Závislost

Možná je to vážně nějaká nemoc. Jako kdybych viděl ten kroužek židlí, skupinku různorodých tváří, pohlaví. Postavy postupně nesměle vstávají a tichými hlasy ze sebe upouští svá doznání. Karel je alkoholik. Zuzka je závislá na pervitinu. Přijde na mě řada, polknu a postavím se: „Já… se jmenuji Honza a jsem… závislý na ženách.“

Je to asi trochu divná diagnóza. Možná by si někdo mohl myslet, že jsem děvkař. Naštěstí jsem se nikdy nesetkal s tím, že bych byl takto konfrontován někým osobně. A jsem za to rád, protože si myslím ani podobně hanlivé nazvání nezasloužím. Totiž ono je to celé trochu složitější.

V pubertě jsem u dívek neměl nějaký extra úspěch. Pupínky obsypaná tvář, na hlavě různobarevnou kreaci měnícího se střihu, vytahané kalhoty, ošoupané boty. Hubený a klátící se. I přes to všechno se mi nějak zázrakem podařilo dodržet lhůty dobývání jednotlivých met, které jsme si tehdy mezi sebou stanovovali hecem a časopisy jako Bravo a podobně. Vzpomínám si, že pro mě na jednu dobu bylo Bravíčko při přechodu z Ábíčka naprosto revoluční. Pak to šlo vše ráz naráz a postupem času, s dalšími kříži na krku, se začal okruh mých nejbližších přátel povážlivě přeplňovat něžnějším pohlavím.

Proč tomu tak je? Tuto pasáž mohou muži s klidem srdce přeskočit. Protože ženy jsou andělé… a když jim někdo poláme křídla, prostě v létání pokračují na koštěti. A nemyslete si, že je to o slintání nad vašimi křivkami. I když popravdě… vždyť víte, o tom to je vlastně taky.  Avšak to, co dotváří ten báječný koktejl, je i vnitřní krása. Bezesporu. Obdivuji vaši urputnost, se kterou se vrháte do každé věci, která je pro vás důležitá. Nekonečně mě baví vidět situace z vašeho úhlu pohledu, někdy i jednoduchý problém zamotáte do spirály spiknutí. Patří to prostě k vám. Kdy jste v úzkých, stává se z vás urputný soupeř. Říká se, že není na světě horšího nepřítele, než je žena s plánem. A já tomu věřím. Avšak když dokážeme najít my muži společnou cestu s vámi, pak nám ji dláždíte těmi nejkrásnějšími zážitky. Jste režisérky našich soukromých životů. A jen náš přístup k vám rozhodně, jestli se bude natáčet romantická komedie, nebo krvavý horor.

Jaké je resumé? Když čtu tento článek zpětně, tak musím vyloučit sexuální podtext. O tom jsem skutečně mluvit nechtěl. Nemluvil jsem o známostech na jednu noc, slibování společné budoucnosti bez záruky. Dokonce si troufám tvrdit, že se na světě nenajde žena, které bych v životě motal hlavu pro vlastní prospěch. Jsem tedy „holkař“, když raději svůj volný čas trávím s vámi slečny, dívky, ženy, dámy? Možná jde spíše o dobrý vkus… Prostě zahulená čtyřka hospoda s bandou neandrtálců lemtajících pivo mi nepřijde jako pěkné odpoledne, když bych to hnal ad absurdum.

I když jste někdy pěkné mrchy (no ruku na srdce, jste…), tak bez vás by byl svět nudným místem pro život. Stačí se podívat do vašich nádherných hlubokých očí a každá křivda je zapomenuta. A tak bychom vám my muži měli maximálně dávat najevo, jak nenahraditelné pro nás jste. Protože si to zatraceně zasloužíte.

 

Kniha "S andělem do pekel" je k objednání za 150Kč vč poštovného na : kniha-objednavka@seznam.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Kotlín | pondělí 6.6.2011 9:03 | karma článku: 13,15 | přečteno: 1790x
  • Další články autora

Jan Kotlín

Chováme v bytovém domě zvíře

26.5.2015 v 8:59 | Karma: 11,68

Jan Kotlín

Houpání přece nezabíjí

23.8.2014 v 10:31 | Karma: 13,88

Jan Kotlín

Lupeny na MS v hokeji 2015

20.8.2014 v 13:55 | Karma: 13,09

Jan Kotlín

Dovolená po Česku - 4.díl

10.8.2014 v 14:23 | Karma: 14,38