Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Saúdskoarabská královská rodina v chaosu,muži utíkají před odvodem ze Sýrie

Na jaké cíle US letectvo svrhávalo pumy ? Po tunách shozených spojeneckých pum IS rozšířil své území, nabral další bojovníky, nabobtnala jeho vojenská výzbroj ( viz novinky. cz Ruské zbrojovky kvůli Sýrii nestačí chrlit rakety,

přešly na třísměnný provoz ).

Po 18 měsících cílených vojenských útoků nebylo veřejnosti předloženo ani jedno video z náletů, či jedno nebo dvě.

Putinovy nálety se sice IS oklikou vyhnuly ( bombardovaly sever provincie Latakíja, odkud islámistické skupiny podporované TR, dostávají zbraně ), ale již z prvního dne ruského bombardování bylo pořízeno několik videjí, natočených samotnými povstalci, což znamená, že při US náletech chtěli bojovníci IS  budˇ zemřít v tichosti bez natáčení, anebo je US nálety vůbec nezasáhly ( pouze v 8/015 byl při US náletu údajně zabit Mutaz Kuraší, muž číslo 2 IS po Bakru Bagdádím )  …

Konflikty v saúdskoarabské královské rodině

1.10.015 saúdskoarabský ministr zahraničí al-Džubír v NYC pohrozil, že jestliže Bašír Asád neodejde okamžitě z funkce, Saúdská Arábie jej z Damašku vyžene, bez ohledu na to, že jsou v Sýrii Rusové, a opět odmítl Putinovu „ protiteroristickou „ koalici .

Po jeho hrozbě se na scéně znovu objevil irácký šíitský golem, říkající si Abú Azrael, jak jinak než mistr bojových umění, jenž svět ujistil, že rozdrtí Saúdskou Arábii za válku, kterou vede v Jemenu proti šíitům ( viz novinky.cz Hádždží Putin je hvězdou iráckých šíitů) .

Abú Azrael bojoval v proíránské Mahdího armádě proti Američanům v Iráku, je považován za šéfa  šíitských milic Kataíb al-Imam/Brigáda imáma Alího.

Putin 11.10.015 přijal ve svém paláci v Soči během Velké ceny Ruska závodů Formule 1, korunního prince  Mohameda bin Zayeda z emirátu Abu Dhabi a saúdskoarabského ministra obrany prince Mohameda bin Salmana ( jenž je u Putina v RF již podruhé během 4 měsíců ), aniž by bylo vydáno oficiální prohlášení, o čem hovořili, ale Lavrov utrousil, že mluvili o společném boji proti IS, zatímco saúdskoarabský ministr zahraničí al-Džubír uvedl, že Rijád Putinovi naznačil, že jeho intervence v Sýrii může být vykládána jako rusko-íránské spojenectví namířené proti Rijádu.

Představitelé Syrské národní opoziční koalice v exilu, kterou v roce 012 uznala za jedinou zákonnou představitelku syrského lidu Liga arabských států, prohlásili, že se nezúčastní předběžných jednání navržených OSN, protože nesouhlasí s ruskými leteckými údery .

V saúdskoarabské královské rodině panuje chaos.

V 10/015 britská média zveřejnila dva dopisy, které nejmenovaný saúdskoarabský princ „Disident“ , vnuk zakladatele království Abd al-Azíze, v 9/015 rozeslal členům královské rodiny s výzvou, aby svrhli dnešní vládnoucí triumvirát.

Dopisy nejprve zveřejnila webová stránka Middle East Eye, poté list The Guardian.

Autor v dopise nazývá krále Salmana neschopným, a vyzývá ještě žijící syny Abd al-Azíze, aby krále, korunního prince Mohameda ben Nayef, ministra vnitra, a králova syna, ministra obrany, svrhli. Tento triumvirát, který řídí Salmanův syn, vede, dle autora, království do záhuby, jak z hlediska ekonomického ( záměrně udržované nízké ceny ropy ) , tak geopolitického ( přímá účast na válce v Jemenu + v Sýrii ).

Oficiální zdroje v Rijádu aféru odmítly komentovat s tím, že jde o agenta placeného Teheránem.

Ostré hádky mezi princi z obou královských větví začaly tím, že po svém nástupu na trůn král Salman v 4/015 v politickém zemětřesení uchvátil moc ve prospěch svého klanu (jmenoval korunním princem svého synovce, a zástupcem korunního prince jmenoval svého syna ) na úkor efemérního ( 4 měsíce ) liberálního korunního prince Muqrina, šéfa zpravodajské služby v letech 05-012 ( šéf saúdskoarabské tajné služby řídí dotacemi i pákistánskou vládu ).

 Muqrin byl dlouhodobým přítelem krále Abdalláha a oblíbeným na veřejnosti, protože nikdy nebyl zapleten do žádného korupčního skandálu, ale je zajímavé, že  tento liberál požadoval proti šíitským povstalcům v Jemenu daleko tvrdší zásah (!) než dnešní ministr obrany králův syn, po jehož zásahu Jemen ovládli sunnitští islámističtí extrémisté  + žoldnéři v jejich službách, říkající si „ Al-Qajda Arabského poloostrova + IS.

Muqrin má dvě manželky a 14 dětí, jeho koníčkem je arabská literatura, má obrovskou knihovnu vzácných děl + rozsáhlé nemovitosti v Libanonu.

Z klanu zemřelého krále Abdalláha je dnes na výsluní jen jeho syn Mitaeb, šéf Národní gardy, což je ministerská funkce.

V rámci dubnové „ revoluce „ král Salman proti dosavadním tradicím jmenoval do vlády i dva technokraty, kteří nejsou členy královské rodiny, ministra zahraničí al-Džubíra a ministra zdravotnictví Chálida al-Faliha.

Jenže rozkol nastal nejen mezi dvěma královskými klany ( klan zemřelého Abdalláha versus klan dnešního Salmana), ale i ohledně Putinovy intervence mezi proUS korunním princem I (MBM), královým synovcem ( podpořeným ministrem zahraničí al-Džubírem) , a 30letým královým synem, protokolárně korunním princem II, ministrem obrany (MBS), jenž si s Putinem padl do oka.

Princ bin Salman ovládá svého otce, a de facto řídí království na úkor korunního prince I ( jehož klanu navíc odňal kontrolu nad ropnou společností Aramco ), což bylo vidět, když se Mohamed bin Salman v 9/015 nečekaně objevil po boku svého otce na návštěvě v Bílém domu u Putinova přítele Obamy ( zatímco proUS Mohamed bin Nayef v delegaci nebyl ) …

Navíc po svém návratu král Salman vyhodil z funkce ministra bez portfeje Sajída al-Jabri, přítele prince Mohameda al-Nayefa.

Bizarní výcvikové angažmá Pentagonu

Pentagon v TR a v Jordánsku vycvičil 5.000 syrských bojovníků pro boj s IS, ale jakmile v 7/015 prvních 54 z nich, začleněných do Divize 30, dorazilo do Sýrie na předem určenou lokalitu, byli v záloze přepadeni islámistickou skupinou podporovanou Rijádem a TR Frontou al-Nusra, které šéfuje abú Muhamad Džulani, a 15 z nich zajato s tím, že jsou jen „Sahwa „ , ex sunnitští kolaboranti US armády v Iráku.

Jejich džípy vybavené kulomety jim Fronta al-Nusra zabavila.

Koncem září 015 Obama vyslal do Sýrie dalších 75 vycvičených bojovníků – dopadl ještě hůře, údajně sami i s výzbrojí přeběhli k islámistům.

Senátor John McCain + velitel bojovníků Syrské svobodné armády, vycvičených US instruktory v Saúdské Arábii a v Kataru, potvrdili, že Putinovo letectvo následně proměnilo tábor jejich rekrutů v popel.

Teprve 11.10.015 Putin přiznal, že hlavním cílem ruských náletů není zničení IS, ale upevnění režimu v Damašku, přesto 14.10.015 Kreml hlásal :“ IS před námi ustupuje „ …

Hlavní boje se přesunuly k dálnici spojující Damašek s ostatními městy, mj. s městem Aleppo.

9.10.015  Pentagon zastavil program výcviku pro syrské anti IS bojovníky s tím, že vybraným skupinám bude nadále dodávat jen výzbroj, a podpoří je letecky.

Pentagon podporuje skupiny bojující proti IS, zatímco CIA zásobuje zbraněmi Svobodnou syrskou armádu, bojující proti Asádovi, ale tento Obamův program je jen výsměchem, protože bojovníci vycvičení Pentagonem se museli písemně zavázat, že své zbraně nepoužijí proti Asádovi, ale jen proti IS, takže jsou protiasádovskými povstalci považováni v nejlepším případě za žoldáky, v horším případě za zrádce  ( viz prohlášení pluk. Syrské svobodné armády Abdala Džabára al-Oqaidi, jenž navíc tvrdí, že po 4 letech bojů bojovníci již nepotřebují výcvik, ale letecké krytí ) …

2.10.015 se Putin v rámci summitu kvarteta o Ukrajině ( BER, PAR, RF, Ukrajina ) setkal soukromě s Hollandem, jenž jej sice přivítal  slovy Vítejte Vladimíre, ale jinak byl velmi chladný, a trval na okamžitém odchodu Asáda z funkce.

Během 75 minut mezi čtyřma očima jednali o vzájemné „ technické „  spolupráci v Sýrii, kdy Hollande protestoval proti bombardování pozic protiasádovské opozice, a vyžadoval, aby se Putin omezil výlučně na bombardování IS.

Hollande také protestoval proti tomu, že Putinovo letectvo nebere ohled na civilisty, což Putin popřel, a prohlásil, že jeho letecké útoky budou trvat 3-4 měsíce ( mínil roky ).

Putin 11.10.015 v ruské TV prohlásil, že „ chudák Asád žije v Damašku v obležení jako za blokády Leningradu, k čemuž Kreml nemůže přihlížet.

V této době již ruské nálety a ruští instruktoři pomohli syrské armádě převzít iniciativu v oblasti Idlíb, Hamá a Lattakíja, nicméně zóny, ze kterých museli protiasádovští povstalci po ruských náletech ustoupit, převzal IS, zatímco Putin na adresu spojenecké koalice prohlásil :“ Jste tu již přes rok , a nic jste nedokázaly, dejte nám cíle, my je rozbombardujeme“ , seznam objektů, které by mělo ruské letectvo rozbombardovat však Putin nedostal, takže spojeneckou koalici obvinil z nespolupráce.

Asádův klan

Bašír Asád se opírá především o svého bratra Mahera, jenž šéfuje elitní 4.obrněné divizi a pretoriánské Národní gardě.

Není jisté, zda Bašíra Asáda stále podporuje i jeho bratranec podnikatel Rami Makhlouf, nejbohatší muž Sýrie (5 mld dolarů), kontrolující 60% syrské ekonomiky, hlavní sponzor Asádovy vlády, jenž byl v 8/012 na listině sankcionovaných osob UK ministerstva zahraničí.

Rami Makhlouf udržuje přátelské vztahy především se sestrou Bašíra , ale vede spory s Maherem Asádem, se kterým podniká v Libanonu.

Další Bašírův bratranec Háfiz Makhlouf je bezpečnostním šéfem Damašku, jeho náměstkem je nevlastní Bašírův bratranec Mohamed Nasif Kheirbek.

Bratranec Dhu al-Himma Chalich šéfuje prezidentské ochrance.

Šéfem vojenského zpravodajství byl do své vraždy (7/012 ) Bašírův švagr Assef Chawqat, manžel jeho sestry, která je zapřisáhlou nepřítelkyní Bašírovy manželky Asmy, proto se  v 7/012 po vraždě manžela s dětmi přestěhovala do Dubaje, kam část svých obchodních aktivit převedl i Rami Makhlouf.

V opozici proti Bašírovi Asádovi stojí jeho strýc Rifát Asád *1937, od roku 84 žijící v exilu, zapletený do několika spiknutí proti Bašírově otci Háfizovi + zodpovědný za masakr islámistů v Hama (82).

Jeho syn Ribal Asád se prezentuje jako demokratická náhrada za Bašíra, založil Organizaci pro demokracii a svobodu v Sýrii.

Z generálů je Bašírovi nejloájelnějším gen. Fahd Jassem Freij, sunnita z Hama, jenž nahradil křestˇanského gen. Daúda Rajha, jenž byl zabit v 7/012 při atentátu v Damašku ( opozice se domnívá, že atentát byl zorganizován samotným Damaškem ) spolu s Assefem Chawqatem.

Gen. Fahd Freij, bývalý náčelník genštábu, je považován za nejtvrdšího z Bašírových generálů, rád by nechal veškerou opozici vyvraždit.

Dalším Bašírovým prominentem je gen. Ali Mamlouk, sunnita z Damašku, jenž šéfuje Radě národní bezpečnosti, jeho náměstkem je alávita Abdul Fatah Qudsiya, jenž od smrti Bašírova švagra řídí vojenské zpravodajství, a šéfoval vyšetřovací komisi, která vyšetřovala  damašskou vraždu z 2/08  šéfa vojenské frakce Hezbolláhu mezinárodního teroristy Imada Mugniyaha/Imád Mugníja.

Sunnita Mohamed Dib Zeytoun, bývalý šéf Politické policie, je od atentátu v Damašku z 7/012 šéfem Národní bezpečnosti, a spolu s alávitou Džamilem Hasanem, jenž od roku 09 řídí obávané zpravodajství letectva, jsou bývalí asistenti gen. Mamlouka, tudíž jemu loajální.

Dalším prominentem režimu je politická a mediální poradkyně Bašíra od roku 08  Bouthayana Chaaban *1953, přítelkyně jeho sestry Bušry.

Chaabanová jako členka strany BAAS vystudovala anglickou literaturu na UK univerzitě , a učila ji na univerzitě v Damašku, dnes má na starosti cenzuru syrského internetu a šíření dezinformací.

Cokoliv veřejně řekla, byla lež, naposledy 24.3.015 oznámila politické reformy, ke kterým Bašír hodlá přikročit, což Bašír dementoval 30.3.015 v parlamentu s tím, že reformy nechystá.

10.5.015 pro list The NYC Times tvrdila, že Damašek zahájil rozhovory s opozicí , což opozice druhý den dementovala.

Ministrem zahraničí je od roku 06 Walíd Muallem, od 6/012 je i vicepremiérem, v letech 1990-2000 syrský velvyslanec ve Washingtonu.

Syrskou opozici nazývá zrádci a teroristy.

Ti, kdo Asáda „ zradili „

Pro Západ by byl nejpřijatelnějším pro vyjednávání viceprezident  Farúk Chareh, umírněný sunnita, kterého si Bašír Asád ponechává jen pro symbolický význam, navíc jej poté, co se Farúk Chareh pokusil uprchnout ze Sýrie, zavřel do domácího vězení.

Jeho předchůdce ex vicepremiér Abdal Hamid Khaddam *1932, sunnita, v roce 76 + 77 přežil dva atentáty, údajně se jej pokoušel odstranit Rifát Asád.

Khaddam byl ministrem zahraničí Háfize Asáda v letech 84-00 + Bašíra 00-05, po vraždě premiéra Ráfika Harírí v Libanonu v 2/05  ( Harirí  byl obchodním partnerem jeho synů, Khaddamova vnučka je provdána za syna Harirího ) odešel do exilu, když předtím jako jediný z exilovaných se sám v 6/05 vzdal funkce a veřejně zkritizoval  „ omyly syrského vedení v Libanonu „  ( vraždu Harirího, viz mé články o Libanonu ).

Týž den, co Khaddam v 12/05 uprchl, poskytl rozhovor TV Al-Arabija, v níž uvedl, že Harirí (podporovaný Rijádem)  dostával od Bašíra Asáda výhružné dopisy, a že je přesvědčen, že jeho vraždu nařídil Asád, stejně jako teroristy Imáda Mugnijeva v 2/08, aby umlčel nepohodlného svědka ( v 8/08 jej Bašír  nechal v nepřítomnosti odsoudit vojenským soudem za „ pomluvu syrského vedení „ k doživotním nuceným pracím ).

V izraelské TV 2 Khaddam potvrdil, že finanční podporu na svržení Asádova režimu dostává z US + z EU.

V exilu v 1/06 vytvořil Frontu národní spásy, a pokusil se o vytvoření exilové vlády. V roce 011 založil Národní výbor pro podporu syrské revoluce.

V 3/012 uprchl ze Sýrie náměstek ministra ropného průmyslu Abdal Hussameiddine, v 8/012 za pomoci Syrské svobodné armády uprchl ze Sýrie do Jordánska premiér Ryad Hijab, sunnita, funkce premiéra je však v Sýrii jen kosmetická.

Ze Sýrie uprchl i gen. Republikánské gardy Manaf Tlas, syn Háfizova dlouholetého ministra obrany Mustafa Tlase, přítel  gen. Basela Asáda ( zahynul při autonehodě v 1/94 ).

V 3/011 zorganizoval „ usmiřovací“  setkání se syrskými opozičními vůdci, a byl za to Bašírem uvržen do domácího vězení od 5/011 do jeho útěku v 7/012, kdy Bašír zorganizoval atentát proti těm, co Manafovi pomohli uprchnout ( v létě 012 přeběhlo k opozici 30 Asádových generálů ).

V exilu podporuje Svobodnou syrskou armádu.

Jeho bratr Firas Tlas, miliardář, prosazuje privatizaci syrských státních podniků, financuje opozici.

K opozici přešel i prominentní baasistický funkcionář křestˇan  Ayman Abdel Nour.

Desetitisíce syrských mužů prchají před povolávacím rozkazem

Přes severolibanonský přístav Tripoli trajekty do TR přístavu Mersin  hromadně prchají mladí muži i muži středního věku, někteří i s rodinami, aby nebyli odvedeni do armády asádovské či povstalecké.

Odvodová povinnost platí pro všechny muže do 40 let, mohou být odvedeni na základě povolávacího rozkazu kdykoliv -  pokud se nechtějí do armády dostavit, aby padli za Asáda, musejí si opatřit falešné doklady, a chtějí-li uprchnout, musí mít falešné doklady celá jejich rodina.

Kvůli odvodové povinnosti ze Sýrie muži hromadně utíkají, v posledním roce o to více, že vládní armádě scházejí branci, takže na ně pořádá hony – již ne jen na vojenských stanovištích, které jsou na každém kroku, ale i v kavárnách, na autobusových zastávkách či před branami univerzit – po obdržení diplomu jsou absolventi okamžitě odvedeni, takže studenti prchají pár měsíců před jeho obdržením.

Pro syrské muže je vyhýbání se odvodu do armády ruská ruleta, kterou psychicky dlouho nevydrží – projdou jedním stanovištěm, zadrží je na třetím, takže po obdržení povolávacího rozkazu nevycházejí z domova raději vůbec ( pouze má-li rodina jediného syna, není tento odveden ).

V severolibanonském přístavu Tripoli Syřané předstírají, že jsou turisté na dovolené, protože přístav je monitorován libanonskou zpravodajskou službou infiltrovanou Hezbolláhem.

Zpravodajské služby však nejsou slepé, denně přes přístav Tripoli prchají stovky až tisíce  syrských mužů – samozřejmě jen ti, kterým se podařilo sehnat si za dolary patřičné doklady pravé či falešné  – platný pas, vojenský průkaz potvrzující, že nejsou odvedeni + lístek na trajekt.

Trajekt Tripoli-Mersin vyplouval jen 1x týdně, od léta 015 vyplouvají pro nápor Syřanů dva třípatrové trajekty denně, které každý den odvážejí až 2.000 syrských mužů, plavba trvá 15 hodin.

Tragická hra na vojáčky v Palmýře

Palmýra, řecky Město palem, arabsky Tadmur, ve své době nesmírně bohaté město, a ve 3.st.př.n.l. římské natolik, že se jeho královna Zenobie pokoušela vojenskou silou prosadit svého syna za římského císaře, dokud nebyla poražena císařem Aurelianem.

4.10.015  žoldnéři z IS vyhodili do vzduchu vítězný oblouk v Palmýře z dob Římanů, kterou obsadili v 5/015, v 8/015 v Palmýře, přezdívané Královna pouště,  zničili dva 2.000 let staré chrámy poté, co 18.8.015 zavraždili zdejšího 81 letého archeologa, který byl po 40 let jejím kustodem, Chálida Asáda, jenž jim neprozradil, kde jsou ukryty nejcennější památky, které chtěli zcizit a prodat.

6.10.015 syrská státní TV dle agentury Reuters informovala, že ruské letectvo podniklo svůj první útok proti IS, a to v Palmýře, 200 km severovýchodně od Damašku, což ruské ministerstvo obrany odmítlo jako lež, třebaže britská agentura Reuters ještě nikdy nelhala, zatímco Putin lže několikrát denně.

12.10. Kreml tvrdil, že „ včas odhalil teroristický útok IS v MOW „  ( 23.10.015  „ IS “  hrozil likvidací všech Židů na světě ), zatímco experti německé zpravodajské služby BND prokázali, že video IS, na kterém nezletilý chlapec popravuje dva agenty ruské tajné služby, je podvrh.

Lenka Klicperová, šéfredaktorka časopisu Lidé a země, v rozhovoru pro Svobodné fórum ze 26.9.015 prohlásila, že IS by se dal porazit během týdne, a uvedla další informace z první ruky  - „ Syrští Kurdové ani neví, co je šaríja, a v mešitě mnozí z nich nikdy nebyli „  … „ Členové IS by se netrmáceli balkánskou cestou, ale přiletěli by letadlem s vízem „ … „ Šátek není náboženský symbol, ale kulturní zvyklost „ …

 „Ruské letouny nad Sýrií bych sestřeloval“ , prohlásil republikánský kandidát na úřad prezidenta Chris Christie, zatímco Obama  viz video.

https://www.youtube.com/embed/UXodRLLkth4

 

Autor: Andrea Kostlánová | pátek 13.11.2015 16:16 | karma článku: 20,85 | přečteno: 1538x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,27 | Přečteno: 490x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 500x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 269x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Bohoslužba před bitvou. Ukrajinští kaplani kážou, i válčí s puškou v ruce

5. května 2024  9:32

Záporoží (Od zpravodajů iDNES.cz) Reportéři iDNES.cz se vypravili na Ukrajinu za vojáky, kteří bojují proti Rusku. Stres a strach jim...

Kvůli změnám klimatu nepřibývá tornád, jen se více dokumentují, říká expert

5. května 2024  9:17

Tornáda jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno...

Naši dinosauři umí čůrat ve stoje, páření se ale vyhýbáme, říká zakladatel parku

5. května 2024  8:56

V „dinosauřích“ zábavních parcích sítě DinoPark najdou návštěvníci věrně zachycená prehistorická...

Děti si hrály na střeše haly u Stuttgartu, čtyři se ze sedmi metrů zřítily

5. května 2024  8:22

Čtyři děti se v sobotu večer v Remshaldenu nedaleko Stuttgartu na jihozápadě Německa propadly...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,85
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz