Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sýrie, boj mezi Kremlem a Teheránem

Sýrie s obřím nalezištěm zemního plynu, který by se vyvážel z Putinem ovládaného přístavu Tartus ( protikatarský šíitský plynovod, na kterém se dohodly Írán, Irák, Sýrie - ruská média Katar obviňují z úmyslu rozpoutat 3.sv.v. ),

 jako stát již neexistuje.

Mezinárodní mocnosti ji přeměnily v bojiště politicko-náboženských milic s bojovníky a žoldnéři nejrůznějších národností. V Sýrii z důvodu hrozby únosu nepůsobí zahraniční agentury, veškeré fotografie pořizují místní novináři.

Tragickým údělem je osud syrských křestˇanů, kteří z důvodu svého přežití stojí za laickým režimem dynastie Asádů ( i Háfiz Asád si pořizoval ministry z řad křestˇanů ), ale o křestˇany Putinovi nejde, mj. Messenger.ge  v 3/010 informoval o ničení gruzínských škol v RF  ( stejně jako Ramzanu Kadyrovi nejde o muslimy :  ?????? ??????? ???????????????? ??????????? ??????? ? ?????  : ??? ??????? ??????? ?? ?????????? / Ramzan Kadyrov k tragickým událostem v Mekce „ smrt v onen slavnostní den byla pro poutníky tím nejlepším dárkem od Alláha, který zemřelým odpustil všechny jejich hříchy „  … http://rusnovosti.ru/posts/388540  ) 

Stalin pod záminkou boje proti francouzské kolonializaci a „ ochrany „ zdejších ortodoxních křestˇanů podepsal s Damaškem tajný pakt o vojenské spolupráci v 2/46, dva měsíce před vyhlášením nezávislosti Sýrie.

Po vzniku proanglosaského Bagdádského paktu 1955 a paktu UK, F a Izraele proti Násirovi v roce 56, když znárodnil Suezský průplav, byla vojenská spolupráce stvrzena podruhé, a SU důstojníci infiltrovali syrskou armádu ( dnes státy upadají do ruského područí přes kontrakty na stavbu jaderných elektráren, dříve na stavbu přehrad ) .

1963 se z infiltrace zrodila Socialistická strana arabské obrody BAAS, v roce 1970 Kreml podpořil puč podpluk. Háfize Asáda, kterého zásoboval levnými ruskými zbraněmi, občas mu z přízně fakturu „ opomenul „ poslat.

Za nevymáhání dluhu si mohl Kreml v roce 71 otevřít námořní základnu v přístavu Tartus, v roce 72 přijel gen. Asád do Kremlu navzdory tomu, že Háfiz Asád krvavě potlačoval nejen povstání islámistů z Muslimského bratrstva, ale zavíral do kobek i šéfy levice a ultralevice, včetně komunistů, což Brežněv předstíral, že nevidí.

Po potlačení povstání islámistů z let 80-82 se počet SU vojenských poradců v Sýrii ztrojnásobil – zaplavili celou Sýrii.

Tuto idylku spolupráce narušila až Gorbačovova pěrestrojka, kdy Gorbačov na Asádovi požadoval splacení ruského dluhu, a následný rozpad SU, kdy byl Asád bez ruských úvěrů nucen hledat sponzory na Západě ( v 90.let vyjednával s Albrightovou, v roce 90/91 podpořil US intervenci v Kuvajtu, který obsadil Saddám Husajn, když mu monarchie Zálivu přestaly platit tribut za to, že za ně v 80.letech bojoval proti Teheránu) .

Od narození v přepychu hýčkaný Bašír Asád po smrti svého otce v 6/00 spolupracoval s monarchiemi Zálivu a se Západem, podpluk. KGB Putin, pocházející z nuzných poměrů, mu nikdy neodpustil, že Bašír neodjel na první návštěvu do Kremlu, ale do PAR a LON ( o vstup do Klubu Západu si v roce 53 zažádal i Kreml podáním své přihlášky do NATO, ale byl odmítnut, také Fidel Castro nejprve požádal o přátelství Washington, který jej odmítl – Che Guevara musel Fidela Castra hodně přemlouvat, aby začal spolupracovat s komunistickým Kremlem ) …

Poté, co byl v roce 04 „ zvolen „ prezidentem podruhé, Putin Asádovi podbízivě odpustil dluhy, a nabídl mu levně zbraně, načež se krátce setkali v 1/05, a poté v 12/06 v Kremlu – od té doby se nesetkali, Putin nikdy do Damašku nepřijel ( Medvěděv Asáda v Damašku navštívil v roce 010).

Údajně se nadále nestýkali až do 9/013, kdy Putin poprvé přispěchal diktátora Asáda zachránit tím, že na sebe převzal odvoz a „likvidaci“ Asádových chemických zbraní, a zavázal se v RB OSN jejich použití Asádem vyšetřit oplátkou za to, že se nebude konat intervence Západu do Sýrie, o kterou usiloval Francois Hollande  ( že své slovo Putin jako vždy nedodržel, již nikoho nepřekvapuje ) .

Jaký příkazník stál za použitím chemických zbraní v Sýrii, je stále ne zcela objasněné.

Podpluk. KGB pravil, že „ o osudu Asáda rozhodne syrský lid „  ( tak jako čečenský lid rozhodl o osudu zákonného čečenského prezidenta Maschadova , kterého nechal Putin s Kadyrovem v rámci „ protiteroristické „ operace zavraždit ) , který však nemá možnost se svobodně projevovat, nechce-li skončit v Asádových žalářích.

Navíc přes jednu čtvrtinu obyvatel uprchlo do zahraničí, a polovina Syřanů migruje bez střechy nad hlavou po Sýrii.

Oční lékař Bašír Asád tak překonal svého otce, jenž se spokojil s tím, že v 80.letech učinil z Libanonu bojiště per procura studené války, v níž velmoci dodržovaly základní pravidlo – nebyly to ony, co porušovaly zásadu územní svrchovanosti, ale jimi sponzorovaní prostředníci.

Bašír Asád nestudoval v MOW jako syrští generálové, přesto v 3/011 ( 2.5.011 byl US komandem oficiálně zabit UBL ) použil pro potlačení protiasádovského povstání Putinovu metodu vybombardování měst do základů ( Putin rozpoutal 2.válku v Čečně, a vybombardoval Groznyj i s civilisty pod záminkou "protiteroristické" operace proti islámistům, šlo o první vybombardované město v Evropě od roku 45 ) …

Lékař Bašír Asád není žádný humanista, v roce 00 převzal po otci pod svojí ochranu asistenta Adolfa Eichmanna, rakouského nacistického válečného zločince Aloise Brunnera, jenž zemřel v Damašku údajně v roce 010 …

Bašír Asád v 3/011 zkopíroval celý Putinův scénář – tak jako Putinově tažení předcházely „záhadné“ útoky  „ čečenských islámistů „ proti panelákům v MOW a ve Volgodonsku, Bašír Asád nechal v létě 011 propustit ze syrských věznic pod záminkou amnestie všechny prominentní islámistické extrémisty ( pod podmínkou spolupráce se syrskými tajnými službami ), jejichž úkolem bylo zlikvidovat protiasádovskou opozici ( v Čečně FSB s pomocí extrémistů likvidovala čečenské separatisty/nacionalisty - bojeviky pod vedením Aslana Maschadova ), zejména umírněné ze Svobodné syrské armády, do které přešlo mnoho Asádových důstojníků.

Tito propuštění teroristé neměli umírněnou opozici vojensky porazit, ale zlikvidovat, a přežilé zastrašit takovým bestiálním způsobem, aby psychicky zlomení uprchli ze Sýrie, anebo se přidali k islámistickým radikálům ( aby bylo možno odůvodnit likvidaci protiasádovských sil před mezinárodní veřejností).

Po ruské intervenci v Sýrii verbuje umírněné do řad protiruských džihádistů ( stejně jako po SU okupaci Afghánistánu ) Saúdská Arábie přes jí sponzorovanou Frontu al-Nusra.

Ironií je, že Putin svojí intervenci v Sýrii mj. ospravedlňuje likvidací čečenských džihádistů, hojně se v Sýrii vyskytujících, zejména veteránů z obou válek v Čečensku, z nichž mnozí spolupracují s FSB, a ty, které nespolupracují, likvidují komanda kadyrovců stejně jako v Donbasu.

Putin tak plní svůj slib z roku 99, že „ všechny čečenské teroristy spláchne do záchodu, atˇ se skrývají kdekoli na světě „, slib posvěcený bojem proti „ mezinárodnímu terorismu „ po 9/11  ( falešné Usámy bin Ládiny vynalezli alžírští generálové počátkem 90. let během své špinavé války proti umírněným islámistům, kteří zvítězili ve volbách, a které + jejich přívržence likvidoval svého druhu také „ Islámský stát „ jen s jiným jménem, viz mé články o Alžírsku I-IV + Zarkáví, další falešný bin Ládin ) …

Pluk. Kaddáfí používal stejnou protiteroristickou rétoriku.

18.3.011 RB OSN schválila letecké údery (nikoliv invazi) proti Kaddáfího jednotkám z důvodu ochrany civilistů, protože Kaddáfí oznámil, že armáda  „ nemilosrdně „ zaútočí na poslední baštu odporu přístavní město Benghází ( jeho brutální výroky zmírňoval pro al-Džazíru jeho syn Saíf al-Islám), proto RB OSN současně nad Libyí zavedla bezletovou zónu ( RF+ Čína se hlasování zdržely) - Itálie poskytla základny, údery vedly LON + PAR .

Šest měsíců po občanské vzpouře proti diktátoru Asádovi byl zahájen ruský majdan, kdy ruští občané odmítli výsledky parlamentních  „ voleb“ , ve kterých  „zvítězila“ strana diktátora Putina, která „ hladce vítězí „ již od roku 99 .

Ruská intervence v Sýrii, namířena především vůči syrskému lidu/ „ demonstrující ulici „,  zmenšila manévrovací postoj Hollandovi + Izraeli.

Hollande neintervenuje jen v Sýrii, ale i v Mali ( operace Serval z 1/013), a stejně jako US a Izrael cílenými útoky likviduje „ teroristy „ z černého seznamu zpravodajských služeb, mj. operace Barchan/písečné duny ve tvaru půlměsíce v Sahelu + po celé západní Africe ( US především v Afghánistánu a v Jemenu likvidují poslední „aktéry“ 9/11 ).

Jde o asymetrickou hybridní válku s honem dronů na člověka, v níž hlavní roli hraje válka propagandisticko-psychologická, jak předvedla žoldnéřská al-Kajda + žoldnéřský IS ( termín "hybridní válka" NATO ve svých dokumentech uvádí až v roce 09, zahrnuje mj. kyber útoky + terorismus ).

Putin se hybridní válkou vyhýbá spuštění článku 5 NATO o kolektivní obraně, který pokrývá jen konvenční „ ozbrojený útok „ , proto by se na summitu NATO ve Varšavě v roce 016 měla hybridní válka v dokumentech NATO vyřešit i právně.

Zatímco Hollande jedná v souladu s návrhy francouzských tajných služeb, Sarkozy např. odmítl francouzský zákrok proti somálským pirátům, který mu doporučila DGSE - naopak po Putinově vpádu do Gruzie v 8/08 Putin v 9/08 vyhrožoval i vojenskou akcí u afrických břehů …

Hollande zaútočil proti IS 27.9.015 pěti letouny Rafale z Jordánska, bombardoval výcvikový tábor IS ve vesnici Alsch u Deir Ezzor (450 km od Damašku).

Podle panarabských satelitních médií, mj. libanonské TV Al-Mayadeen, Hollande neposkytl pravdivé údaje o počtu zabitých „džihádistů“ , PAR tvrdila , že při náletu bylo zabito 30 „džihádistů“, z toho 12 mladistvých, arabská média uváděla 50 mladistvých bojovníků ( 14-18 let).

Francouzští piloti však měli zákaz ničit infrastrukturu, mj. mosty, vodovody, elektrárny, rovněž nesměli zasáhnout obdělávaná pole.

