kOmický blog CCLXXVI.

Pokud vám letní vedra znepříjemňují venkovní práce, obraťte se k činnostem vnitřním. Potit se budete stejně, eliminujete však možnost úžehu.

Tropické teploty se letos vyskytují se zanedbatelnou četností ve srovnání s přívalovými srážkami. Dokáží ale (i jinak odolné) jedince dosti vyčerpat. A to i v případě, že věnuje víkend pouze domácnosti a kontaktu s rodinnými příslušníky.

V parný pátek můj obvyklý pracovní zápal gradoval, neb jsem po dni v klimatizované kanceláři zvládla dosti orosené parcovní masérské odpoledne v horké provozovně završené výjezdem ke klientovi. Poslední masáž spojená s přepravou lehátka měla opodstatnění, neb jsem po ní ve shodné lokalitě vyzvedávala manžela projednávajícího obchodní záležitosti (v hospůdce).

V dohodnutém čase telefonát upřesnil, že muž právě obdržel poslední orosené pivo. Trpělivě jsem mu rozmluvila nápad ho "exnout", setřela čelo a slíbila vyčkat. Dostavil se v doprovodu obchodního partnera, proto jsem další hodinu čekala, než si dopoví, co nestihli.

Volno jsme s dcerou ráno zahájily očkováním psa, pokračovaly na nákup potravin pro přežití víkendu a v závěru navštívily zahradnictví (čistě pro radost). Vybavena skalničkami a dvoubarevnou trávou jsem se vracela domů ve veselé náladě, vedru navzdory.

Zbytek dopoledne jsem dle pokynu drahého (mírně znaveného) chotě věnovala vybourávání dlaždic z podlahy koupelny, což následně snížilo zájem rodinných příslušníků o používání stále funkčního WC na minimum. Manžel dokonal demoliční dílo zbouráním příčky. Trochu nás překvapilo, že pod odstraněnou vanou se nenachází beton.

Posilněna skromným obědem a krátkým odpočinkem jsem odpoledne natřela několik vrstev na nově vyrobené kusy nábytku. V parném počasí bílá lazura zdárně zasychala. Ani při třetí vrstvě jsem ovšem nerozluštila otázku, proč nátěr nikdy nenanáší můj milý muž. Snad striktně odlišuje řemeslo stolaře a malíře-natěrače.

Hotové kusy byly autorem během víkendu instalovány. LED pásek nad zrcadlem sice nesvítil ideálně, nicméně zamezuje případnému úleku pozorovatele a nový inventář překryl nevzhlednou část stěny mezi zrcadlem a výmalbou. Zákonný protějšek rovněž instaloval háček na ručník a držák toaletního papíru; což je po roce a půl užívání toalety chvályhodné.

Prostoje mezi natíráním byly vyplňovány úklidem, praním, vařením a pečením; přičemž používání trouby v horkém počasí poněkud snižovalo tepelný komfort starého domu. Buchty - a štrůdl především - však mí drazí blízcí příbuzní vždycky ocení (a sní).

Nadšena z nové image toaletních místností jsem dokonce upravila dekoraci zútulňující nehostinné prostředí a později zasadila skalničky do dosud prázdného posledního úseku sklaky v zahradě. V kreativním záchvatu jsem se také pokoušela technikou macramé vytvořit závěs na květináč do obýváku, nicméně dílo dosud zůstalo nedokončeno.

V neděli k večeru, kdy rozum očekával snížení teploty, proběhla ještě tradiční cyklovýprava s prckem na zmrzlinu doplněná nečekaně sběrem hub. S výsledky víkendu bych měla být - navzdory vysoké spotřebě triček - spokojena, neb minimálně vizuálně přinesl velký pokrok. Jen jsem pro samou práci zapomněla, že mám dodělat účetnictví.

Autor: Jana Kozubíková | středa 1.9.2021 18:00 | karma článku: 10,76 | přečteno: 264x
  • Další články autora

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCIII.

17.5.2024 v 6:00 | Karma: 11,02

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCII.

15.5.2024 v 6:00 | Karma: 10,17

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXCI.

9.5.2024 v 0:00 | Karma: 12,95

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXIX.

7.5.2024 v 20:00 | Karma: 13,57

Jana Kozubíková

kOmický blog CDXC.

6.5.2024 v 6:00 | Karma: 12,45