Ukrajina, konec Putinovy pohádky o separatistech

S příchodem gen. FSB Antjufejeva končí úvodní etapa Putinovy invaze na východní Ukrajinu – etapa „ separatistická „ - Antjufejev již otevřeně mluví o „ vyhnání fašistické vlády z Kyjeva „ … Generálporučík FSB Vladimír Antjufejev *1951 z ruského Novosibirsku, byl dlouholetým šéfem rezidentury KGB v Rize, kde v letech 90-91 jako šéf jednotek ministerstva vnitra OMON brutálně potlačoval místní demonstrace za nezávislost, a v roce 91 vedl pokus o bolševický puč v Lotyšsku.  

 Po vyhlášení nezávislosti jen 2hodiny před svým „málem“ zatčením uprchl do moskevského ústředí KGB, které jej vyslalo organizovat „ separatismus“  v moldavském Podněstří, kde se stal šéfem KGB/FSB pod jménem Vadim Ševcov, „ major jednotek ministerstva vnitra OMON „ .

V Podněstří destabilizoval Moldávii po 20 let.

Působil jako pojítko mezi nikým neuznanou „Podněsterskou republikou“ , šéfovanou Igorem Smirnovem, a svými finančníky a příkazci v MOW.

V roce 97 jeho pravou identitu zvěřejnil gen. Alexandr Lebedˇ*1950, jenž v 8/96 ukončil dohodou s Maschadovem 1.válku v Čečensku,což mu FSB nikdy nezapomněla - v 4/02 se s ním zřítil vrtulník.

Když v Podněstří v roce 011 vsadil na „ nesprávného politického koně“ , bylo mu zdejší ruskou mafií přikázáno, aby odjel, což odmítal učinit po tři dny, které trávil zabarikádovaný ve své pracovně.

V Lotyšsku a v Moldavsku je na něho stále vystaven zatykač, v EU je osoba non grata již od roku 04, protože stál v čele osob, které EU v roce 04 sankcionovala za rozvracení moldavského Podněstří.

EU tento seznam později „ zmrazila“, ale od 26.7.014 je gen. FSB Antjufejev na seznamu EU kvůli rozvracení Ukrajiny, má zmrazená aktiva, a nesmí do EU vycestovat.

V roce 012 jej FSB vyslala jako „ profesionálního separatistu „  do JO a gruzínské Abcházie, v 3/014 obsazoval Krym.

Gen. FSB Antjufejev dorazil na východní Ukrajinu v 6/014, kdy naplno vypukla vzpoura „ ministra obrany DLR pluk. FSB Igora Girkina  „Strelkova“,  rovněž profesionálního ruského žoldnéře, jenž si od 6/ 014 stěžoval na nedostatečnou podporu Kremlu .

Poté, co 5.7.014  padl Slavjansk do rukou ukrajinské armády, se pluk. Girkin „Strelkov“ na tiskové konferenci z 10.7.014  po boku Antjufajeva + Borodaje představil jako „ pluk. FSB, jenž z aktivní služby odešel 31.3.014 ( někteří této verzi nahrávají a tvrdí, že byl pro svoji neochotu podřídit se vyhozen)  „ .

„Strelkov“ přiznal, že jako pluk. FSB bojoval v Podněstří, v Abcházii, v Bosně a v obou čečenských válkách , a otevřeně kritizoval  „ neochotu místních obyvatel začlenit se do separatistických oddílů, takže se DLR musí stále více spoléhat na žoldnéře / ruské vojáky „  ( mj. Kommersant z 10.7.014, MH17 byl sestřelen 17.7.014 ) ...

Separatistický plátek Ruské jaro / Russkaja vesna ze 17.7.014 uvedl, že „ Strelkov a Borodaj, ex redaktoři ultranacionalistického, původně bolševického týdeníku Zavtra Alexandra Prochanova, a  internetové TV Den , jsou „ bílí „ stoupenci Velkého Ruska/NovoRossija , nikoliv „ rudí“ – jen zopakoval tvrzení Prochanova z 20.5.014  …

Ovšem Prochanov je skalní ultrabolševik,  a koncepce Velkého Ruska již byla v praxi zrealizována 2x – za cara v letech 1721-1917, a bolševiky v  letech 1922-1991 (SU)  …

Strelkov je „ nezvěstný „ , naposledy o něm padla zmínka 1.8.014, kdy „ vojenské velení DLR“  zveřejnilo informace z údajné schůzky gen. KGB Antjufejeva  a pluk. FSB  Girkina „ Strelkova“   - tzv. naléhavé prohlášení nezvěstného Igora Strelkova o tom, že „ kyjevská vláda chystá teroristický útok chlórem k vyhlazení donbaských horníků, a jiných obyvatel Doněcka a Luhanska „ ….

