Kultura s pivem za 2 Kč

Tak jsem slyšel opravdu dobrý argument do voleb: „pivo za 2 Kč jak za komunistů“. To ale byla skvělá doba!

Ano, byla to zvláštní doba:

Sedmatřicet pracovních lágrů, sedmnáct koncentračních táborů v uranových dolech, tisíce lidí odsouzených na doživotí a také 248 našich občanů odsouzených k smrti ve vykonstruovaných procesech.

No jo, ale pivo bylo tehdy za 2 Kč!

22 000 občanů zařazených do PTP z politických důvodů. 205 000 osob odsouzených z politických důvodů k trestu odnětí svobody nepodmíněně. 170 tisíc lidí, kteří přešli hranice a z nich 174 zastřelených nebo utopených na hranici, kde se jen tak mimochodem umístil drát s 3000 - 5000 volty, aby zabíjel lidi.

No jo, ale pivo bylo tehdy za 2 Kč!

Likvidace klášterů v Akci K a internace 2376 mnichů a 10 tisíc řeholnic. K tomu 361 odsouzených duchovních na úhrnný trest 2110 let a tři z toho na doživotí. Uvěznění, mučení a odsouzení desítek letců z II. světové války, našich opravdových hrdinů.

No jo, ale pivo bylo tehdy za 2 Kč!

Zavedení zvěrstva s rukojmími dětí, kdy desetitisíce dětí nesměly studovat kvůli tzv. ‘třídnímu původu‘ rodičů. Desetitisíce propuštěných vysokoškoláků, doktorů a inženýrů, zařazených poté k lopatě. Nutný souhlas všech možných funkcionářů KSČ k výjezdní doložce, počínaje předsedou ZO KSČ a předsedou uličního výboru KSČ konče. Zavedení tvrdé cenzury, rušiček rozhlasu, výslechy u všemocné StB, vytváření atmosféry donášení, špiclování a udávání.  

No jo, ale pivo bylo tehdy za 2 Kč!

Tak se dnes dívám na ten bujarý socanský mejdan s pivem za 2Kč a najednou mám takový pěkný pocit „deja vu“. Nejprve si socani vypůjčili 160 milionů od kampeličky a tento mejdan se tedy zaplatí z daní těch, kdo o takovéto pivní mejdany placené z našich daní nestojí a kteří na rozdíl od zúčastněných vědí, co je to makat a co je to odvádět mastné daně. Takže když to vůbec nejsou socanské peníze a už vůbec ne peníze těch, co tam chlastají, tak je to vlastně krádež.

A tak to bude s našimi daněmi po vítězství socanů. 

Je to spravedlivé? Samozřejmě, že ne.

Spravedlivé? No jo, ale pivo je zase za 2 Kč a to díky vítězné ČSSD!  

Vypadá to, že volby vyhraje ČSSD a jak je vidět, mnozí budou opravdu rádi!  

(v článku byly použity fotografie z Facebooku - stránky "Fotka pro Paroubka")

Autor: Ilja Kraval | pondělí 26.4.2010 10:45 | karma článku: 32,56 | přečteno: 2420x