tedy bankám, a chtěla byste to nějak ponížit, třebas jen o jedinou korunu, musela byste se hodně snažit a v rozpočtu zvýšenými daněmi a škrty výdajů úplně vynulovat celejch úžasnejch 163 miliard deficitu, a k tomu ještě nějakej ten kousíček, jinak ty svinský úroky furt porostou a nesnížej se. Maj to ty banky dobře vymyšlený, ty úroky se vás budou držet jako čert. A takto byste to musela furt držet vyrovnaný a samozřejmě, nesměla byste si na to zase půjčit, jinak dopadnete  jak ten blbec z Nuslí, co splácel dluhy dalšími dluhy a divil se, proč mu rostou úroky, až si nakonec musel půjčit i na ten špagát, co se na něm oběsil.

Říkal taky jeden moudrej plešatej pán v televizi, že by prý to snižování dluhů brzdilo ekonomiku. Prý když se bude škrtat v rozpočtu, tak lidi nebudou mít peníze a proto se zastaví výroba. Že prý ty peníze dá plešatý pán lidem z těch daní, které se vyberou z toho, jak se ty výrobky vyrobí a prodají díky těm penězům, které se získají z těch vybranejch daní a k tomu že si na to ještě půjčí od těch bank.  Tak nevím, jestli to nemá s tím kolečkem rozdávání a půjčování peněz nějaký pomotaný.

Podle toho plešatýho pána se prý nejvíc  vydělá na tom, když se rozbije okno anebo sešrotuje auto. Já bych spíš sundal řemen a tomu, co rozbije okno anebo sešrotuje auto, zmaloval zadek, protože to se nedělá, takto ničit majetek, kerej ještě může sloužit.

Víte, úroky jsou svině, paní Mullerová. To se potom ten plešatej pán bude moc divit, co mu vlastně bude brzdit ekonomiku, až se mu ty úroky zvednou tak, že budou na prvním místě v rozpočtu. Dneska už jsou na pěkným třetím místě, ale ten moudrý plešatý pán si moc přeje, aby byly na prvním, a já myslím, že je fakt chytrej a schopnej a že se mu to podaří.

Víte, paní Mullerová, vidím to tak, že podle všech těch moudrých pánů, kteří dnes křičí, že nedělat dluhy je populismus, tak že díky nim naše děti budou muset hodně makat a budou mít hodně vysoký daně a to jen proto, aby mohli splácet ty svinský úroky velkejch bank. A ručím vám za to, paní Mullerová, že pak všechny tady ty diskuse,  komu dát a komu nedat peníze z rozpočtu, prostě a jednoduše odpadnou, protože to vše dostanou banky na splátkách úroků.

Autor: Ilja Kraval | pátek 2.4.2010 10:50 | karma článku: 33,96 | přečteno: 1529x
  • Další články autora

Ilja Kraval

Moderátoři ČT odhaleni!

Předkládáme vám přepis rozhovoru, který se má údajně stát příručkou pro redaktory ČT, jak správně vést rozhovor s hostem v publicistickém pořadu.

27.9.2011 v 16:50 | Karma: 30,82 | Přečteno: 2550x | Diskuse| Ostatní

Ilja Kraval

Kde rasistický domov můj?

Za devatero horami a devatero řekami žil byl jeden přesvědčený kovaný bílý rasista. I dočetl se ve svém místním tisku, že ČR je zemí rasistickou, a rozhodl se, že to bude jeho země bílá rasově zaslíbená.

10.9.2011 v 10:11 | Karma: 33,41 | Přečteno: 2075x | Diskuse| Ostatní

Ilja Kraval

Výsledky Agentury pro sociální začleňování a maminka s kočárkem

Cituji ředitele Agentury pro sociální začleňování pan Šimáčka: „Agentura pracuje na Šluknovsku od r. 2008, naplno od r. 2009. Od začátku roku 2010 je schválený strategický plán, ve kterém nejlépe plní Krásná Lípa a Vansdorf, horší dohoda je především se starostou v Rumburku, přestože jsme navrhli zpracovat projekty v úhrnné výši 45 mil Kč...Ve Vansdrofu je pět terénních pracovníků, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, azylové domy...“

4.9.2011 v 10:40 | Karma: 36,67 | Přečteno: 2253x | Diskuse| Ostatní

Ilja Kraval

Do děravého vědra lije více vody jen idiot, pane ministře!

Při pohledu na titulek, že „ministr financí hledá další možnosti snižování schodku rozpočtu“, mne napadlo jedno jediné: Nějaký výpadek paměti nebo co? Pane ministře, otevřete si váš volební program TOP09 a tam vše najdete! Co tam však určitě není, to je zvyšování daní, ať už nepřímých nebo přímých, po kterém tak voláte. To je totiž až to poslední, k čemu byste měli přistoupit.

22.7.2011 v 10:55 | Karma: 39,30 | Přečteno: 2902x | Diskuse| Ostatní

Ilja Kraval

Na Sobotku bych tedy nevsadil ani zlámanou grešli…

Nedalo mi to, abych nezareagoval na tuto demagogii, čtěte dobře, ale sedněte si na to:

17.7.2011 v 17:22 | Karma: 33,22 | Přečteno: 2060x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

V noci na pondělí lze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy. Budou ideální podmínky

5. května 2024  7:17

Lidé budou moci na obloze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy, který svého maxima dosáhne v noci...

Australská policie zastřelila mladíka, který pobodal muže. Zřejmě se radikalizoval

5. května 2024  7:10

Australská policie v zastřelila 16letého chlapce, který pobodal muže v Perthu, hlavním městě...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik