Vážený pane doktore,

Dovolte mi tímto reagovat na vaše vyjádření z vazby. Neskrývám, že nejsem překvapen tím, že se cítíte býti politickým vězněm, či dokonce obětním beránkem politického aparátu ČR. Uvědomte si však, že orgány činné v trestném řízení postupují podle platných pravidel a uvalení vazby na vaši osobu je neoddiskutovatelně správným řešením.

Jste nejen politicky vlivnou osobností s řadou konexí a širokou sociální sítí. Proto je více než pravděpodobné, že při stíhání na svobodě by jste, skutečně, mohl podniknout kroky k maření celého vyšetřování. Pochopil jste také trochu nesprávně současnou pozici médií v této kauze. Jednostranná štvanice není mediální, ale občanská, kdy při soustavném sdírání občanů z kůže kterého se dopouští celá vláda posledních několik volebních období je míra tolerance nás, prostých občanů, již dávno překročena. „Štvanici“ jsme tedy rozpoutali sami a média pouze krmí náš hlad po informacích. Není novinkou a vy si jistě tento fakt uvědomujete, že příjem státní pokladny přepočtený na obyvatele je dostačující k zajištění prosperujícího, ekonomicky stabilního a fungujícího demokratického státu. Avšak vlivem chybného hospodaření, přerozdělování a cíleného rozkrádání (opencard, IZIP, KIVS, mýto, netransparentní zakázky atd.) je situace taková, jaká je. Je tristní, že se politická garnitura snaží místo nápravy těchto úzkých míst ještě více ožebračovat občany i přes to, že každý polointeligent je schopen odhadnout, že pro mnoho z nás již není kde brát.

Paralela s příběhem Julie Tymošenkové je opět úsměvná. Je výstřelem do tmy tvrdit, že chytit vás pochodujícího arogantně po ulici s krabicí plnou peněz v hotovosti by mohl být politický komplot s cílem vás zdiskreditovat, případně že jste nepoznal, že krabice neobsahuje lahve s vínem, ale finanční hotovost. Nejsme hloupí, tak z nás prosím idioty nedělejte. Rád bych, aby jste podložil své tvrzení, že obdobných udání jako bylo vaše chodí na policii tisíce. Pokud hovoříte o dalších politicích, majitelích firem, lobistech a podobných osobách, pak je jednoznačně dobře, že někdo začal ten bordel uklízet. Pokud hovoříte o nás občanech, pak buďte ubezpečen, že nevyděláváme tolik, kolik kradete. Na váš pokyn jsem si sáhl do svědomí a mohu s klidným srdcem říci, že při odposlouchávání mojí osoby v ložnici, obývacím pokoji, nebo na záchodě skutečně ani po půl roce nevyplave na povrch snaha o zpronevěru prostředků z dotací EU v řádu desítek milionů, manipulace se státními zakázkami či podobná, vámi evidentně omluvitelná, fakta.

V jednom s vámi však souhlasím. Absolutní svoboda pro páchání takových činů je snad, doufejme, konečně pryč a co potkalo vás, brzy může potkal kohokoliv z ostatních, kteří mají máslo na hlavě. A to je jedině dobře.

                                                                                                                             Autor: Jan Kotlín

Autor: Jan Kotlín | pátek 18.5.2012 10:39 | karma článku: 29,36 | přečteno: 1805x
  • Další články autora

Jan Kotlín

Chováme v bytovém domě zvíře

26.5.2015 v 8:59 | Karma: 11,68

Jan Kotlín

Houpání přece nezabíjí

23.8.2014 v 10:31 | Karma: 13,88

Jan Kotlín

Lupeny na MS v hokeji 2015

20.8.2014 v 13:55 | Karma: 13,09

Jan Kotlín

Dovolená po Česku - 4.díl

10.8.2014 v 14:23 | Karma: 14,38