Kdo je největší frajer na diskusích?

aneb malý nezávislý rozbor levičáckého aktivisty

Zdejší levičácký aktivista je nesmlouvavý zastánce maximální svobody podnikání, ale jenom za podmínky, že majitel podniku rozdělí celý zisk mezi pracující lid. Obhajuje neúprosně svobodu tisku, ale pouze pokud média pod taktovkou německého velkokapitálu nebudou oblbovat lidi pravičáckými bludy.  Nekompromisně podporuje principy individuální svobody, zásadně se však staví proti globalizaci.

Podle něj za vlády ČSSD absolutní zadlužení státu nerostlo, protože současně rostlo i HDP a proto se dluh snižoval navzdory tomu, že absolutně rostl. Je přesvědčen, že státní dluh se dá donekonečna splácet dalším státním dluhem, protože se splácejí jen úroky a nikoliv dluh, takže když se splácí u dluhu pouze úroky, tak se vlastně dluhy nesplácí a tím se vlastně dluh splácí dalším dluhem. To, že další a další nové nesplacené půjčky znamenají další a další nové přibývající úroky, což nakonec vyústí v tzv. „dluhovou past úroků", to považuje za pravičáckou propagandu.

Podle něj musí mít politik svůj vlastní pevný politický názor a neměl by zásadně převracet kabát. Ale současně by měl zohledňovat to, co si lid přeje a měl by velmi úzkostlivě hledět na to, jak zrovna vycházejí průzkumy veřejného mínění, aby nebyl proti lidu. Trvá na tom, aby byl politik v názorech vždy zásadový, ale v prvé řadě se musí řídit momentálními přáními obyčejných lidí.

Protože republika podle něj patří všem, měl by o všem rozhodovat jen lid. Uznává sice svobodné volby, ale ty dávají politikovi mandát pouze k tomu, aby se do budoucna řídil průzkumy veřejného mínění anebo aby vyhlašoval referenda a podle nich se pak choval.

Jinak co se týče referenda, je jeho přísným a nesmlouvavým zastáncem a považuje jej za nejvyšší formu přímé demokracie, a je přesvědčen, že lepší a vyšší forma demokracie už není. Současně je také zastáncem Lisabonské smlouvy, která dává evropským orgánům v Bruselu vyšší pravomoc, než má lidové referendum. 

Na mezinárodním poli hlásá podporu všem demokratizačním hnutím ve světě. Staví se za mír a demokracii v Iráku a považuje Saddáma za lotra, který měl být svržen, ale zásadně ne vojenskou intervencí. Nesouhlasí s vyvražděním 100 000 Kurdů chemickými zbraněmi a s invazí USA do Iráku. 

Stejně tak odmítá Hamás a podobné organizace, ale plně podporuje jejich osvobozenecký boj. Odmítá použití lidských štítů a dětí jako zbraně, ale Hamás na to má plné právo, protože Izrael okupuje palestinské území. Odsuzuje sebevražedného atentátníka, který vyhodí celou kavárnu i s lidmi do vzduchu, avšak palestinští teroristi na to mají morální nárok vyplývající z historických souvislostí. Podle něj až bude Hamás jednou v Tel Avivu, tak budou Izraelci také opásávat své děti granáty a budou je posílat na sebevraždu. 

Irán moc nemiluje, ale prosazuje jeho právo na vývoj jaderných zbraní a balistických střel, ovšem pouze pro mírové účely. Je pro radar proti Íránu, ale v žádném případě ne na našem území. Radar je podle něj úplně neúčinný a tedy zbytečná drahá hračka, ale je pevně přesvědčen o tom, že umístění radaru na našem území povede k prvnímu preventivnímu úderu vůči nám.   

Zásadně odsuzuje teror, avšak připouští jeho užití v zájmu vyššího dobra, tj. hlavně proti USA a Izraeli. Za 11. září si podle něj Američané mohou sami, protože se chovali zpupně proti islámským radikálům. Podle něj je však spíše pravděpodobnější, že Bush nechal podminovat dvojčata a to jenom proto, aby se mohl pomstít mírumilovným Arabům. Jinak Amíky má vcelku rád, ale nenávidí USA kvůli pitomci Bushovi, který už odešel. Obama je podle něj dobrý a demokratický politik, protože ze všech zemí stáhne všechny americké vojáky. Podle něj by měly USA úplně odzbrojit, aby nedemokratické režimy mohly učinit totéž, pak by totiž mohly i ony také recipročně odzbrojit a nastal by tak konečně mír na celém světě.

Je si vědom toho, že komunismus přinesl mnohé oběti, ale na druhé straně zas tak špatné to nebylo, protože Američané vyvraždili Indiány a belgický král Leopold II (1835-1909) nechával v Kongu lidem usekávat ruce.

No řekněte, není to prostě génius argumentace?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ilja Kraval | pondělí 9.2.2009 8:54 | karma článku: 34,09 | přečteno: 2110x