Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Putin září 2015: “ Naše stíhačky se do Sýrie nechystají „

V 8/015 obíhal v Rusku vtip o vojáku Koljovi, jenž volá matce, že byl poslán na tajnou misi, takže se s ní nemohl přijít rozloučit. Matka mu říká, aby dal na sebe pozor, že to v Donbasu není bezpečné, Kolja říká :

“ Neboj se, mami, já jsem v Damašku „ …

Putin 7.9.015 uvedl v bojovou pohotovost centrální vojenský okruh /????? ?????? ? ?????? ?????? ?????????? ?????? ???????????? ??????, ??????????? ????????????, ????????? ? ??????????? ???????? ? ???????? ???????? ???????

http://top.rbc.ru/politics/07/09/2015/55ed3abc9a7947b38cbede6c

Ve skutečnosti se Kolja mohl přijít se svojí matkou rozloučit, protože o stěhování ruské armády do Sýrie každý věděl.

Putin sice ruskou armádu přesouval „ kradmo „ jako v 3/014 zelené mužiky v uniformách bez označení na Krym ( mezinárodní právo válečné osoby v uniformách bez označení považuje za teroristy ), ale zpravodajské služby nebyly slepé, všimly si i Putinovy letecké komedie s „ humanitární „ bojovou technikou, vykládanou na ruské letecké základně Latakíja, a nemohly si nevšimnout obřích ruských lodí proplouvajících Bosporem, plně naložených děly, tanky, obrněnými transportéry, a ruskými vojáky.

Přesouvání se ruské armády do Sýrie potvrdily nejen fotografie mladých rekrutů na sociálních sítích, ale i satelitní snímky.

Dokonce i pracovníci ruského ministerstva obrany, když už příliv vyzbrojených ruských státních příslušníků na základnu v Latakíja nešel popřít ( AFP, Reuters),  potvrdili zahraničním dopisovatelům, že pro první fázi války bylo do Sýrie vysláno 2.000 ruských vojáků + tisíce poradců, techniků, logistiků  aj. „ , třebaže Putin popřel informace izraelského listu Ynet z 1.9.015, že Kreml zahájil vojenskou intervenci v Sýrii pod rouškou oslav 70. výročí vítězství Číny nad Japonskem, kde se pod stejnou rouškou setkal i Miloš Zeman s Putinem, aby Putina v ruském zájmu vyzval k intervenci v Sýrii, protože jediný Putin dokáže, dle Miloše Zemana, porazit IS.

Třebaže islámisté z frakce an-Nusra zveřejnili 2.9.015 fotografie ruských letounů a dronů kroužících nad provincií Idlib, Kreml vypouštěl jednu lež za druhou.

„ Naše stíhačky se do Sýrie nechystají, „ tvrdil 4.9.015 záludně Putin, a také jeho automat na lži Peskov prohlásil, že „ zapojení se Kremlu do konfliktu v Sýrii není na pořadu dne „ ( třebaže Putinovi vojenskou intervenci odsouhlasil maršál Sisi, jenž koncem srpna 015 přijel již potřetí do Kremlu ).

Putin, stejně jako při záboru Krymu, postavil svět před hotovou věc, a z ničeho nic se ocitl i s armádou v Sýrii, prý na pozvání Bašíra Asáda, zatímco dle Putina US letectvo nikdo nepozval. Putin se tváří, jako by šlo o rutinu, naznačuje tím, že si svět musí zvykat, že se ruská armáda bude na jeho příkaz přesouvat z RF do světa zcela běžně.

Mezinárodně ustrkovaný Putin se protiruským sankcím vysmál, a svým od 8/08 ne překvapivým tahem rozbořil diplomatickou šachovnici na BV –  Putin má jako jediný v Sýrii na břehu Středozemního moře nejen strategickou leteckou základnu Latakíja, přeplněnou nejmodernějšími ruskými letouny a vrtulníky, ale i námořní opravárenský přístav Tartus, tanky T-90 + ruský expediční sbor.

Jakékoliv případné diplomatické jednání o ukončení čtyřletého syrského konfliktu se tudíž neobejde bez Putinových obchodnických kalkulů – co za co.

Nejde jen o Sýrii, z Putinovy milosti miliardářka Matvijenková sdělila, že Kreml obdržel zvací dopisy z Iráku a z Afghánistánu, a že se „ nebude bránit pomoci těmto dvěma zemím „ .

Putin svého času prohlásil, že z RF učiní světovou námořní velmoc – k tomu se potřeboval uchytit na pobřeží Středozemního moře.

?????? ???????? ??????? ??? ?? ??????? ?????? ? ??????????? ???? /22.9.015 ruské námořní manévry ve Středozemním moři  http://ria.ru/defense_safety/20150922/1272714893.html*

Putin chce ovládnout i moře Baltské ( nové arktické trasy ),Černé a Kaspické, o které se pře Írán s Ázerbájdžánem – Baku je sice podporováno Ankarou, ale pro Putina bude jen otázkou času zinscenovat v TR vojenský puč, stejně jako jej zinscenoval v Egyptě v režii proruského a prosaúdského maršála Sisi ( také v CAN  došlo k „ evoluci „ ve prospěch Putina, když se stal  „ překvapivě“  premiérem liberál/sociální demokrat Justin Trudeau, syn premiéra  Pierre T., jenž byl osobním přítelem Fidela Castra a dalších světových revolucionářů  – Trudeau vystřídal ostře protiruského premiéra Harpera, jenž Putina ponížil, když nepřijal jím nabízenou ruku, zatímco nový premiér Justin T. již zvažuje, zda CAN neupustí od nákupu US stíhaček F-35 ...) ...

NATO v ruských základnách na pobřeží Středozemního moře spatřuje vážnou hrozbu/ ? ???? ??????? ? ?????? ?????? ??? ??????? ??????? ? ???????????????

http://www.rbc.ru/politics/21/10/2015/56274b4b9a794757d8af4b08

Washington v podání Obamy se marně snažil přesvědčit své  „spojence“ , aby nepovolily ruským vojenským dopravním letounům průlet – zatímco Bulharsko průlety zakázalo s tím, že nevěří, že je na palubě ruských letounů humanitární náklad, dnes proíránský Irák průlety Putinovi povolil, když je nepovolilo TR.

Průlety však Putinovi nepovolila ani Gruzie ( ta však v roce 010 ještě za Saakašviliho v tajné dohodě povolila Kremlu zásobování ruské letecké základny v arménské Gyumri, v roce 011 byla dohoda ze strany Tbilisi zrušena,  ale po  odstranění Saakašviliho  013 byla údajně obnovena, v letech 011-013 dalo svůj souhlas s přelety ruských letadel do Gyumri Baku, viz eurasianet.org ) a Ázerbájdžán ( na žádost Ankary z konce srpna 015, aby ruskou intervenci v Sýrii nepodpořil ), takže ruským letounům zbyla jediná a zdlouhavá trasa – přes Kaspické moře, kam létaly přes dagestánskou Machačkalu, poté zhruba ve vzdálenosti 80 km kopírovaly ázerbájdžánské pobřeží ( oblast Kaspického moře není přesně delimitována, co komu patří ), a přes Írán a Irák pokračovaly do Sýrie.

Putinem již unavená EU, zaneprázdněná atakem migrantů, reagovala velmi vlažně, spíše vůbec ne, zato Erdogan se k Putinově intervenci v Sýrii vyhradil slovy, že „ dva milióny syrských uprchlíků nedorazilo do Ruska, ale do TR, které na jejich přijetí vynaložilo 6.5 mld dolarů „ …

Hráči v Sýrii

Sunnitská skupina Rijád, Katar a Ankara počítaly s tím, že menšinový alávita Bašír Asád padne velmi rychle, čemuž zabránily Teherán s Kremlem, sunnitský tábor proto vyzbrojil desítky islámistických skupin – protistrana vyzbrojila IS, který začal útočit nejen v TR, ale i na území samotné Saúdské Arábie ( nikoliv na území Kataru, který je jednou velkou US základnou ).

Izrael – jeho hlavním nepřítelem po Palestincích je proíránský po zuby vyzbrojený Hezbolláh i s raketovým arzenálem  - v izraelském zájmu je, aby se Arabové prali mezi sebou, proto v Sýrii podporuje „ své „ frakce protivládních islámistů, třebaže Asádův laický režim stát Izrael tacitně uznává.

Izraeli ruská intervence zásadně nevyhovuje, protože ruské letectvo ze základny v Latakíja podstatně omezí manévrovací možnosti izraelského letectva proti Hezbolláhu.

Írán, jeho cílem je upevnit moc většinových šíitů v Iráku, libanonských šíitů a menšinových šíitských alávitů v Sýrii.

Kreml

Kreml tradičně činí lživá prohlášení, jednou z posledních lží byla Putinova výzva z pódia OSN k utvoření „ protihitlerovské „ koalice proti ISIS, jejímž bojovým základem by byla Asádova armáda s velitelstvím v Putinově kanceláři.

Bylo to jen Putinovo řečnické cvičení, protože sunnitský tábor v čele s Rijádem a s Ankarou by nikdy do koalice s Asádovou armádou nešel, a již vůbec ne bez mezinárodních záruk o budoucí vládě v Damašku osvobozené od představitele dynastie Asádů.

Putinovo bombardování Sýrie potvrdilo Putinovu prolhanost – pumy svrhával na protivládní islámisty, nikoliv na žoldnéře z ISIS, proti kterým v terénu stále osaměle bojují jen protivládní islámisté a syrští marxisticko-leninští Kurdové.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | středa 21.10.2015 20:42 | karma článku: 19,13 | přečteno: 972x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,26 | Přečteno: 486x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 499x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 726x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 268x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46,  aktualizováno  20:43

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,85
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz