Nepůjdeme jak ovce na porážku

Mediální masáž je poslední dobou téměř dokonalá. Svět je černobílý a ohrožuje nás "kde co". Především islám, uprchlíci, ISIS... Myslím, že pravda je daleko prostší - existuje dobro a zlo a to zlo je potřeba identifikovat a ničit.

Jsem člověk, který za svůj život udělal spoustu chyb. A dělám je pořád. Ublížil jsem - několikrát. Přesto se snažím respektovat názory druhých, přispívat potřebným, věnovat se rodině, přátelům a tématům, které mě zajímají.

Ti, co se vydají svoje zájmy prosazovat násilím a zabíjí nevinné, ať už se zaštiťují jakoukoliv ideologií a náboženstvím jsou pro mě zlem. Podotýkám, že na státní terorismus demokratických zemí nevěřím. Ať už je západní demokracie jakkoliv nedokonalá, je v ní možnost případné nezákonné praktiky eliminovat a viníky potrestat. 

Rizika v Evropě rostou, přesto není potřeba propadat panice. Je potřeba změnit přístup.

Více si musíme všímat svého okolí. Nepodceňovat podezřelé situace. Setkání s teroristou hrozí s velmi malou pravděpodobností, ale když už se to stane a tento člověk unikl silovým složkám, musíme si poradit.

Nastudujme, natrénujme, jak se bránit proti útoku nožem či jinou zbraní, jak co možná nejlépe zabránit panice, kdy a komu hlásit podezřelé osoby. Nepíšu o přehnané opatrnosti, píšu o tom, že je dobré vědět, co dělat. Ve škole stále existuje branná výchova, vedle finanční gramotnosti je to velmi důležité téma - vědět jak se bránit.  

Naše civilizace nekončí. Je silná, má dlouhou tradici. Prokázalo se to už mnohokrát.

Ano, mnoho útoků skončilo fatálně, viz útoky v Paříži, Londýně, Madridu. Sám o sobě dost pochybuji, že bych dokázal adekvátně reagovat, přesto, příklady jako let UA 93, kde se cestující pokusili převzít kontrolu, eliminace R. Reida nad Atlantikem a před pár dny likvidace atentátníka v rychlovlaku Thalyss jsou nadějí, že šílencům se lze bránit.

Oni - pár vyšinutých jedinců - tvrdí, že například násilný islám ovládne Evropu, já tvrdím, že je nás daleko víc, naše myšlenky, způsob života, děti stojí za obranu a jako ovce na porážku rozhodně nepůjdeme!   

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Kratina | neděle 23.8.2015 22:00 | karma článku: 25,13 | přečteno: 1120x
  • Další články autora

Aleš Kratina

Příčiny a následky - Studénka

26.7.2015 v 15:20 | Karma: 21,00

Aleš Kratina

Ano, selhal systém

24.2.2015 v 17:52 | Karma: 19,89

Aleš Kratina

Ukrajinské slzy

28.1.2015 v 22:37 | Karma: 10,85

Aleš Kratina

Kalamita podle České televize

1.12.2014 v 22:08 | Karma: 21,88