Paní Drtinová z ČT, kde to žijete, v Severní Koreji?

Kdysi jsem se zařekl, že určité pořady s určitými lidmi nebudu prostě sledovat, protože mi škodí zdraví.

Jenomže když se přepínají kanály, tak se někdy stane, že se ozvou drobné střípky z těchto pořadů a člověk pak ohromen a v šoku nad nehoráznostmi plynoucími z obrazovky nestihne včas přepnout.  

Úplně stejný pocit jsem zažil při náhodném poslechu rozhovoru paní Drtinové z ČT s ministrem zdravotnictví v pořadu „Události komentáře“ večer 28.1.2011. Pro ty z vás, kdo si chtějí tento rozhovor masochisticky užít, doporučuji tento archivní odkaz. Paní Drtinová se v něm v podstatě snaží ministra přesvědčit, že kdyby pan ministr opravdu chtěl, tak by mohl zařídit svou silou (a že na to páky má), aby se všichni odcházející doktoři mohli vrátit na svá místa, ale že on prostě nechce.

Nejlepší totalitářská lahůdka z této argumentace paní komentátorky Drtinové začíná přesně v čase 26:00 uvedeného záznamu. Pro ty z vás, kdo nemají zájem si to pustit, předkládám doslovnou citaci zmíněného výroku:

Drtinová k ministrovi: „…vy kdybyste chtěl, máte páky na odvolání těch ředitelů, takže kdybyste opravdu chtěl, tak byste tu garanci dát mohl…“

Tak to mi stačilo. Co se nám tu paní Drtinová snaží předložit za argument? Část doktorů podá výpovědi, někteří dokonce nakydají hnůj na své bývalé zaměstnavatele, pak si to odcházející doktoři rozmyslí a paní Drtinová se snaží ministra přesvědčit, že má zvednout telefon a říct řediteli nemocnice: „Když tyto lidi nepřijmeš, tak máš vyhazov“?

Možná je paní Drtinová zvyklá na to, že v ČT to takto funguje, že tam někdo „nahoře“ zvedne telefon, pohrozí vyhazovem a pak někoho přijmou a někoho ne, anebo se změní obsah reportáže… a pak to tak v ČT vypadá.

Ale propagovat tyto totalitářské moresy 20 let po konci totality, promiňte, paní Drtinová, ale toto jste už fakt přepískla!

Autor: Ilja Kraval | sobota 29.1.2011 10:40 | karma článku: 39,51 | přečteno: 2894x