Hollande odsoudil paktování se Obamy s Putinem ( zatímco Sarkozy, prodejce Gruzie a mistrálů Putinovi, jezdí do Kremlu na konzultace, jak „ vyhrát „ další volby ), zejména v 9/013 , kdy po použití chemických zbraní údajně ze strany Asáda Hollande proti zdráhajícímu se Obamovi v rámci spojenecké koalice prosadil protiasádovskou intervenci, které však zabránil Putin, když navrhl, že se osobně postará o odvoz, likvidaci chemických zbraní, prošetření jejich použití ze strany Asáda, což neučinil, a Obama Putinovi jako vždy ustoupil.

Dle PAR jsou občasné vzájemné slovní přestřelky mezi Obamou a Putinem jen hrou pro veřejnost.

Hollande se vůči anglosaské koalici vymezil již v 11/012, kdy se po chaosu v Libyii očekával i pád Asáda, kdy Hollande prohlásil, že za jedinou zákonnou představitelku syrského lidu uznává nikoliv anglosaskou koalici, ale Syrskou národní koalici.

O pár měsíců později Hollande, na rozdíl od anglosaské koalice, požadoval okamžité letecké údery proti Asádovi, jehož odstoupení PAR žádala, protože, jak prohlásil Alain Juppé a po něm Hollande „ při řešení syrské krize oběti nemohou pracovat společně se svými řezníky „ .

Diplomatickým trumfem PAR a LON pro vyloučení Asáda z budoucích jednání o Sýrii je kauza Cézar ( policejní kartotéka Asádovy tajné policie s 50.000 umučených lidí, 6.500 z nich v celách, ti, kteří přežili, uvedli, že nejde o to, dostat mučením z lidí informace, ale ukázat sílu režimu, že si může dovolit cokoliv).

200.00 Syřanů je od roku 011 nezvěstných.

Metody mučení, které používal od svého nástupu již Háfiz Asád, se nezměnily, a ukazují na „experty“ z řad  nacistických válečných zločinců, které Háfiz Asád přijal pod ochranná křídla, a experty z řad východoněmecké STASI, která rovněž nacistické experty na mučení do svých řad přijala, což připustil svého času pro tehdejší západoněmecký týdeník Der Spiegel samotný Háfizův ministr obrany Mustafa Tlass /72-04/, jenž nacistům veřejně poděkoval za holokaust ( Háfiz Asád + Tlass nesnášeli ani Arafata, kterého vyhlásili za úhlavního nepřítele Damašku, Tlass vulgárně veřejně urazil Arafatovu matku ).

Mustafa Tlass byl 4 roky ministrem obrany i Bašíra Asáda, protože byl Háfizovým spolužákem a přisluhovačem již na vojenské akademii – ukázkový příklad toho, že ne vždy platí náboženská měřítka, protože Tlass pocházel z prominentní sunnitské rodiny z Homs, Asád byl alávita, také stranu BAAS ovládali alávité, přesto v ní byli i sunnité.

Háfiz Asád při svém puči zlikvidoval nejen demokraty, ale i ultralevičáky a komunisty – přesto si pronacistu a antikomunistu Asáda Kreml hýčkal …

Mustafu Tlasse Háfiz Asád již v roce 68 protlačil do funkce náčelníka genštábu poté, co s kremelskými vojenskými poradci v čele totálně prohraná šestidenní válka z roku 67 zkompromitovala syrskou levicovou vládu ( baasistický puč z roku 63) – aby Tlass udržel Kreml v patřičné vzdálenosti od frakčního boje ve straně BAAS, nechal se v době (1969), kdy mezi Kremlem a Pekingem vypukla otevřená válka, vyfotografovat s Maovou knihou v ruce, a v Pekingu domluvil dodávky čínských zbraní pro Sýrii. Po Háfizově puči z roku 70 ( „ Opravné revoluci „ jak puč nazývají syrské učebnice ) se Háfiz stal diktátorem a Tlass jeho věrným vykonavatelem při potlačování jak islámistické tak demokratické opozice.

V 80.letech řídil Tlass i šéfa libanonské vojenské rozvědky, a v roce 98 prohlásil, že 1982 osobně vydal rozkaz k bombovému útoku proti US námořní pěchotě v Libanonu (241 mrtvých ) a proti francouzským výsadkářům z mezinárodních mírových sil (58 mrtvých ).

Mustafa Tlass byl členem výboru, který po smrti Háfize, jenž se po pádu SU byl nucen přeorientovat na Západ, zajistil Bašírovo nástupnictví, třebaže si s Bašírem nerozuměl, což se projevilo i jeho rezignací nabídnutou v roce 02.

Po vypuknutí protiasádovského povstání v 3/011, Mustafa Tlass odjel na „ léčení „ do PAR, ze země odjel i jeho syn Firas, podnikatel v Egyptě a v Dubaji, zatímco druhý syn Tlasse, Manaf Tlass, generál Asádovy Republikánské gardy, v 7/012 přeběhl k protiasádovské opozici, se kterou vyjednával o reformách již od roku 011 ( s útěkem do TR mu dle jeho vlastních slov pomohla francouzská tajná služba, která očividně nenechala jeho otce Mustafu pobývat v PAR „ zadarmo „).

Z výše uvedených důvodů se PAR v roce 014 odmítla podílet na leteckých úderech anglosaské koalice proti IS s tím, že Asád s IS spolupracuje, takže zločineckou bandu IS je nutno vyhubit spolu s jejím vyživovatelem Asádem.

Poté, co Putin ruskou armádu přemístil do Sýrie, Hollandovi nezbylo, než se na syrském bojišti připomenout alespoň bombardováním IS ve jménu ochrany Francie před žoldáky IS francouzského původu, současně však Hollande odmítl Putinovu výzvu k boji proti IS s tím, že boj proti IS a Asádovi je neoddělitelný, protože IS je vyživovaný represemi civilistů ze strany Asádových vojsk, což potvrdil i Obama 2.10.015  ve své bizarní reakci na zastavení US programu na výcvik povstalců, kteří přebíhali k IS – Obama prohlásil, že je těžké povstalce přesvědčit, aby bojovali na východě (proti IS), když jsou bombardováni ze Západu Asádovými jednotkami …

Hollande také prohlásil, že je třeba zabránit současnému US vedení (Obama, Kerry a spol.), aby Putinovi vlezlo až do útrob.

Také BER prosazuje Putinovu tezi, že je Asád menší zlo než zločinecká banda ISIL, ale Hollande správně o US-německém postoji prohlásil, že „ Asád nemá nejmenší zájem na tom, aby se angažoval v procesu, jehož cílem je jeho likvidace „ …

Putinovy letecké údery, které měly Putina s leskem vrátit na mezinárodní scénu, byly zahájeny 30.9.015, aby na jednání v PAR o Ukrajině ( minské dohody teoreticky vyprší 31.12.015 ) mohl Putin vystupovat z pozice síly ( navzdory tomu, že bylo dohodnuto, že v Donbasu uspořádá místní volby Kyjev 25.10.015, separatisté dle instrukcí z Kremlu prohlásili, že volby zorganizují sami – 18.10.015 v Doněcku, 1.11.015 v Luhansku ).

Stejně jako při odchodu ruských „ dobrovolníků „ na Ukrajinu, i ruským letounům před leteckými útoky teatrálně žehnají Putinovi FSB ortodoxní kněží.

Putin Asáda vykopal z hrobu, ale všechna území, o která Asád přišel, se Putinovi bez pozemní armády nepodaří znovudobýt ( Putin má v Sýrii pod 5.000 vojáků).

Kolují informace, že třetina ruských letounů v Sýrii nedokáže vzlétnout kvůli písku ve vzduchu, a jejich „ chytré „ bomby nedokáží zasáhnout cíle.

V terénu dochází ke krátkodobým nepřehledným taktickým spojenectvím v duchu „ nepřítel mého nepřítele“. Sýrie je rozdělená zhruba na 4 stejné části, které kontroluje 1) Asád, tj. ve vzduchu nad tímto územím kraluje Putin, na bojišti Teherán, Hezbolláh a proíránská vláda v Bagdádu  - spojenectví z nouze mezi Teheránem a Kremlem dlouho nevydrží, oba státy stmeluje pouze antiamerikanismus.

2) protiasádovští povstalci, včetně islámistických jednotek, nejen umírnění, ze vzduchu je chrání spojenecká koalice (US,CAN,UK,AUS,Francie), sponzoruje je Saúdská Arábie, Katar, Jordánsko, které poskytuje své základny, a TR.

3) Západní spojenci však, navzdory protestům Ankary, všemi prostředky podporují i syrské Kurdy/PYD („demokraté“), kterým na bojišti pomáhají TR Kurdové/PKK („marxisté“)  a iráčtí Kurdové/PDK (sociální demokraté) .

Západní spojenci tak ze vzduchu chrání polovinu syrského území, zatímco Asád-Putin jen čtvrtinu ( Putin se zatím nemůže kompromitovat se sunnitskými Kurdy, když bojuje za šíitskou koalici ).

4) další stejně velký díl syrského území drží zahraniční žoldnéřská banda říkající si IS

Putin nenapadl Sýrii, aby bojoval proti IS, či aby zachránil Asáda, Putin si plní carský sen – dostat se k teplým jižním mořím, zejména ke Středozemnímu, kde má Kreml „ svůj „  jediný přístav Tartus, a právě ten Putin přišel pro Kreml zachránit.

Poprvé byla syrská města ostřelována ruskými kanóny z lodě Kateřiny II, která vyslala expediční sbor na pomoc místnímu válečnému lordovi proti osmanskému sultánu, stáhla se za ústupky sultána na Krymu. Je otázkou, zda bude Putin úspěšný jako Kateřina Veliká, anebo zda ruské brance budou přivážet v zinkových rakvích ( ruská média tvrdí, že se branci a ruští veteráni „ rvou o to, aby mohli Putinovi sloužit v první linii „ ).

Irina Chakamada, která v roce 04 kosmeticky kandidovala proti Putinovi, prohlásila, že se RF propadá až na samé dno, a to samé si myslí Garri Kasparov, jenž píše, že Putin je přesvědčený, že navzdory sankcím si za peníze koupí všechny – Mezinárodní olympijský výbor, FIFA, tak jako si koupil Schroedera, Berlusconiho, Sarkozyho aj. ( zamýšlel si koupit i Romana Prodi, ale ten Putinovu nabídku odmítl ).

????? ????????: "????????????? ???????? ?? ?????? — ??? ????????. ? ?????????? ??? ??????"

 Ruský vojenský analytik Pavel Felgengauer krátce před ruskou invazí předvídal, že Putinova  „ protiteroristická „ operace bude zacílena výlučně proti Asádovým nepřátelům – potvrdil to zmocňovací dekret ( Putinova přání razítkující ) Dumy č. 355, který Diktátoru Putinovi v jeho zahraniční intervenci ponechává volnou ruku ve všem – nezmiňuje žádný cíl, žádné místo, žádné prostředky, a dokonce je i časově neomezený.

Putin zaútočil proti islámistické Frontě al-Nosra  ( Saúdská Arábie ) + Ahrar al-Sham ( TR) , které tvoří páteř Rijádem sponzorované  Dobyvatelské armády/Jaysh al-Fatah.

Putin zaútočil nejen na islámisty, ale i na umírněnou opozici – na brigádu Tajamu al-Izza, která patří k Syrské svobodné armádě, která od US dostala supermoderní protitankové střely.

Zaútočil na ose Homs-Hama, kterými prochází trasa, po které je zásobován Damašek.

Ještě před 1.ruským leteckým útokem se proti Kremlu vymezila salafistická Islámská armáda, skupina z Erdoganem financované brigády Ahrar al-Sham.

„Poženeme Rusy, jako jsme hnali iráckou armádu a Hezbolláh „, tvrdí její velitelé, snažící si opatřit protiletecké střely Stingers, které v Afghánistánu skoncovaly se SU převahou ve vzduchu.

Washington vyhlásil embargo na dodání těchto střel protiAsádovským jednotkám, zda embargo Rijád a Katar dodrží, není jisté – jisté však je, že ruská intervence posílí mezinárodní džihádismus, již dnes pronikají do Sýrie + do Iráku  blíže neurčená komanda všeho druhu ( v Bagdádu byl 29.10.015 vybombardován tábor „Liberty „  významné íránské opoziční skupiny Lidových mudžahedínů,  ve válce s Irákem bývalých spojenců Saddáma Husajna, tj.  islámsko-marxistických vlastizrádců ( viz můj článek Írán-francouzská akce Theo v rámci sbližování s US ).

Západ jen bezmocně přihlíží, bez vůdce není schopen Putina zastavit. Zneklidněn je i Izrael, který má na okupovaných Golanských výšinách, tudíž v první linii, armádu, navíc ruské letectvo omezuje manévrovací prostor izraelského letectva.

Izrael se také obává, aby se na hranicích u Golanských výšin nesoustředili džihádisté, proto izraelský premiér Netanjahu ( jenž v 11/013 marně na Putina naléhal, aby zrušil kontrakt na dodání raket S-300 Íránu a Sýrii )  přiletěl na neočekávanou návštěvu do Kremlu, načež se v Tel Avivu setkal zástupce náčelníka genštábu Nikolaj Bogdanovskij se svým izraelským protějškem Jair Golanem.

O ruské upřímnosti zapochyboval list Haaretz ze 3.10.015, a varoval před sdílením zpravodajských informací s Kremlem, protože v rusko-syrském spojenectví není pro Izrael žádné místo.

US se o ruském útoku dozvěděly 60 minut předem jen přes stručnou zprávu, kterou zanesl nevýznamný ruský důstojník na US ambasádu v Bagdádu.

Laurent Fabius pronesl, že ruské letectvo útočilo pouze na syrskou opozici a civilní obyvatelstvo, což by měl Putin mezinárodní veřejnosti vysvětlit ( 29.10.015 Obama zatkl jeho syna Thomase v NYC pro podvádění v lasvegaských kasínech).

V severozápadní Sýrii se bandité z IS za ruského bombardování protiasádovských sil zmocnili rozsáhlého území, včetně strategické silnice vedoucí na sever do TR.

TR bojuje hlavně proti vytvoření Kurdského státu, jehož vytvoření se obává poté, co spolu začaly spolupracovat iráčtí a syrští Kurdové ( íránští Kurdové mají od Teheránu zakázáno se „ aktivovat „, jako 5.kolona jsou však proti Teheránu dobře využitelní ).

TR a US prohlásily, že budou sestřelovat ruské letouny narušující VP Turecka.

?????? ? ??? ???????, ??? ????? ??????? ?????????? ????????

http://andreistp.livejournal.com/6350345.html

Erdogan : TR  nemusí odebírat ruský plyn  ( TR s Gazpromem se ucházelo o licenci na těžbu ropy z jednoho iráckého ropného pole ) ???????: ?????? ????? ?????????? ?? ??????????? ????  http://www.rosbalt.ru/main/2015/10/08/1448819.html,

Putinova intervence v Sýrii byla dlouhodobě plánovaná, vojenské manévry na ni probíhaly v 3 + 5/015, zejména květnové manévry ve středu Ruska, které byly přípravou na gigantické vojenské cvičení 14.-20.9.015 Centrum s 95.000 vojáky ( NATO pořádalo v roce 015 daleko menší cvičení, např.  s 1.800 muži ) …

V rámci diplomatické přípravy na vpád do Sýrie Kreml zorganizoval setkání v Ufě (7/015), v 8/015 vedl Kreml jednání se šéfy UAE, Jordánska, Egypta, ruský tisk dokonce informoval o „ arabském summitu „ v MOW  - tečkou za diplomatickou aktivitou byl Putinův projev v OSN 28.9.015.

Již po napadení Gruzie v 8/08 si Putin vyzkoušel úplatnost/neúplatnost Sarkozyho/Západu, a okupací Krymu z 2/014, který začal obsazovat ještě za závěrečného ceremoniálu na OH v Soči ( proto v Soči bylo postaveno vše spěšně  a „ naoko „  , odpadávaly kliky i záchody, protože nešlo o OH, ale o odvedení pozornosti od obsazování Krymu, kam spadalo i propuštění Chodorkovského a  Pussy Riot v 12/013 ).

Návrat ruské velmocenské politiky Putin veřejně oznámil již ve svém projevu na zasedání Valdajského klubu v 10/014, kdy Putin hodil přes palubu všechny zastánce NovoRossíji, termín, který se nakonec pro vládní média stal tabu.

Ve svém valdajském projevu Putin svět informoval, že „ unipolární US svět skončil „ , a že novým četníkem světa se stane Putin, jenž bude stanovovat nové hranice ve světě jako Bismarck, Stalin a Hitler.

Proto Putin v roce 09 zatleskal udělení Nobelovy ceny míru golfistovi Obamovi, protože mu Nobelova cena míru svázala ruce, zatímco Putin horečně zbrojil a  zastrašoval Západ  - v roce 09 stíhačky RAF reagovaly během jednoho roku na 12 narušení  britského VP ruskými  strategickými bombardéry „ BlackJack „ , viz mj. Scotsman + The Guardian „RAF catches Russian Bombers in UK aispace“ .

Týden po ruském bombardování demonstrovalo sílu ruské námořnictvo, a Putinovi k narozeninám 7.10.015  v ruské premiéře odpálilo z Kaspického moře nové ruské střely Kalibr s plochou dráhou letu SSN-30, které údajně zasáhly cíle v Sýrii vzdálené 1.500 km - 4 z nich však spadly v Íránu, což Putin označil za US propagandu ( to tvrdil i o ruských zelených mužíčcích na Krymu ), třebaže komicky první informaci o 4 ruských raketách, které dopadly v íránské provincii Západní Ázerbájdžán ve vesnici Ghozghapan, která leží přesně pod letovou trasou  ruských střel letících v íránském VP směrem na Sýrii, zveřejnila 9.10.015 íránská tisková agentura IRNA ( vzápětí její informaci popřela íránská tisková agentura Fars ).

??????? ?????????? ???????? 7 ??????? ????????? ??????????? ?? ? ?????

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201510071514-yii1

Dárek k Putinovým narozeninám – 26 střel Kalibr přišel ruskou státní pokladnu zhruba na 36 miliónů dolarů.

Na rozdíl od mj. CH a katarských aerolinek, kazachstánské aerolinky Air Astana +  hongkongské oznámily, že z důvodu Putinova nepředvídatelného jednání v jižní části Kaspického moře raději nad Kaspickým mořem změní letové trasy – na Putinovy nebezpečné hrátky v této oblasti ze 6.+7. 10.015 upozornila 9.10.015 i Evropská agentura pro bezpečnost civilního letectví/EASA s tím, že tyto balistické střely před dosažením VP Sýrie letí ve VP Kaspického moře, Íránu a Iráku pod letovými cestami civilních letadel.

10.10.015 v ruské TV Putin na dotaz moderátora Vladimíra Solovjova odpověděl, že RF nebude své vojenské aktivity s nikým předem konzultovat, ruské balistické střely si bude odpalovat kde chce, a že tyto ruské rakety létají ve VP cizích států Putina nezajímá  ( stejně tak se ruské ponorky budou otírat o podmořské kabely vedoucích internet, US zpravodajské služby to nemusí zajímat,  Putin se již nemůže dočkat, až jeho hlubokovodní ponorky tyto podmořské kabely přeřezají, a připraví svět o internet )…

Putin rozpoutal nové závody ve zbrojení

Putin okázale vystavil nejmodernější ruskou výzbroj 50 km od MOW, list The NYC Times ze 16.6.015 tuto „ expozici „  nazval Putinovým vojenským Disneylandem.

Putin, vyhrožující jaderným úderem, v 6/015 válečnicky informoval, že do konce roku dodá armádě do výzbroje dalších 40 mezikontinentálních balistických raket – Putin zbrojí až mu za ušima hoří, zatímco NATO ztratilo svoji odstrašovací kapacitu -  kdyby Putin zaútočil v Černém či v Baltském moři, mohl by uspět, dobře si to uvědomují obě strany.

Reakce NATO na Putinovu hrozbu a jeho zastrašování Západu ( mj. narušování VP zejména severských států ruskými strategickými bombardéry, a pobřežních vod pobaltských států ruskými ponorkami, narušování VP Turecka, odpálení ruských raket s plochou dráhou letu z Kaspického moře ) - Obama, údajně z důvodu jejich modernizace, stahuje protiraketové a protiletadlové střely Patriot z TR, které je na svém území vyžaduje, a rakety Patriot stahuje z TR i BER s bizarním odůvodněním, že Asádovy rakety Ankaru neohrožují, a žoldnéři z IS je nemají, navíc na straně NATO stojí Katar + UAE, uvedl gen. Paloméros.

US na svoji leteckou základnu v Incirliku, která stojí mj. na území zabraném během arménské genocidy arménským majitelům, stahují letouny A-10 Thunderbolt + F-15, což je nedostatečné, ale plně to odpovídá hlavnímu mottu NATO : „ nepřehnat to s protireakcí „, třebaže Putin proti NATO otevřel již dvě fronty – na východě a na jihu, a s tím, jak se ruská ekonomika bude propadat do většího marasmu, bude Putin ještě nepředvídatelnějším.

30.9.015 byl uveden do funkce nový vrchní velitel pro transformaci NATO/SACT Norfolk, Virginie, francouzský gen. Denis Mercier, jenž vystřídal Jean-Paul Paloméros, stejně jako on bývalý náčelník genštábu letectva.

NATO se musí transformovat, aby bylo schopné čelit agresím, jako byla Putinova agrese vůči Krymu, kdy poprvé od konce 2.sv.v. jeden evropský stát napadl druhý.

Jens Stoltenberg, šéf NATO, pro média 30.9.015 uvedl, že RF odmítla koordinovat své letecké údery se spojeneckou koalicí, spolupracující s Jordánskem a Tuniskem, souhlasila jen s technickým modem vivendi, a navzdory tomu, co prohlašuje Putin, ruské letecké údery nesměřovaly na IS, ale na jednotky syrské opozice.

8.10.015 se ministři obrany členských států NATO sešli v Bruselu, kde mj. odsouhlasili zřízení dalších dvou velitelství NATO – na Slovensku a v Madˇarsku.

12.10.015 si ruské zamini předvolalo na kobereček britského diplomata, aby vysvětlil kolující informace ( list The Sunday Times ), že piloti RAF byli zmocněni sestřelovat ruské letouny v Sýrii ( UK letouny Tornado byly vybaveny střelami vzduch-vzduch, aby se mohly bránit případným útokům ze strany ruských letounů ).

Brzezinski: Obama should retaliate if Russia doesn't stop attacking U.S. assets / Pokud Putin nepřestane útočit proti US zájmům, měl by Obama zaútočit proti ruským zájmům

http://www.politico.com/story/2015/10/zbigniew-brzezinski-financial-times-op-ed-obama-retaliate-russia-214438

Obama je však dlouhá léta „ naprogramovaný“ , aby proti ruským zájmům neútočil, a proto až do konce roku 012 odmítal poskytnout vojenskou podporu protiasádovským povstalcům, třebaže o tuto pomoc žádali ministryně zahraničí Hillary Clintonová, ministr obrany Leon Panetta, šéf CIA David Petraeus a náčelník Sboru náčelníků štábů David Dempsey.

V 8/013 Obama odmítl v rámci spojenecké koalice vojensky intervenovat proti Asádovu režimu, třebaže předtím prohlásil, že použitím chemických zbraní byla překročena „ červená linie „ .

Dnes, o dva roky později, Obama nehnul ani brvou, když se Putin do Sýrie nastěhoval.

Dennis Ross, Obamův zahraničněpolitický poradce v letech 09-011 v listu The Washington Post z 8.10.015 napsal, že Obama by se měl více soustředit na cenu , kterou Washington zaplatí za svoji nečinnost, nikoliv na cenu, kterou zaplatí za svoji aktivitu.

Webová stránka Politico 25.9.015 citovala dalšího Obamova diplomatického poradce pro BV, jenž rovněž podal demisi, Philipa Gordona, jenž prohlásil, že poněvadž Obama odmítá jakkoliv napomoci svému oficiálnímu cíli – vybavit Sýrii civilnějším režimem přes přechodnou fázi s Bašírem Asádem, kterou Putin nedovolí přeskočit, měl by se svého oficiálního cíle raději zřeknout.

Obama se přiznal k neochotě použít vojenskou sílu na akademii West Point v 5/014 s tím, že poukázal jak na nezvládnutí mise Restore Hope v Somálsku, tak na intervenci v Iráku, která k ničemu nevedla.

Experti tvrdí, že Obama je „ malý Putin „ , jenž si v Bílém domě uzurpoval veškeré rozhodování, jeho poradci ani ministři jej nedokáží přesvědčit, jak by měla US zahraniční politika vypadat – o tom, co je a co není v US zájmech rozhoduje výlučně malý tyran Obama.

Naznačily to Samantha Power, od 013 US zástupkyně při OSN, expertka na Balkán, a autorka studie o genocidách/A Problem from Hell (03), za kterou dostala Pulitzerovu cenu, a Susan Rice, její předchůdkyně, poradkyně pro národní bezpečnost (a oblíbenkyně Albrightové ), zastánce vojenských intervencí od rwandské genocidy (94), kdy nikdo, ani US, nezasáhly ( v roce 96 Rice podpořila vpád do Konga(Kinshasa) spojené síly Rwandy, Ugandy a Angoly s tím, že všechno je lepší než Mobutu, a jediné, co musíme dělat, je dívat se jinam, třebaže v souvislosti s tímto vpádem v následném chaosu zahynulo 5 mil. lidí, a podpořila rwandského prezidenta Paula Kagamé i v jím sponzorovaném útoku proti Kongu K.  z roku 012 ( Kagamé byl její klient z Intellibridge z let 01-02).

Rice je kritizována i za postoj k Súdánu, kde se po převratu dostali v roce 89 k moci islámisté, a US, které proti Súdánu vyhlásily sankce, se v Súdánu přestaly angažovat, třebaže US velvyslanec v Súdánu v letech 95-97 Timothy M.Carney  tvrdil, že Súdán již od počátku roku 96 výměnou za zrušení sankcí usiloval o spolupráci s US ( proběhlo i několik tajných schůzek ministra pro státní bezpečnost ElFatih Erwa v US), včetně předání informací o UBL + cenných informací islamistických radikálech, kteří v Chartúmu pořádali konference, ale tehdejší Clintonův protiteroristický car Richard Clarke a jeho specialistka na Afriku Rice odmítali jakoukoliv spolupráci s Chartúmem, viz Richard Miniter Losing Bin Laden, a naopak svými ultimáty, které Carney a jeho předchůdce museli doručovat chartúmské vládě, vztahy s Chartúmem uměle, dle Carney, vyostřovaly, protože většinou byla ultimáta o chystaných útocích súdánských teroristů proti US cílům ze strany CIA chabě faktově podložena, některá byla vyloženě vymyšlená.

Sýrii Obama vyměnil za podepsání jaderné dohody s Teheránem, podporovaným Kremlem …

K vyzbrojení syrské umírněné opozice měl Obama cynické poznámky, např. v 5/014 prohlásil, že umírněná opozice to jsou vesničané, syrští zubaři a novináři bez jakéhokoliv vojenského výcviku, kterým by moderní výzbroj nepomohla.

To samé pronesl 2.10.015 s ruskou invazí v plném proudu, když se jej novináři zeptali, proč nedá na rady svých tajných služeb a vojenských expertů – Obama prohlásil : „ Tím, že nevycvičeným lidem pošlu zbraně, nepřemůžou ani džihádisty ani Asádovu armádu,je to jen bla bla bla „  …

I přes to, že koncem října 015 Obama prohlásil, že US vyšlou na syrskou frontu první US speciální jednotku/ vojenské instruktory pro povstalce ( za což  jej Donald Trump (R) obvinil, že chce proti Rusům rozpoutat 3.sv.v. ), Obama roli US prezidenta omezil jen na komentátora politických událostí, a vznáší se nad ním otázka, ve prospěch jakého státu pracuje ( „ Po volbách budu flexibilnější „).

Prosadil společně (se „ zdráhajícím se „ ) Putinem jadernou dohodu s Íránem (17.7.015), a vzápětí šéf elitních jednotek (al-Qods) pazdaránů, kteří v Íránu de facto vládnou, gen. Kásem Solejmaní, odjel spěšně do Kremlu, aby zde prodiskutoval Putinovu invazi do Sýrie, zatímco při jednání o dohodě Obama naznačoval, že Teherán změní svůj postoj vůči Asádovi …

Znamená to, že Obama formálně  stvrdil íránsko-ruské spojenectví, tzv. šíitskou osu proti Západu + proti sunnitům ( na ruské a středoasijské sunnity se Putin neohlíží, staví jim ale obří mešity, ve kterých budou pod dohledem FSB ).

Teherán i Kreml do nejmenších detailů své bojové akce koordinují, Teherán chrání Damašek a pohraniční oblast s Libanonem, Homs + Aleppo, zatímco Putin se realizuje nad pobřežními planinami, směrem na Idlib + Hama.

16.10.015 jižně od Aleppa dokonce uskutečnili společnou protiofenzívu s ruskými letouny a s íránskými pěšáky.

Počátkem října 015 v bojích u Aleppo padl gen. Hossein Hamedani, muž číslo 2 v jednotkách al-Qods, jenž velel pazdaránům již za irácko-íránské války, a po volbách v roce 09 s pazdarány brutálně potlačil protivládní demonstrace.

Teherán vzápětí vyslal do Sýrie posily ( Teherán zde měl 5.000 pazdaránů, oficiálně „ vojenských poradců „  + několik tisíc spolubojovníků z libanonského Hezbolláhu ).

Pro Teherán je alávitský režim Bašíra Asáda důležitější než pro Kreml, protože je jediný arabský spojenec Teheránu, který navíc podporuje íránskou ozbrojenou prodlouženou ruku v této oblasti – libanonské milice Hezbolláh, působící především v jižním Libanonu při severních hranicích s Izraelem, který je kontroluje z jím okupovaných Golanských výšin.

Proto Teherán nedovolí, aby nad Asádem převzal kontrolu Putin, jenž na oplátku nepřipustí, aby se o Sýrii s někým musel dělit ( Putinova obava, aby Sýrii nepřevzal Teherán jako převzal po odchodu US jednotek Irák ).

Kreml nesází na již odepsaného Asáda, ale na ty syrské armádní generály + generály z bezpečnostních složek, kteří nejsou spokojeni s tím, že jim stále více radí/poroučí íránští vojenští a političtí poradci ( tito proruští generálové pravděpodobně provedou ve vhodnou dobu proruský puč v Damašku, zatím však v Damašku vládne Teherán, který Putinovi postoupil jen ochranu pobřežních nížin, a protiíránské generály zahání do exilu, zavírá do věznic či likviduje, v posledních letech jich přišla o život zhruba desítka, 23.7.015 nechal Asád zatknout svého bratrance a šéfa své osobní stráže v jedné osobě, Dhu al-Himma Chalicha  „ pro korupci „  ) …

Syrská vládní armáda má zhruba 200.000 mužů, Teherán a Kreml se poperou o status proíránských alávitských milic Sil národní obrany, které pod dohledem Teheránu vznikly v roce 012, aby kompenzovaly ztráty a neschopnost ustupující syrské armády, čítající zhruba 80.000 -100.000 mužů.

Síly národní obrany jsou vedeny íránskými vojenskými poradci, stejné milice Teherán založil v Bagdádu. V rámci rehabilitace syrského režimu bude Kreml chtít tyto milice začlenit do pravidelné syrské armády, což Teherán nikdy nedovolí.

Putin bude chtít svoji moc v Sýrii zvěčnit v rámci ruského hesla „Se SU na věčné časy“, což Teherán neocení.

Teheránu se jistě rovněž nelíbilo odpálení balistických raket s plochou dráhou letu z ruských lodí z Kaspického moře, které Teherán považuje za svoji zónu zájmu, o delimitaci hranic v něm se pře s Ázerbájdžánem, za kterým stojí Ankara.

Po rusko-íránských líbánkách přijde vystřízlivění, bude zajímavé sledovat, kdo z nich si na kom zláme vaz – v Iráku si na Teheránu zlámali vaz Američané, protože v terénu se svými šíitskými milicemi vládli Íránci, stejně jako dnes vládnou v terénu syrském.

Existuje další možnost – Batman Putin vymění režim v Teheránu.

Pokud jde o další známou neznámou v syrské rovnici, Saúdskou Arábii, ta jen disponuje dolarovými šeky, ale armádu má jen papírovou, proto za ní v Jemenu proti jemenským/íránským šíitům bojují egyptští vojáci, jak dlouho za ni budou bojovat, není jisté, když se maršál Sisi objímá s Putinem, jenž, stejně jako Teherán, má zálusk na strategický přístav Aden, o kterém celá válka je ( a také o tom, že po Jemenu by mohl Teherán snadněji napadnout Saúdskou Arábii ).

Pokud neexistuje tajná dohoda mezi Putinem a saúdskými princi o rozmnělnění vlivu Teheránu v Sýrii, Putin se Rijádu vysmál, protože 29.9.015 saúdskoarabský ministr zahraničí Džubír prohlásil, že Rijád nebude proti vojenské intervenci v Sýrii, jejímž cílem bude odstranění Asádova režimu, načež 30.9. tato intervence začala – za utvrzení Asádova režimu.

Rijád, Katar a Ankara mají po ruské invazi dvě možnosti – i nadále podporovat islámistické protivládní povstalce s rizikem, že se na bitevním poli střetnou tváří v tvář Rusům ( což by, stejně jako v Afghánistánu, vyžadovalo souhlas Washingtonu, kde však vládne prorusky neutrální Obama) , anebo je ponechat napospas verbířské propagandě zločinecké bandy IS, která monarchiím Zálivu nemůže přijít na jméno.

Samotní saúdští princové jsou jako vždy z nudy svých peněz nejednotní : králův synovec korunní princ a ministr vnitra v jedné osobě Mohamed bin Nayef, na kterého sází Washington, je pro boj s Kremlem, stejně jako jeho hlásná trouba a ministr zahraničí v jedné osobě Džubír, zatímco králův syn, zástupce korunního prince a ministr obrany v jedné osobě Mohamed bin Salman ( oba korunní prince jmenoval král Salman v 4/015 ) si s Putinem notuje od svého prvního setkání s ním v 6/015.

Saúdskoarabské jednotky se spolu s egyptskými účastnily úspěšné protišíitské jarní ofenzívy v Jemenu, nešlo však o rozhodující vítězství, a Rijád ofenzíva stála mnoho peněz, takže za nízkých cen ropy Rijád musel k částečnému pokrytí svého rostoucího státního deficitu vybrat ze zahraničních bank 70 mld dolarů.

Největší úder však Saúdská Arábie dostala od svých sunnitských spojenců, kteří ji zradili, a tacitně odsouhlasili Putinovu intervenci – Egypt vyměnil petrodolary z Rijádu za petrodolary z Kremlu, protože Putin mu přislíbil společnou intervenci proti  „ islámistickým teroristům „ v Libyi, která je prioritním zájmem Káhiry.

UAE, v podstatě ekonomicky kontrolované Izraelem, nesnášejí islámisty jakéhokoliv druhu,  atˇ již jde o Frontu al-Nusra či Muslimské bratrstvo, a chudé Jordánsko, sousedící se Sýrii, se pro jistotu vrátilo ke své neutralitě.

Navíc, stačilo pár džihádistických atentátů na území Saúdské Arábie a Kuvajtu, aby vystrašení Arabové zatleskali rozhodnosti Putina před nerozhodností Obamy.

Pouze zhruba 50 saúdskoarabských wahhábistických hodnostářů podepsalo počátkem října 015 petici, ve které vyzvali k boji proti satanům ze šíitské osy a proti ruskému vetřelci (BBC) s tím, že dodávky zbraní protiasádovským povstalcům budou zdvojnásobeny, zejména protiletecké a protitankové střely.

Putinova intervence tudíž válečný konflikt v Sýrii zvěčnila, jako SU intervence z 12/79 zvěčnila občanskou válku v Afghánistánu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 6.11.2015 8:33 | karma článku: 19,81 | přečteno: 757x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,26 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 500x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 269x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,85
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz