Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Turecko, připraví Putin Ankaru o 30% bývalého arménského území ?

V době, kdy TR střední vrstvy zbohatly a zmodernizovaly se, Erdogan se paternalisticky vpasoval do pozice následníka posledního osmanského sultána, a zamýšlí TR společnost opět islamizovat, třebaže v Bruselu ze sebe dělá

 „ křestˇanského demokrata „.

Erdogan si od arabského islámistického jara 2011 ničí vše, co doposud pro značku           „ turecký model „ , udělal – potlačuje demokratické svobody, které  při vyjednávání s EU sám rozšířil,  jako Putin ignoruje dělbu moci ve státě, kterou sám prosazoval, opět uvaluje embargo na bývalá tabu témata / arménskou , kurdskou a kyperskou otázku, o kterých v roce 02 běžně mluvil, a získal si tím TR intelektuály ( jeho charisma přestalo působit v roce 013, kdy brutálně potlačil demonstraci v Istanbulu proti likvidaci parku Gezi, a vzápětí pod přísnou kontrolu postavil justici, policii a média – své odpůrce v jejich řadách pozatýkal a poslal do vězení, načež jej přestal podporovat jeho rádce milionář Fethulláh Gülen, kazatel žijící v US).

S islámistou Erdoganem bez kontroly ze strany armády se TR stalo lodí řízenou „mocí opilým“  kormidelníkem, a stejně jako v Putinovu Rusku se státní instituce v TR staly jen dekorativní kulisou.

Erdogan diktátorství ospravedlňuje patriarchálním založením TR společnosti, kultem „ baba“/otec  – v rodině vládne nekompromisní autoritářský otec, kterého děti na slovo poslouchají – podobného „ baba“ mají ve škole, na fotbale, v kanceláři – vždy je kolem nich někdo, jenž všechno zařídí za ně, kterému se nesmí odporovat.

TR děti vyrůstají se šovinistickým sloganem „ Jediným přítelem Turka je Turek „.

V roce 011 za arabského jara, které slibovalo, že v Tunisku, v Egyptě, v Sýrii, a dle přání Erdogana i v TR, bude vládnout Muslimské bratrstvo, Erdogan předvedl svoji pravou „ putinovskou „ tvář, a prohlásil, že BV a Balkán, které patřily pod osmanskou sféru vlivu, dnes patří do sféry zájmů Turecka.

Erdogan prohlásil, že Atatürk, jenž přivedl TR pod vliv Západu, a násilím jej od-islamizoval, učinil chybu, protože Západ TR nikdy mezi sebe nepřijme, kdežto na BV by se znovu poislámštěné TR mohlo stát vůdčí sunnitskou mocností.

V rámci této teorie novo-osmanství se Erdogan v roce 011 otočil zády k Bašíru Asádovi, se kterým do té doby udržoval srdečné osobní přátelské vztahy ( mj. s Bašírem Asádem a s Izraelem proti vůli Iráku podepsali dohodu o vodovodu do Izraele/odklonění části Eufratu, - dnes ani Izrael ani Sýrie, ani Egypt nemají v Ankaře velvyslance, Erdogan na BV přivedl TR do mezinárodní izolace, komunikují s ním jen monarchie Zálivu).

Erdogana znepokojovalo, v jaké míře se Bašír Asád přimkl k Teheránu ( projekt šíitského plynovodu ). Erdogan očividně spoléhal na rychlý pád Asáda, a dosazení proTR sunnitské vlády do Damašku ( v Izraeli, v Sýrii a v Kataru jsou gigantické zásoby zemního plynu ).

Přitom během NATO mezinárodní intervence v 3/011 Libyi, ke které dala souhlas RB OSN den předtím 17.3.011, stál Erdogan na straně pluk. Kaddáfího, a přes TR důstojníky ve velitelských strukturách NATO Kaddáfímu dodával informace o plánovaných leteckých úderech ( Le Monde ze 26.11.015).

Erdogan tak po 4 letech rozvracení Sýrie přivedl TR na pokraj občanské války a chaosu, a narušil demografickou rovnováhu země, protože do TR uprchlo 2.5 mil. Syřanů - zejména pohraniční městečka Kilis + Reyhanli praskají s dvojnásobným počtem obyvatel ve švech.

