Jak Paroubek zjistil, že internet se nedá podplatit

Bylo to takové zvláštní období před volbami, kdy jsem si tak trochu s podivem říkal, proboha, kde to vlastně žiji? Není to jen zlý sen anebo snad hororové sci-fi  ve stylu „Invaze“ s Nicole Kidman v hlavní roli?

Posuďte sami: Bavíte se před volbami s přáteli, se známými, s kolegy, ale třebas namátkově s úplně cizími lidmi sem tam o politice a máte dojem, že si ve valné většině rozumíte ve smyslu „Paroubek s ČSSD to hodně přehání a dluhy se fakt nemají dělat, mrkněte na Řecko...“. Takže vámi provedené osobní průzkumy veřejného mínění ve vašem okolí dávají tušit, že proklamované vítězství ČSSD nebude až tak veliké, jak se říká.

Pak otevřete noviny a koukáte jak blázen na „oficiální“ předvolební průzkumy veřejného mínění: Na čele je ČSSD s 37 % ! Říkáte si v duchu, tak to se pohybuješ asi někde jinde, to máš asi jiné přátele, nebo co.

Pak otevřete internet a koukáte jako pako podruhé. Na diskuzích v novinkách vyhrávají názory typu „ODS a TOP09 ožebračí obyčejné lidi“ nebo „Paroubek myslí na nás, na 10 milionů a ODS na vrchních deset tisíc“ a podobné slátaniny, které k vašemu překvapení dostávají enormní počty hlasů . Navíc, když vyjde nějaký blog s pravicovými názory, hned se v diskusi vyrojí početná  smečka diskutérů a autor dostane okamžitou spršku víceméně sprostých nadávek, takže admin ani nestíhá mazat.

Pak přijdou volby a vše je jasné. Na novinkách najednou vyhraje názor tohoto znění: „Tak jako sem se radoval , že naši hokejisti porazili Rusáky a vždy z toho mám radost , tak se dnes raduji že i ČSSD pořádně spadnul hřebínek zejména Paroubkovi .“ Uznejte, že takováto hláška jako nejvíce obodovaná na novinkách, není to  tak opravdu z oblasti sci-fi než reality?

A jaké je vysvětlení? Jednoduché. Sám  Paroubek se v jednom rozhovoru pochlubil, že ČSSD nepodceňuje fenomén internetu a že doslova „na diskuzích máme svoje lidi“. Takže co myslíte, kam šlo mimo jiné těch 260 milionů (+ skryté fondy), které teď bude mít ČSSD problém splatit?

Takže sbohem, placení diskutéři, fondy došly a ČSSD zůstaly jen dluhy.

A vězte, vážení populisti typu Paroubek a spol., že v dnešní době internetu a jiných  moderních technologií by na oklamaní a zblbnutí voličů nestačila ani miliarda korun!

A to je opravdu dobré zjištění!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ilja Kraval | neděle 30.5.2010 10:30 | karma článku: 38,54 | přečteno: 2717x