Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komu chybí rozum

ještě pár článků   a mám maturitu,a když ne tak apoň tomu vše porozumím.

Už mě nad tím přestává rozum stát,dívám se kolem sebe a připadám si,že jsou tady UFO,nebo já jsem na jiné planetě, a proto jsem se rozhodl si chybějící rozum jít někam dokoupit.Když tě něco trápí,řekl jsem si zajdi do lékarny,tam mají na všechny bolesti lék.
Cestou si tak říkám,že to bude krásné,až porozumím proč naši politici si myslí,že jím všechno jen tak lehce projde,že jim projdou umělé vyvolané kauzy,které se jakoby náhodou objeví na veřejnosti těsně před volbami,nebo že jim projde podezření z několika miliardového úplatků z nákupu Grippenů,třeba i vyhrožování poslancům-zběhlíkům,a že to bude krásné až porozumím zpěvu paní ministryně obrany,nebo i takové maličkosti jako je úplatně neúplatný-ministr ve křehké sto „jedničkové“ vládě. Nu,ale tak si říkám, co když ten rozum bude drahý a já nebudu mít dostatek peněz na to,abych všechno pochopil,přeci politice rozumět nemusím,stejně jí nikdo nerozumí a mě bude stačit,když se budu tvářit jako všichni ostatní,co dělají že ji rozumí.

Nu dobrá aspoň ušetřím,tak snad mi to bude stačit na drobek rozumu,se kterým bych pochopil,jak je možné že průměrný plat u nás,v té krásné české kotlině je přes 20 000kč a přitom jak se snažím tak se snažím,ale nejsem průměrným čechem.Tak kde bych ty průměrné našel???Až budu mít ten koupený rozum,tak je najdu snad v obchodech za pokladnami,přeci to dá rozum,že když úspěšná nadnárodní obchodní společnost vykazuje nadprůměrné zisky,tak se podělí ze svými zaměstnanci????že jo????Takoví skladníci,prodavači,securiťáci panečku ti se musí mít dobře,ale však oni nebudou sami,všude kde se podívám,jsou krásné paláce a ty luxusní limuzíny,panečku proč jen já nejsem aspoň průměrný??

Ale,s tím trochou rozumu,kterou za chviličku mě prodá paní určitě průměrně vydělávající prodavačka v lékárně,určitě i já budu brzo průměrný a jéje to se budu mít krásně,pochopím,že reforma mi přináší jen dobro,že ceny se narovnají se zahraničí,že přeci elektřina nemůže být u nás levnější než v Německu,že daně musí stoupnout a že státních úředníku na ministerstev se stav zvýší na školách stav učitelů se sníží a nakonec pochopím že důchod,je jen hloupá vymoženost a že do rakve přeci můžu jít i z práce,….teda je mi samozřejmě jasné,že až po pracovní době a ještě pochopím že ceny budou stejné jak u našich vyspělých sousedů,ale platově je dožene průměrný čech za 30let,je to se budu mít dobře.

No,už stojím ve frontě,dneska tady mají nával,to asi lidi ,kteří podle našich ministrů zneužívají lékařskou péči se zásobují léky dopředu,nu už to bude a když mi trochu zbude,přeci nebudu šetřit na rozumu,tak pochopím třeba i ekologii,pochopím proč je léto v zimě a zima v létě,a pochopím že za to člověk nemůže,že to je prostě tak.

Tak jsem tu,jsem nervózní,celý se klepu,říkám: Dobrý den,prosím tři kila rozumu,paní prodavačka se usměje,protože kdo je průměrný se rád směje a podá mi barevné noviny,nenechám na sobě znát ani špetku nejistoty a uklidňuji se cestou z lékarny tím,že to bude jen rozumné balení a uvnitř bude to co hledám.Sednu si na lávku a hláskuji první dávky rozumu_A H A.


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Koutný | pátek 8.6.2007 9:23 | karma článku: 10,80 | přečteno: 575x
  • Další články autora

Petr Koutný

Bankovní účet u České spořitelny bez poplatků

2x Platební karta (mezinárodní embosovaná Visa)- Neomezený počet výběrů z bankomatů ČS zdarma- Platby v rámci ČS zdarma (nulové účetní položky v rámci ČS)- Internetové a telefonní bankovnictví SERVIS 24 - Kontokorent (finanční rezerva na Vašem účtu) Vše zadarmo - nevěříte?

16.7.2012 v 8:45 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2539x | Diskuse| Ekonomika

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

Hlava mi to nebere a tak prosím o pomoc. Poradíte mi? Vysvětlí te mi proč jednoho ministra vyhodí pan Nečas " na hodinu" a důvodem bylo " nesrozumitelné" a "těžko pochopitelné" vysvětlení, které mělou spoustu slov a málo pochopení u lidí a na druhé straně pan ministr financí ( pokud je to pravda) hrubě překročí své pravomoce a ovlivňuje vyšetřování. Prosím, můžete mi tohle vysvětlit jak je toto vůbec možné?

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Politika

Petr Koutný

Důchodové peklo, počítejte se mnou.

Pracujeme, platíme daně, postupně stárneme a platíme víc a víc. Důchod se odkládá a tak se těším na přestárlé řidiče autobusů, zedníky kterým se budou třepat nejenom ruce a prostě těším se na nás na všechny, kteří budeme mít to štěstí a dožijeme se důchodu. Ale jak říkají chytří rádci naší doby, aby nebylo zle, musíme si šetřit a když si budeme šetřit budeme se mít líp. Opravdu se budeme mít líp ?

2.7.2012 v 11:59 | Karma: 34,83 | Přečteno: 2875x | Diskuse| Ekonomika

Petr Koutný

Kalousek a letouny CASA, tato země si Vás nezaslouží.

Váženy pane Kalousku. Nepochybuji, že je vše dle zákona, když jste si zákony odsouhlasily, nepochybuji, že znalecký posudek nemusel být, protože takto Vám to vyhovuje líp a nepochybují o tom, že jste politik, kterému záleží na sobě a na našem státu už ne.

29.6.2012 v 12:24 | Karma: 24,15 | Přečteno: 1077x | Diskuse| Politika

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

je to jako vystřízlivět po bouřlivém večírku, je to jako otevřít oči a čekat jestli bolest hlavy už tady je a nebo pomaličku přichází, je to jako marná snaha přemýšlet nad tím, co se stalo včera, je to všechno jako zlý sen. Je to jako probuzení z iluzí . Z iluzí o ODS a těch ostatních.

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45 | Přečteno: 1973x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Letouny F-16 budou v létě, doufá Šmyhal. Fiala jedná s lídry o pomoci Ukrajině

28. května 2024  8:40,  aktualizováno  19:32

První desítky tisíc kusů munice ráže 155 mm dorazí na Ukrajinu v červnu, řekl před jednáním lídrů...

Vrátíme věk odchodu do důchodu, přes 65 let nejede vlak, řekl Babiš

28. května 2024  5:59,  aktualizováno  19:30

Přímý přenos Důchodovou reformu podle představ současné vlády Petra Fialy začali na mimořádné schůzi schvalovat...

Silné bouřky udeřily hlavně na východě, řidiče v autě uvěznil strom

28. května 2024  15:59,  aktualizováno  19:20

V úterý odpoledne se od Svitavska po Náchodsko vytvořil pás velmi silných bouřek, ty se ještě...

Papež se omluvil za urážku homosexuálů. Máme místo pro každého, vzkázal

28. května 2024  18:54

Papež František se v úterý omluvil za hanlivý výraz, kterým před týdnem označil homosexuály. Úřad...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2055x
hm, to kdybych věděl...