Jestliže Aleppo, syrský Stalingrad, padne za ruského bombardování do rukou Asádovy armády, uprchnou do TR další 2-3 milióny Syřanů.

TR má se Sýrií společných 900 km hranic, které by Putin potřeboval zprůchodnit.

TR hranice se Sýrií, Irákem a Íránem ovládají Kurdové, kteří zde po staletí žijí, a je jim jedno, zda překračují nějakou pomyslnou hranici či ne. Kurdové provozují obchod se zbraněmi, s ropou a s džihádisty, které nechávají či nenechávají projít, a kteří rekrutují nové bojovníky i v TR ( TR tajná služba MIT přiznala, že na území TR se pohybuje kolem 3.000 stoupenců IS ).

S Kurdy obchodují všechny strany zúčastněné na konfliktu v Sýrii.

ProtiTR činností milic PYD, odnože kurdské PKK, syrských Kurdů, zapřisáhlých nepřátel Ankary ( iráčtí Kurdové jsou, na rozdíl od syrských, Ankaře vděčni za pomoc proti Saddámu Husajnovi ), se Bašír Asád Erdoganovi pomstil za to, že jej zradil ( doporučil Asádovi rezignaci, a zaplatil protiasádovskou sunnitskou armádu ).

Erdogan na protiTR akce milic PYD odpověděl přerušením příměří s TR PKK, a ukončením jednání s Kurdy, které Erdogan zahájil v roce 013 ( jeden z požadavků EU). TR letectvo začalo bombardovat základny PKK v Iráku a dělostřelecky ostřelovat syrské Kurdy, TR armáda obklíčila část jihovýchodní Anatolie.

Když se v 1/015 bojovalo o syrské město Kobane, TR armáda ve prospěch syrských Kurdů nezasáhla, a jejich boji s IS jen přihlížela, proto Erdoganova strana ztratila v 6/015 hlasy vlastních Kurdů.

Po Putinově invazi do Sýrie Putin rozdupal Erdoganův projekt na vytvoření ( protikurdské ) tampónové zóny na severu Sýrie, která by se rozkládala od Azazu po Jarablus, kde by byly vytvořeny uprchlické tábory – syrští Kurdové se připojili k Putinovi, jenž Kurdům slibuje Kurdský stát ( taktéž Miloš Zeman, jenž Kurdům 12.5.015 nabídl " veškerou podporu ČR "  ).

Ankara od ruské intervence musela čelit opakovaným narušováním svého VP ruskými vojenskými letouny – to, že TR VP Rusové narušovali opakovaně, a navíc se chovali agresívně ( provokativně  aktivovali radar proti TR stíhačkám ), vypovídá o tom, že provokovat TR letectvo dostali rozkazem - sestřelení ruského bombardéru  Putinovi poskytlo potřebný rozlet k odvetě proti celému NATO.

Tyto nedovolené ruské přelety měly dále Ankaře naznačit, že se Sýrie a Kreml s připojením provincie Hatay k TR v roce 39 nikdy nesmířily ( souhlas s připojením dala Francie, jejímž mandátním územím Sýrie byla ), a že Putin nejprve uvrhne tuto provincii do válečného chaosu, a poté ji znovu připojí k Sýrii.

TR však může údajně přijít i o 30% území, jestliže Kreml již neobnoví smlouvu o přátelství s TR ze 16.3.1921, kterou bolševici zaprodali arménské území ( město Kars, Ardagan, hora Ararat ) Ankaře s tím, že se smlouva obnovuje po 25 letech.

?: ????? ????? ?????? ?????? 30% ?? ??????????

http://www.livekuban.ru/news/politika/smi-putin-mozhet-lishit-turtsiyu-30-ee-territoriy/

Na vnitropolitické scéně Erdogana šokovalo, že prokurdská strana HDP překročila 10%  a dostala se do parlamentu, čímž dle Erdogana a jeho strany AKP urazila „ turecký majestát „  - turkismus (  ve skutečnosti je HDP trestána za to, že se odmítla dát bezvýhradně do služeb jednolitého „TR „ sunnitského národa, když elity tohoto národa učinily ústupek, a uznaly „ kurdský element „ ) …

Pro HDP hlasovali i TR „disidenti“ nejrozmanitějšího náboženského vyznání.

