Už věřím na zázraky aneb Jak jsem potkal anděla...

Oblíbené pití: mojito. Oblíbená kniha: Tracyho tygr. Povolání: anděl. A tohle je Její monolog:

„Shawnova manželka byla ve špitálu už pěkně dlouho, v kómatu, a byly doby, kdy jsem měla víc času a seděla u ní den co den, držela ji za ruku a moc si přála, aby se probudila. Ale pak jsem měla najednou srašnej frmol v práci a nebylo moc kdy. Shawn byl úplně v prdeli, kolikrát jsme u něj doma otevřeli flašku Jacka Danielse, hulili jedno za druhým, vedli řeči jen tak o ničem, aby na to nemusel myslet, protože bylo úplně jasný, že mu nejspíš umře. Říkal mi – jestli se to stane – že se mnou odjede do Čech, on by už to sám na ostrovech nezvlád.


Shawn je člověk – no, to bys musel vidět. Přijedu třeba, on mě vyzvedne na letišti a hned povídá, co tu zase chceš, kafe ti udělám, ale jestli si myslíš, že jsem nějakej šťastnej, že už tady zase smrdíš, to teda nejsem. Strašnej člověk, tenhle chlap, a úžasnej.


Tuhle mi volá, že byl zas u Fran v nemocnici, on s ní normálně mluví, i když ví, že ho asi neslyší, a řek jí, že přijedu. Tak prej ať koukám přijet, byla jsem doma tehdy, jestli prej ne, tak za sebe neručí.


A Fran, Fran! Vylezu z letadla, jdeme do špitálu a sestra celá vysmátá, ona je vzhůru! Fran se probudila! Shawn šel málem do kolen a já taky. A sestra – vytáhla si prej dejchací trubici a začala křičet. Křičet, po tý době, kdy si doktoři myseli, že ji za chvíli strčí pod drn, protože jednoduše nebyla šance… Dali jí tu trubici zpátky, ale vytrhla ji znova.


To se stalo dvě hodiny před tím, než jsme za Fran šli. Ona to věděla, že jsme na cestě… Shawn brečel.


Jsme teda v pokoji a první co, Fran ukáže dolů a ptá se mě: má to kolečka? Došlo mi to. Fran, povídám, máš v sobě napíchanejch dalších třicet udělátek, co tě drží při životě, nečekáš doufám, že to z tebe všechno vytahám a odvezu tě domů… Zatvářila se, no anglická dáma, a že ona je. Nemůžu, vážně ne, vdžyť by nás nepustili.


Já ten shit v sobě mít nebudu, chraptí, jak to měla v krku od umělý hmoty celý poškrábaný.


Vždyť už ti dali jen kyslík do nosu, já na to. Tajně tě odsud vozit nebudu…


No a tuhle měli druhou svatbu, Shawn a Fran… víš, ona má svýho tygra.“


 


Nevíte, o co jde. Nemůžete. Ta holka je anděl, lidi se kvůli ní probouzejí z komatu a slejzaji hrobníkovi z lopaty. A věří na Tygra.


Ona.


Jestli neznáte, přečtěte si. Třeba zjistíte, že i vy jednoho máte...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Kraus | středa 12.8.2009 14:05 | karma článku: 10,19 | přečteno: 1372x