Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tuctovka

Zase jsem se nechala já husa zlákat. "Objednej si z májovky, výborně tam vaří". Opět nemám čas si ani někam sednout a v klidu se najíst. Do práce už takhle jdu pozdě, ještě volám kolegyni, že přijdu o chvilku později, a prosím jí, s příslibem nanuka jako dar, aby mě při příchodu nezabila. Zaspávání a hlad je totiž můj denní chléb. Já už asi jiná nebudu ani v důchodu. Na její doporučení si tedy objednám boloňské špagety cestou do práce, zn. jeskyně, a spěchám na tramvaj.

Při příchodu do jámy lvové a pár zdvořilostních pozdravech, bych se nejraději otočila a šla zase domů. Sestava u baru i u stolů je jako každý den stejná, a soudě dle výrazů místních "nachcanin" bude noc opět skvostná pro zbytek mého duševního JÁ. Nechápu, jak většina z nich může sedět každý den u stejného moku se stejným výrazem 365 dní v roce. To je koníček tedy. Nic, přeberu peníze, znovu se omluvím se slibem, že zítra už přijdu včas a vrhám se do práce.

Sleduji hodiny a těším se alespoň na tu večeři. To je snad jediná věc, která mě dokáže na chvilku odprostit od stereotypu. Pořád přemýšlím, kde seženu lepší "flek", tady dlouho nevydržím, nebo se z žiji se zákaznickou mentalitou a pak mi bude všechno jedno? Je to prostě radost. Babička mi vždycky říkala, hlavně se z toho "neposer".

Po necelé hodině se k baru blíží pán, na kterého se nejvíc těším, zaplatím a s díky a přáním dobré chuti opouští místo dodání. Vůbec se nedivím, že tak spěchá. Usadím se, otevřu, hmm vypadá to dobře. Klasický český pokrm, tedy počeštěný, těstoviny na nich směs a samozřejmě sýr a to poněkud více než bych si přála. Během konzumace se hrnou další a další žíznivci, odkládám tedy jídlo na později.

Po splnění pracovních povinností se vrhám zpět k jídlu, ale jaké je mé překvapení. Sýr poněkud ztvrdl a slepil zbytek krmě do čehosi nepopsatelného. Vidlička se pomalu nedá vyndat, pokus s nožem též moc nevyšel, ještě zkusím ohřát "toto" v mikrovlnce a pak snad už to bude dobré. Když už tedy po ohřátí opět usedám k požívání, přichází další dávka žíznivců, rychle do sebe hodím dvě tři sousta a šup do "rachoty". 

Po vyprázdnění baru už ani nemám chuť otvírat krabičku s jídlem, odkládám jí do odpadků. Co teď? Teď si dáme deli, tvrdí jeden reklamní slogan, mám tu jen tatranku, tak že si uvařím kafe zacpu se výbornou sušenkou a ujišťuji se, že zítra vstanu v čas a dojdu se někam normálně najíst.

Už si nenechám radit kam zavolat pro jídlo bez vlastního ověření a opravdu se budu snažit se najíst někde jinde než v jeskyni.

Ne, najdu si jinou práci.

Autor: Ivana Kožnarová | pátek 6.6.2014 12:49 | karma článku: 6,40 | přečteno: 574x
  • Další články autora

Ivana Kožnarová

Kurýrka

Nikdy jsem si nemyslela, že budu tohle zaměstnání kdy vykonávat. Jen představa ježdění celý den v autě, za každého počasí, ve městě které vůbec neznám, ve mě vyvolávalo pocit, že skončím ještě před zkušební dobou......

10.9.2016 v 19:06 | Karma: 15,79 | Přečteno: 695x | Diskuse| Plzeň

Ivana Kožnarová

Motorest Lesní Zátiší

Stále hledám místa, kde se člověk může chutně najíst. Navštívila jsem, po doporučení, motorest Lesní Zátíší, který byl v prvních dílech pořadu Ano šéfe! Změna majitelky je vidět při prvním příchodu do provozovny. Domácké prostředí

5.11.2015 v 17:45 | Karma: 14,18 | Přečteno: 1422x | Diskuse| Ostatní

Ivana Kožnarová

Nouze naučila Dalibora housti

To je přesně můj případ. Ne, že bych byla úplné kuchařské střevo, ale práce kolem plotny mě nijak neláká a příliš ani nebaví. Při výrobě pokrmů se spoustu věcí zašpiní, v mém případě někdy i rozbije a následný úklid kuchyňského prostředí je pro mě za trest. Sporák připomíná bitevní pole po útoku "Al-Káidy" a odstranění všech nedostatků mi zabere zbytek dne. Jen že jíst pořád dokola to co nabízí gastronomie v Čechách prostě jednou sebere člověku chuť si něco koupit a raději se bude lopotit u plotny.

24.3.2015 v 17:18 | Karma: 9,19 | Přečteno: 407x | Diskuse| Ostatní

Ivana Kožnarová

Pozvání na večeři

Stane se to snad každému, že přijme pozvání a těší se na skvěle strávený večer, ve výborné společnosti s něčím moc chutným. Přijala jsem i já pozvání tak trochu na "blind", a říkala si, když nic tak se alespoň najím. Kamarádka mi dohodila číslo na jednoho moc hodného a pracovitého chlapce, nijak zvlášť mě nezarazilo, že dotyčný se věnuje zemědělství, já jako ostřílená "krmička slepic a králíků", přece vím o čem je řeč.

31.10.2014 v 10:31 | Karma: 12,86 | Přečteno: 796x | Diskuse| Ostatní

Ivana Kožnarová

Nová práce

Děje se to každému, na stálé pracovní pozici častá nespokojenost donutí jednoho najít si něco jiného. Být zase natěšený na nové spolupracovníky, klienty a nové okamžiky, kterými se bavíme ve chvílích volna. To kouzlo prvního pracovního dne je nezapomenutelné.

14.10.2014 v 23:11 | Karma: 5,13 | Přečteno: 326x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Eurovolby zřejmě těsně vyhraje ANO. Se Spolu bude mít stejný počet mandátů

2. června 2024  10:40,  aktualizováno  12:06

Volby do Evropského parlamentu by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO se ziskem 23,1 procenta hlasů....

Bouřit a pršet bude dál. Plzeňský kraj čelí extrémnímu riziku povodní

2. června 2024  12:06

Na většině Česka budou v neděli odpoledne a večer bouřky. Ojediněle mohou být silné, provázené...

Neinformovali o drogách? Nevěřím, říká Schillerová. Pekarová: Klidně dám test

2. června 2024  12:02

Předsedkyně poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová klidně podstoupí test na drogy. Uvedla to...

Čína je Putinovým nástrojem, narušuje mírovou konferenci, míní Zelenskyj

2. června 2024  11:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj obvinil Čínu, že využíváním svého vlivu v regionu pomáhá...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 793x
Přebarvená blondýna

Seznam rubrik