Strelkov a Borodaj byli jen Putinovými pěšáky - oba  ( setkali se v roce 96 v Čečně ) byli propagátory projektu  Novorossija/ „ Ruska jako geopolitického obra “ pod vedením svého guru Alexandra Dugina , autora staronového projektu Eurasie, u Putina v nemilosti od 6/014, kdy Putina nazval zbabělcem.

Gen. KGB/FSB Antjufejev, neobolševický KGB praktik jako Putin, s ideologiemi NovoRossiji či paneurasismu nikdy nebyl spojen, zato je to mistr v organizování nelegálních přechodů hranic z Podněstří na Ukrajinu a ve směru opačném, čili na rusko-ukrajinských hranicích je žralokem na pravém místě …

Gen. FSB Antjufejev byl Kremlem jmenován „ vicepremiérem DLR „ pro bezpečnostní otázky/ „ silovije voprosy“  ( ministrem vnitra ).

Nahradil v této funkci dezertéra z ukrajinských jednotek Alfa (SBU) Alexandra Chodakovského z čečenského praporu Vostok, jenž předtím svrhl Denise Pušilina, „ prezidenta DLR“  …

Chodakovskij se po sestřelení Boeingu MH17 vyjadřoval proti Putinovi, a stejně jako „ Strelkov“ odmítl jeho sestřelení „ separatisty“, třebaže v rozhovoru pro agenturu Reuters přiznal, že „ Rusové protiletecký systém BUK na východní Ukrajinu  krátce před sestřelením Boeingu převezli „, což Borodaj popřel …

Gen. FSB Antjufejev má  „ státoprávnost“  Doněcka-Luhanska, a po dobytí Mariupole i celého azovského pobřeží, dovést do konce.

Uznání „ státoprávnosti“ nesmyslné DLR chtěl Putin dosáhnout požadavkem, aby Kyjev jednal s jejím „ představitelem“ – s Moskvanem s ruským pasem Borodajem.

Putin dokonce beze studu požadoval, aby byl  „ představitel DLR“  začleněn jako právní subjekt do Kontaktní skupiny, a když byl jeho požadavek odmítnut, trval na tom, aby „ představitel DLR “ byl  „ účastníkem jednání“ , což se mu ve spolupráci s Frankem-Walterem  Steinmeyerem ( přítelem Schroedera ) a ve spolupráci s představiteli OBSE, kteří Putinovi diplomaticky „ přihrávají“  již od války v Abcházii, podařilo dosáhnout při jednáních 23.6.014, 30.6. 014, + 6.7.014.

Bude-li Kontaktní skupina v této praxi pokračovat, bude Putinova DLR brzy uznána de facto …

Když další důstojník FSB Alexandr Borodaj, oficiálně  „ obchodník z MOW „ , odjel do Kremlu po sestřelení Boeingu MH17 na konzultace, stal se gen. FSB Antjufejev  „ úřadujícím premiérem DLR „ …

Koncem července 014 Antjufejev na tiskové konferenci v Doněcku otevřeně prohlásil, že „ jej jistí lidé pro jeho zkušenosti považují za vhodného velitele boje proti kyjevskému fašismu / svržení ukrajinské vlády  „ – upřímně tak světu potvrdil, že „ osvobození místního hornického ruského etnika „  Putina absolutně nezajímá.

Gen. KGB Antjufejev v dalším prohlášení neméně upřímně uvedl : “ Ukrajina je umělý útvar, je ruským územím, na kterém se chopili moci fašisté - RF je garantem územní celistvosti Ukrajiny, proto musí fašisty  z Kyjeva vyhnat „   …

Antjufejev zdůraznil, že DLR již byla vytvořena, a jeho úkolem je vybudovat jednotný státní útvar spolu s LLR ( viz The Irish Times z 30.7.014)  …

Přítomnost gen. KGB Antjufajeva na východní Ukrajině svědčí o tom, že Putin otevřeně vyměnil „ separatisty“  za příslušníky  ruských vojsk, aby v definitivním úderu proti jihovýchodní části Ukrajiny ji mohl propojit s Krymem .

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 29.8.2014 14:36 | karma článku: 21,57 | přečteno: 945x