Erdoganova islámsko konzervativní strana AKP nemůže vystát nejen Kurdy, ale ani náboženskou komunitu alávitů vlažných ve víře ( 15% obyvatelstva ), kteří tradičně podporují hlavní opoziční kemalistickou Republikánskou stranu lidu /CHP.

Erdogan alávity veřejně nazval „ zoroastrijcemi „ a „ homosexuály „ .

Erdogan národ vyzývá, aby se připravil na nemilosrdnou válku proti vnitřnímu i vnějšímu nepříteli.

Erdogan prohlásil, že 1.sv.v., které se TR zúčastnilo na straně států Trojspolku po boku Rakouska-Uherska ( TR armádu vyzbrojil BER ), ještě neskončila, šance má dnes Novo-osmanská říše ( projev ve stejném duchu pronesl Putin 3.12.015, jenž mj. připomněl FSB útoky ve Volgodonsku ze 8/9/99, a protože v Sýrii působí „ mnoho teroristů z Ruska „,  ruští vojáci v Sýrii bojují za bezpečnost Rusů v Rusku (  s ruskými vojáky v Sýrii by zcela jistě nebyli zastřeleni ani Anna Politkovská ani Boris Němcov ).

Nejstupidnější pasáží projevu Mírotvůrce Putina byla pasáž o tom, že „ nasazení ruské vojenské techniky v Sýrii bude mít v budoucnu celou řadu přínosů – poznatky z praxe použijeme ke zdokonalení zbraní „ , čemuž zatleskal celý sál v čele s boxerem Ramzanem Kadyrovem, jenž v muslimsky vlažném Čečensku zavedl právo šaríja, v minulosti byl za praktiky mučení spolu se svým otcem několikrát odsouzen Radou Evropy, a kterého Putin, aby Kadyrov mohl ještě lépe chránit Putinovy zájmy v Čečně, vyjmul z působnosti ruských zákonů …

V roce 2023 by TR mělo oslavit sté výročí založení republiky, 600. výročí dobytí Istanbulu v roce 2053, a vpádu Turků do Malé Asie v roce 2073 – k těmto výročím chce být TR již světovou mocností nezávislou na NATO, a Erdogan neo-osmanským sultánem BV, jak naznačil Erdoganův poradce Yigit Bulut 7.9.014 ve své koncepci o Velkém Turecku k roku 2023, v němž Erdogan, „ Tayyp bei „ , již nebude pouhým protokolárním prezidentem, jak jej charakterizuje Atatürkova ústava, ale bude vybaven diktátorskými pravomocemi ( Erdogan prohlásil, že se stydí, že tyto diktátorské pravomoci jako jediný ze šéfů G20 ještě nemá ).

V TR existují dvě slova pro politiku, „politika“, slovo převzaté z Evropy, a osmanské slovo „ siyaset“ z arabského „ seyis“ /osedlat koně, nebezpečná a špinavá práce.  „Siyaset“ znamenalo i odsoudit někoho na smrt ze státních důvodů, s jehož politickým názorem sultán nesouhlasil – v tom případě zavolal kata, ten dotyčnou osobu ze státních důvodů připravil o hlavu, a poté si šel  nevzrušeně umýt zakrvácené ruce do palácové fontány, kterou přezdívali „ Fontána politiky „.

V mezičase si Erdogan na EU vyžádal ( prozatím) 3 mld dolarů za zadržování syrských uprchlíků, třebaže skutečnou cenou je příslib zadržení, třeba i vojenskou silou, případné kurdské expanze, a/či hlava Bašíra Asáda – bez ohledu na to, že je to v přímém rozporu s tím, co Putinovi slíbil Hollande během své otočky o 360 stupňů – Hollande Putinovi slíbil, že upřednostní boj proti IS před demisí Asáda, a že se nebude opírat o syrské Kurdy v případném pozemním boji proti IS …

Erdogan a Putin si musejí vychutnávat, kam až je nejednotná a odzbrojená EU, nalézající se v rusko–turecké pasti, ochotna zajít.

??????????? ???????? ??????? ???????????????? ???????? ?????? ??????? / Stalin se stal patronem Engelské letecké základny (u Saratova v jižním Povolží ) ruských jaderných bombardérů - byla vysvěcena ikonou Stalina, stojícího uprostřed SU maršálů . http://m.imgur.com/RLum2HD

 

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 4.12.2015 8:02 | karma článku: 22,17 | přečteno: 1179x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,26 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 500x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 269x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,85
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz