Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Putinův stín nad papežem Františkem

Putin z náboženství učinil nové opium, Putin pronesl v TV několik projevů, v nichž „ bránil křestˇanskou kulturu, její tradiční hodnoty proti dekadentnímu Západu, zejména. homosexuálům „ - ve všech těchto projevech Putin bránil

křestˇanství proti Západu, nikdy se nezmínil o ochraně křestˇanských hodnot před islámistickou ideologií a terorem.

Putin se snaží rozeštvat věřící na Západě, má svá tykadla ve správě Vatikánu i mezi polským katolickým klérem ještě z dob, kdy pracovali pro SU KGB.

U Putina jde o nebezpečné opium, z náboženství činí fanatický pilíř svého režimu, ve jménu náboženství, dnes zejména islámu, probíhají války v Africe i na BV, zatímco ortodoxní Putin táhne proti sekulárnímu neřestnému Západu.

Veřejně svoji „ hlubokou „ křestˇanskou  víru začal Putin okázale vystavovat poté, co liberální Rusové za ruského majdanu 2010/2011 odmítli jeho další kandidaturu na prezidenta, proto si na svoji pomoc proti demonstrantům přivolal ruskou ortodoxní církev, která žehná jeho geopolitickým cílům.

Ti kněží, co nežehnali jeho válce v Čečensku, přišli při různých nehodách o život.

V 2/016 se papež František na letišti v Havaně 12.2 016 historicky po téměř 1000 letech od Velkého schizma (rozkolu prvotní církve na západní katolickou a východní pravoslavnou) setkal a objímal s Putinovým moskevským patriarchou Kirillem, ex agentem KGB ( Stratfor v 2/016 napsal, že Kirill je členem FSB struktur, a stará o to, aby Moskevský patriarchát, nástroj Putinovy politiky, posílil geopolitický vliv Kremlu ).

Papež s patriarchou Kirillem podepsal společné prohlášení, ukrajinští katolíci, zejména 5 miliónů řeckých katolíků, protestovali, že papež podporuje ruské agresory ( na Ukrajině je římskokatolická církev, řeckokatolická, která má vlastního patriarchu, rusínská/rutenská řeckokatolická církev a arménská katolická církev  - všechny tyto církve varují před ukrajinskou „ nezávislou „  pravověrnou církví založenou v roce 09 českým římskokatolickým knězem  Antonínem Dohnalem ve Lvově ).

FSB patriarcha Kirill 18.6.014 prohlásil, že Ukrajina v podstatě jako nezávislý stát neexistuje, ale je historickou součástí  Ruska  ( od NovoRuska Putin později upustil, aniž by to svým příznivcům vysvětlil ), třebaže Moskevské knížectví bylo jen okrajovou součástí Kyjevské Rusi.

Nejen Ukrajinci, celá Evropa se ještě nevzpamatovala z šoku, když Putin neuvěřitelným absurdním divadlem ( ideolog Putinova Absurdistánu Vladislav Surkov je vášnivým amatérským divadelníkem ) začal v noci ze 26/27.2. v den závěrečného ceremoniálu OH v Soči, kdy zablokoval  letiště v Sevastopolu a u Simferopolu, kam již během závěrečné ceremonie OH v Soči, dorazilo z RF 2.000 ruských vojáků, obsazovat Krym záhadnými zelenými mužíčky v uniformách bez insignií ( tj. z mezinárodněprávního pohledu teroristy, které ukrajinští vojáci mohli na místě postřílet ).

Současně 5.kolona ruských kozáků zablokovala silnici na Krym, a vybudovala kolem ní kontrolní stanoviště.

Zpočátku se Putin k agresorům bez insignií zbaběle nehlásil, a spolu se Šojgem tvrdil, že jsou zdejší domobranou či dorazili z Marsu, a třebaže  byli vyzbrojeni ruskými odstřelovačskými puškami a jezdili na vozech s ruskou poznávací značkou, Putin a Šojgu tvrdili, že s ruskou armádou nemají nic společného ...

Až v TV dokumentu Cesta domů (5/015) Putin pyšně a hrdě přiznal, že je osobně vyslal a osobně jim vydával rozkazy, načež 27.2. Putin ustanovil Dnem ruských speciálních ( okupačních ) sil …

Ruská média ukazovala pouze ukrajinské občany ruského etnika, kteří zelené mužíčky vítali, neukazovala zastrašování a únosy části ruského etnika, kteří Putinovy  martˇany nevítali, či měli námitky s tím, že si nepřejí, aby je Kreml „ osvobozoval od kyjevských fašistů „ ...

Komando GRU vedené pluk. Girkinem „ Strelkovem „ narychlo dopravilo do budovy simferopolského parlamentu několik poslanců, kteří poté v neusnášeníschopném počtu odhlasovali pod nátlakem a hrozbami fyzickou likvidací vyhlášení referenda o připojení k RF, kdy v RF předem natištěné propagandistické plakáty referendum předkládaly jako volbu mezi kyjevským fašismem a demokratickým Putinem …

Do funkce krymského premiéra dosazený řeckořímský zápasník Sergej Aksjonov poté požádal RF o bratrskou pomoc proti kontrarevoluci, konkrétně o vyslání ruské armády na Krym, kde vedle 25.000 ruských vojáků na sevastopolské základně, bylo již i 6.000 zelených mužíčků ve službách GRU, kteří Krym obsadili.

Západ se nezmohl na nic jiného než na zírání s otevřenými ústy.

US agentura AP 14.3.014 napsala :“ Další ruská agrese, ruské dějiny se opakují, taktéž dějiny Západu, který opět nedodržel své sliby, a nepřišel napadnutému státu na pomoc „, zejména anglosaské státy, které opět jako za Jalty byly spolu s Kremlem garanty ukrajinské územní celistvosti ...

Dokonce i ex PL ministr zahraničí Radoslav Sikorský, velký fanoušek US, přestal US spolehlivost opěvovat od okamžiku, kdy Obama rozhodl, že v PL nebude US základna a v ČR radar, a v 11/011 vyzval k evropské vojenské integraci pod vedením Německa slovy :“ Bojím se zahraničněpolitické hyperaktivity Německa méně než jeho nečinnosti „ .

Od přepadení Krymu Putinem svět čeká, kdo je další na řadě .

Podle ukrajinsko-ruské „Smlouvy o postavení a podmínkách Černomořského loďstva“ má Kreml na Krymském poloostrově povoleno umístit až 25 000 vojáků, 24 dělostřeleckých systémů, 132 obrněných vozidel a 22 vojenských letadel.

RF získala 81,7 % původně SU lodí Černomořské flotily po zaplacení 526,5 milionů US dolarů ukrajinské vládě ( během obsazování Krymu Putinem ke Kremlu přeběhl velitel námořnictva kontradmirál Denis Berezovskij, byl následně odsouzen za vlastizradu, a ruská média rozšířila informaci, že se na ruskou stranu přidala i vlajková lodˇukrajinského námořnictva Hetman Sahajdačnyj, což popřel kontradmirál Andrij Tarasov s tím, že dotyčná lodˇ stále pod ukrajinskou vlajkou kotví na Krétě.

Smlouva byla podepsána za Jelcina v roce 97, její účinnost nastala dva roky poté. Platila do roku 2017, byla však v roce 010 Putinovým Janukovyčem prodloužena o dalších 25 let, tedy do roku 2042 ( ve stejné době Putin hrozbami přiměl Jerevan prodloužit „ na věčné časy „ smlouvu o ruských základnách v Arménii ).

Mezinárodně-právně je tedy pro obě strany závazná i po anexi Krymu Ruskem, takže Kreml musí ( teoreticky ) dle této smlouvy každoročně platit Ukrajině 97,75 milionů dolarů za právo používat ukrajinské pobřežní vody, rádiové kmitočty a k vyrovnání dopadu flotily na životní prostředí.

Armádní gen. Jiří Šedivý, jenž první dny obsazení komentoval pro ČT24 prohlásil, že obsazení Krymu bylo každopádně naplánované dlouho dopředu před euromajdanem, jinak se taková akce zvládnout nedá, což prohlásil i ex gen. konzul v RF Vladimír Votápek.

Posledním shromážděním kardinálů, kteří volili papeže ( konkláve), kdy bylo (krakovským) kardinálem použito právo veta jménem rakousko-uherského císaře Františka Josefa proti sekretáři zemřelého papeže Lva XIII s tím, že je profrancouzský, takže byl zvolen prorakouský italský kandidát Pius X /1903-1914/, bylo konkláve v roce 1903.

Zejména arcibiskup ukrajinských řeckých katolíků Svjatoslav Ševčuk se sídlem v Kyjevě (dříve ve Lvově ) ostře zkritizoval proruský postoj papeže Františka,  a v kritice papeže jej podpořil papežský nuncius na Ukrajině arcibiskup Claudio Gugerotti.

Italský týdeník  L´Espresso v té době uvedl, že zprávy, které posílá do Vatikánu papežský nuncius jsou alarmující, papež však na ně nereaguje, protože je pod vlivem proruské části římské kurie/administrativní správy.

Když si Kreml na nuncia stěžoval, byl v 9/015 přemístěn do Švýcarska.

Čas. Foreign Affairs napsal, že papež František si dlouhodobě pěstuje vztahy s Putinem bez ohledu na jeho imperiální politiku Nové svaté říše římské s těžištěm v MOW, která EU vede k tomu, aby se nespoléhala na NATO, a začala více spoléhat na vlastní síly – po zbrojení volá nejvíce Německo, které dnes vede EU, a historie se bude opakovat v tom, že nakonec oba, BER i MOW, tak jako vždy, uzavřou další smlouvu o neútočení, aby si pojistily své hranice, než se vrhnou do boje proti Západu/proti sobě.

Berlín a Moskva vzájemný pakt uzavřely v letech 1881 (obnoven 1884), 1887, brestlitevský pakt z 3/1918, na kterém trval Lenin ( viz můj článek pro militaria.cz  Brestlitevský mír ), Rapallská smlouva z roku 1922, dohoda o neutralitě z roku 1926, Hitlerův pakt se Stalinem o neútočení /Molotov-Ribbentrop ze 8/1939.

20.7. 1933 Vatikán podepsal konkordát s Hitlerovou Třetí říší + ve stejný den tajný protokol mezi Třetí říší a Svatým stolcem.

Německo již dnes dosáhlo s Putinem jisté dohody, protože v roce 08 zablokovalo přístup do NATO Ukrajině a Gruzii.

Tím, že si Putin papežskou kurii omotal kolem prstu, je možné, že ji využije jako zprostředkovatele pro svá jednání s EU, tak jako ji využilo nacistické Německo.

Také prorektor ukrajinské Katolické univerzity ve Lvově Miroslav Marynovič, ex politický vězeň, zakladatel ukrajinské skupiny Helsinského výboru a zakladatel ukrajinské pobočky Amnesty International, setkání a podepsání společného prohlášení papeže a MOW patriarchy odsoudil.

Není divu, přesně před rokem v 2/015 ukrajinští biskupové odletěli do Vatikánu, aby papeže seznámili s ruskou invazí na Ukrajinu - zabrání Krymu a ruská invaze na východní Ukrajinu však na papeže Františka nezapůsobila, ruskou agresi veřejně neodsoudil. Papež František mohl v roce 014 nabídnout Kyjevu morální podporu, ale nenabídl, přestože jeho mentorem byl ukrajinský katolík.

Proruská orientace papeže Františka zaráží, Anna Němcová v Daily Beast v 2/016 napsala, že „ Putin ve Vatikánu vidí silnější mocenskou strukturu než v pojmu „Západ „, kterou se snaží využít ve svůj prospěch .

Kreml se snaží Vatikán již dlouhodobě infiltrovat, viz můj článek Putin a církevní majetek v zahraničí.

Putin se s Františkem 2x záhadně setkal, o tom, jak umí vyhrožovat, by mohl vyprávět Sarkozy, dnes Putinova loutka.

Poprvé se s ním spěšně a překvapivě soukromě setkal 25.11.013, poté co Janukovyč 21.11.013 zničehonic prohlásil, že Ukrajina nepodepíše asociační dohodu s EU, kterou 29.11.013 skutečně nepodepsal ( podruhé Putin dorazil do Vatikánu 12.6.015 ).

Právě Putinovo zastrašování Kyjeva vyvolalo ukrajinský euromajdan, zahraniční tisk si byl jistý, že se za Ukrajinu postaví papež, ale ten na její podporu od setkání s Putinem neřekl ani slovo, naopak, přebíral jeho instrukce, co má říkat, a proto v 2/015 odsoudil „ bratrovražedný boj na Ukrajině „ , slova, která vypouštěla Putinova média.

Arcibiskup Kyjeva a Haliče Ševčuk papeži odporoval s tím, že nejde o občanskou válku, ale o ruskou agresi, marně – papež jim vzkázal, aby se ukrajinští biskupové do politiky nepletli a mlčeli.

Opakovala se situace z Gruzie, kde Kreml svoji agresi vůči Gruzii (Abcházie) předkládal jako občanskou válku v Gruzii.

Papež zbaběle mlčel, i když si u něho ukrajinští katoličtí kněží stěžovali, že je Putinova KGB/FSB hromadně vyhání z Krymu.

Putinovi se papeže podařilo zastrašit, proto Kreml Kirillovi nezamítl setkání s papežem, jako je zamítl Alexisi II.

Moskevského patriarchu Alexise II,Estonce, dosazeného 1961 ze strany KGB za biskupa Tallinnu a Estonska ( v Mitrochinově archívu je veden jako agent Drozdov), od 1986 metropolita Leningradu a Novgorodu, od června 90 moskevského patriarchu, Putin odmítl na setkání s papežem Janem Pavlem II pustit ( papež patriarchu na návštěvu pozval, ale s příchodem Putina byla cesta k usmíření ze strany KGB/FSB zablokována, kdy si Putin jako záminku zvolil návštěvu papeže na Ukrajině v roce 01, a v roce 02 Kreml uměle vyvolal roztržku kvůli čtyřem katolickým diocézím, které papež v RF zřídil – Kreml vyhostil jednoho katolického biskupa a několik katolických kněží.

V 10/07 patriarcha Alexis navštívil Francii, a všeobecně se předpokládalo, že se na neutrální půdě setká s papežem Benediktem XVI, jenž pro Kreml představoval menší problém než Karol Wojtyla, ale setkání s papežem mu Kreml zamítl.

Patriarcha Alexis II zemřel 5.12.08 (79) ,dva měsíce poté, co odmítl uznat nové pirátské „ pseudostátečky“ , které uznalo duo Putin/Medvěděv.

Když 26.8.08 Kreml uznal nezávislost Abcházie a Jižní Osetie, místní proruští ortodoxní křestˇané jásali, že se zbaví duchovního vedení gruzínské církve a hupnou pod vedení moskevského patriarchy. Uznal nás Kreml, uzná nás moskevský patriarcha .

Značně se však přepočítali, a kupodivu i duo Putin/Medvěděv.

Přestože se Alexis II pravidelně objevoval po boku Putina a žehnal veškeré jeho brutalitě v Čečensku, náboženská integrace se nekonala, naopak, 7.10.08 tiskový mluvčí moskevského patriarchy Otec Vladimir Viguljanskij prohlásil, že moskevský patriarcha „ neshledává žádný důvod k revizi gruzínských hranic.“

Moskevský patriarcha, na rozdíl od jiných duchovních, tuto otázku nechtěl řešit ani na posledním synodu ruské ortodoxní církve.

Třebaže Alexis II rozhodl, že Rusy na okupovaných gruz. územích má nadále v působnosti gruzínská církev (třebaže po etnickém vyčištění zde žádní Gruzínci již asi nejsou), oponentní proud duchovních vůči Alexisi II si naopak na okupovaných gruz. území počínal velmi agresívně, přeorganizovával zdejší farnosti a vysvěcoval kostely za potlesku místních Moskvou sponzorovaných proruských duchovních .

Z ruských fondů byl renovován klášter Novyj Afon na severu Abcházie, poutní místo četných ruských věřících.

Moskevský patriarcha byl dlouholetým osobním přítelem gruzínského Ilji II, se kterým se mj. shodl na protizápadních postojích a spolu s ním odsoudil koncepci západního individualismu . Alexis II nechtěl přijít o jeho podporu v době, kdy na Ukrajině a jinde ( pobaltské země,Moldávie ) ,jsou kanonické hranice moskevského patriarchy zpochybňovány ( viz můj článek Smrt moskevského patriarchy a územní celistvost Gruzie  + Putin a církevní majetek v zahraničí /ROCOR )

Putin důsledně tká svoje mocenské pavoučí sítě, geniálně proplétající politickou moc s Bohem Všemohoucím a mamonem .

Za tímto účelem vytvořil nové oddělení rozvědky/ SVR pojmenované na Emigrační zpravodajství , aby Rusy v cizině úhledně zorganizoval pod dohledem ruských tajných služeb a získával je pro spolupráci se SVR v zemi, ve které žijí …

Její rezidentury Putin úspěšně zabudoval do rozsáhlých nemovitostí Ruské ortodoxní církve v zahraničí /ROCOR, jejíž miliardový majetek se mu ,jako obvykle politickým banditismem podařilo ovládnout, mj. přes zradu jejího pokladníka, otce Petera Cholodného, a navrátit ROCOR do lůna a pod vládu moskevského patriarchy.

Miliardář, arcikněz a znalec modu operandi velkého byznysu v jednom rouchu , Peter Cholodnyj, má diplom ze dvou US univerzit, a je pastorem jedné newyorské farnosti. Kromě toho byl šéfem londýnské pobočky ruské strategické společnosti Norilski Nikel s názvem Norimet, a od roku 2000 má ve svém kněžském rouchu neomezený přístup do Kremlu …

Putin naléhal na Cholodného, že dohoda o podřízení ruské ortodoxní církve v zahraničí moskevskému patriarchovi (tzv. sjednocení obou větví ruské ortodoxní církve) musí být podepsána ještě před zahájením prezidentské volební kampaně .

( Správa moskevského patriarchátu je složena v drtivé většině z bývalých spolupracovníků KGB, kteří jsou plnohodnotnou součástí Putinova čekisticko-oligarchického klanu. Temné, ale čilé obchodní aktivity moskevského patriarchátu dokonale zapadají do temných obchodních aktivit Kremlu, přičemž jsou korunovány temnými obchodními aktivitami metropolity Kirilla/Gundyajeva, šéfa oddělení zahraničních vztahů moskevského patriarchátu.

Sám moskevský patriarcha Alexij II , Estonec, je vedený v Mitrochinově archívu pod jménem Drozdov, spolupracující s KGB od 1958, 1988 KGB vyznamenán, kdo jiný byl za SU jmenovaný biskupem a arcibiskupem, než spolupracovník KGB, „konkurentem“ Alexije II při získávání „oveček“ je metropolita Kyjeva Vladimir Sabodan ) .

Mladý arcikněz Cholodov se činil, jak mohl, a dohoda byla podepsána 17.5.2007 v MOW ( Až do září 03, kdy představil Putina newyorskému metropolitovi ROCOR , jej nikdo neznal, kromě špiček ruského byznysu v oboru barevných kovů, pro jejichž oligarchy byl světovou poradenskou jedničkou ohledně světových cen neželezných kovů a jejich exportní politiky, zatímco v kruzích ROCOR byl považován za nezajímavého mafiána … ).

Cesta k tomuto majetku byla pro Putina trnitá, musel se pro veřejnost stát oddaným věřícím, což mu nečinilo žádné potíže, prohlašuje, že se jím stal „ již „ koncem 90.let (údajně jej Bůh osvítil, když mu v této době hořela nad hlavou  chata u jezera ), ale spíše potřeboval náboženskou ideologii jako opium pro své budoucí poddané, aby je mohl lépe ovládat.

Hned po svém „puči“ v 12/99 začal podnikat kroky ke „znovusjednocení“ ruské ortodoxní církve, čemuž však nebyli nakloněni tehdejší nejvyšší hodnostáři ROCOR, tak museli být odstraněni, především metropolita Vitalij ( Rostislav Ustinov), který o ruské pobolševické církvi, nasáklé agenty KGB/FSB , nechtěl ani slyšet.

Naneštěstí pro něho jeho věk byl natolik pokročilý (94), že byl v září 01 biskupy, kteří kolaborovali s KGB ,“odvolán“ z vedení z důvodu „senility“ a odložen do kanadského odlehlého kláštera , kde, na rozdíl od KGB biskupů, milosrdné sestry obdivovaly jeho duševní „zdatnost“ , třebaže jej dotyční biskupové vydávali za blázna (také Chodorkovskij a Lebeděv strávili před svými procesy delší dobu „ z vyšší moci“ na psychiatrii) .

Další tři ze čtyř nesouhlasících biskupů zemřeli brzy po sobě „na věk“ …

FSB ještě vyrobila několik skandálů, kterými pošpinila pověst Vitalije (viz kauza biskupa z Cannes, který se pod vedením agenta FSB, svého sekretáře, stal „duchovním“ ruského pravicově extrémistického hnutí Pamjatˇ, dokud nepochopil, poté co byl vyloučen z ROCOR, o co extrémistům jde ).

Metropolitu Vitalije vystřídal v říjnu 01 povolnější metropolita Laurus, narozený na Slovensku, kterému k „udobření“ stačilo, když Moskevský patriarchát odsoudil zločiny proti kněžím spáchané za bolševismu, a zavraždění carovy rodiny .

V 9/ 03 „zpracovával „ newyorského metropolitu Putin, v NYC na návštěvě, za asistence pokladníka ROCOR Cholodného, v 5/04 přijel do MOW Laurus , aby zde ustavil spolu s moskevským patriarchátem „ přípravný výbor pro sjednocení „ .

12.5.06 dal Laurus předběžný souhlas k dohodě o „sjednocení“ , což Putin oficiálně oznámil 28.12.06, a 17.5.07 Laurus podepsal s moskevským patriarchou Alexisem II v MOW dohodu o „sjednocení“ obou větví a o podřízení se zahraniční ROCOR moskevskému patriarchátu …

Poté mohl , již nepotřebný, „v klidu zemřít“ , jako že 17.3.08 zemřel ve věku 80 let.

Bývalý podpluk.KGB Konstantin Preobreženskij, tvrdí, že Putinovi nešlo jen o kontrolu nad ruskými emigranty v zahraničí přes Emigrační odd. SVR, ale především o rozsáhlý majetek ruské zahraniční ortodoxní církve …

Papež František v Polsku/PL

27.7.016 papež František I. ( alias levicový argentinský kardinál Jorge Bergoglio ) přiletěl na vojenské letiště v Krakově, kde jej přivítal PL prezident Andrzej Duda ( Krakow je od roku 1000 sídlem arcibiskupství, od roku 05 je arcibiskupem  bývalý osobní sekretář papeže  Jana Pavla II Stanislav, kardinál Dziwisz) a krakovský arcibiskup.

Při příjezdu papež prohlásil, že svět je ve válce, ale nikoliv ve válce náboženské,  vyzval k milování nepřátel, a třebaže PL vláda odmítla přijímat uprchlíky z BV z bezpečnostních důvodů, vybídl PL s 93% katolíků, z nichž polovina chodí v neděli do kostela, aby mělo soucit s uprchlíky, kteří utíkají před válkou a hladem, aniž by zmínil, že PL přijalo významný počet čečenských a ukrajinských uprchlíků.

Později se papež ani slůvkem nezmínil o podřezání katolického kněze Hamela muslimy při sloužení mše nedaleko města Rouen 28.7.016.

V PL zemřela 58letá italská novinářka, která o Světových dnech mládeže referovala pro italskou stanici RAI. 29.7.016 byla nalezena mrtvá ve svém hotelovém pokoji ( papežovu bezpečnost zajištˇovalo 40.000 lidí + PL armáda ).

Druhý den návštěvy na začátku mše ve městě Čenstochová na počest 1050.výročí přijetí křestˇanství v PL ( 966 n.l. z českého království i s českým jazykem, hradiště jsou na PL území prokázána od 7.st.n.l. ) papež upadl, protože se papež František se zadíval na zdejší „ zázračný „ obraz Panny Marie ( každoročně se k němu chodí modlit přes 4 milióny poutníků ), a nevšiml si schůdku.

Papež neplánovaně navštívil 89letého kardinála Franciszka Macharski, jenž se  po jmenování papežem svého přítele Karola Wojtyly ( v 10/78) ujal funkce krakovského arcibiskupa, kterým byl až do roku 05.

Dva dny po návštěvě papeže kardinál Macharski zemřel.

Na závěrečnou mši v Krakově 31.7.016 přišly 2 milióny lidí, i PL politici, mj. prezidentka s manželem a Jaroslav Kaczynský, šéf strany PiS, ale i panamský prezident Juan Carlos Varela, protože papež oznámil, že příští Světové dny mládeže se budou konat v Panamě.

Po pětidenní návštěvě odletěl do Říma.

Papež František od svého zvolení v roce 013 neměl dovolenou, třebaže má rozlehlé letní sídlo v městečku Castel Gandolfo, 30 km jihovýchodě od Říma v regionu Lazio na břehu jezera Albani.

K paláci, který má vlastní rozvod vody, patří několik přepychových vil, zahrady a hvězdárna, přistávací plocha, je také s Vatikánem spojen vlakem. Papež František do paláce často nejezdí, tak jej alespoň částečně otevřel veřejnosti.

Za 2.sv.v. byla exteritorialita paláce se souhlasem papeže Pia XII /1876-1958, papežem byl od 3/1939 / využita pro poskytnutí útočiště židovským uprchlíkům před nacisty, údajně jich zde byly 3.000, vybudoval pro ně i zdejší nemocnici.

Pius XII veřejně kázal neutralitu a nevyjadřoval se k holokaustu ( jako papežský nuncius a státní sekretář dojednal mj. Říšský konkordát, podepsaný 20.7.1933),  ale jeho neveřejné diplomatické aktivity údajně zachránily statisíce Židů. Z církve exkomunikoval nejen všechny členy KS, ale každého, kdo by KS podporoval.

PL věřící přijali papeže Františka s nadšením, konzervativní PL klér nikoliv, jak potvrdil  pro webovou stránku Vatican Insider kardinál Kazimierz Nycz.

PL klér odsuzuje papeže nejen pro jeho „ revolucionářství, které do myslí věřících zasévá zmatek „ , a které je velmi vzdálené teologickému výkladu PL církve, která prosazuje státní náboženství jako dozor nad světskou politikou ( třebaže i v ní je menšinový liberální proud ), ale i pro jeho propojenost s Putinovým režimem přes moskevského patriarchu.

PL konzervativní katolický tábor má za úkol rozložit „ hlas“ PL katolické ultrapravice , kterým je záhadný Otec Tadeusz Rydzyk *1945, dobře sponzorovaný nejen rozhlasový podnikatel, vlastník rozhlasové stanice Radio Marya, satelitní katolické TV Trwam, a jiných TV stanicí, jednoho deníku a novinářské školy.

Připravuje terén pro Kreml úspěšnou propagandou, tzv. lidovým katolicismem, kterým v PL bojuje proti „pohanskému myšlení dekadentního Západu „ ,  zjevná proputinovská reinkarnace polského katolíka.

PL týdeník Wprost zveřejnil v roce 014 v době ruské agrese vůči Ukrajině nejen přepis ruské nahrávky Sikorského, na které mluví vulgárně o PL-US vztazích, ale i vyjádření Otce Rydzyka o prezidentu Lechu Kaczynském, kterého ještě před jeho zavražděním 10.4.010 u Smolenska nazval „předvojem židovského lobby“, a jeho manželku „čarodějnicí“, protože nesouhlasila se 100% zákazem umělého přerušení těhotenství v PL.

Otec Rydzyk prohlásil, že jej Wprost „ nesprávně citoval“.

PL humoristé uvádějí, že Otec Rydzyk z posluchaček svého Rádia Maryja založil „ mohérové barety „ - speciální jednotku domobrany složenou ze šedesátnic  a výše, jejichž Desaterem je 1. Jediným tvým otcem byl, je a bude Otec Rydzyk, 2. Cti Otce svého i jeho vysílací stanici, 3. Zdrž se poslechu jiných rozhlasových stanic, 4. Bojuj za svobodu projevu Otce Rydzyka, nedovol jej umlčet, 5. Nikdy nepochybuj o pravdivosti informací Otcovy vysílačky, 6. Jednou měsíčně nezapomeň poslat na účet Otce Rydzyka svůj důchod, popřípadě jiný dárek, 7. Nedychti po ničem, co patří sousedovi, pokud se jedná o dárek pro Otce Rydzyka, 8. Nekradˇ, ber si příklad z Otce Rydzyka, 9. Nezabíjej, pokud bližní není Žid, komunista, nacista, svobodný zednář, černoch, lumpenliberál, ateista, člen PIS, modernista, metalista, satanista, politik či novinář, 10. V případě všeobecné mobilizace kleriků přijdˇbránit svého Otce.

Protipólem demagogické propagandy „lidového” katolicismu Rádia Maryja je katolický týdeník Tygodnik Powszechny, zaměřený na PL inteligenci. Před příjezdem papeže Františka v něm dominikánský mnich Ludwik Wisniewski psal o neduzích PL katolického kléru, kritizoval  sektářství, intelektuální sterilitu, ultranacionalismus a zpolitizovanost.

Autor: Andrea Kostlánová | středa 3.8.2016 16:01 | karma článku: 22,06 | přečteno: 1426x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,24 | Přečteno: 469x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 503x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 498x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 726x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 268x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,83
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz