Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Putin i v Sýrii manipuluje s terorismem

Putin, zcizitel Krymu, se dnes staví do role Spasitele Západu před žoldnéřskou tlupou říkající si IS, v níž působí i ruští občané čečenského původu.

Putin bude sotva ten pravý, který by měl Západ spasit před islámistickými teroristy, slovo, které  Putinovu uchu zní lahodně, protože čečenští islámisté jej vynesli do funkce nejen Jelcinova premiéra, ale i ruského prezidenta ( 300 mrtvých ruských civilistů po útoku FSB/islámistů na ruské paneláky ).

12.8.00 byla záhadně potopena jaderná ponorka Kursk, 118 námořníků Putin bez mrknutí oka nechal v jejích útrobách zahynout, marně bušili na trup ponorky, že jsou ještě naživu.

Po potopení ponorky Kursk prošly US-kremelské vztahy záhadnou peripetií, a do roka a do dne byl Putin prvním zahraničním představitelem, jenž 11.9.01 mluvil s Bushem II, a veřejně mu slíbil „ intenzívní“ ruskou podporu v boji proti islámistickým teroristům ( umírněným čečenským separatistům pod vedení prezidenta Maschadova ) …

V rámci Putinova boje proti „ mezinárodnímu terorismu „ se odehrála Dubrovka (10/02) + Beslan (9/04), Putin ukázal, že půjde i přes mrtvoly ruských dětí ( v Dubrovce po útoku FSB plynem, jehož složení FSB nikdy neprozradila, zahynulo 170 lidí, z toho 10 dětí, v Beslanu po útoku tanky a plamenomety v režii FSB zemřelo 385 lidí, z toho 186 dětí, 783 osob, převážně dětí, bylo zraněno.

Na to, že Putin manipuluje s terorismem ke svým účelům, upozornila v 7/015 Novaja gazeta, jeden z posledních nezávislých ruských listů.

Novaja gazeta informovala o tom, že FSB již několik let provozuje tzv. zelený koridor, kterým přes Severní Kavkaz prochází „džihádisté“  s ruským pasem  přes TR do Sýrie, na které se dnes může Putin pro jejich ruský pas v Sýrii spolehnout ( předsunutý ruský expediční sbor, Putin předsunul do Sýrie i vojenské letouny, které nad Sýrii létaly bez označení, čili mohly být kýmkoliv sestřeleny jako letouny teroristické, dle Fox News bojují v Sýrii i kubánští vojáci, na oplátku Putin poskytl Havaně obří úvěr ).?? ?????????? ???? ???? ??????????? ??????
http://ru.tsn.ua/bbc/rf-sobiraetsya-dat-kube-milliardnyy-kredit-508899.html

V 8/015 byli novináři Putinovy propagandistické TV Rossija 1 upozorněni, že se brzy budou opět bez víz přemístˇtovat do zahraničí, tentokrát nikoliv do Donbasu, ale do Sýrie.

Ne všichni ruští vojáci/branci jsou ochotni do Sýrie jet, argumentují, že nedostali písemný rozkaz v zákonné formě, bylo jim jen řečeno, že jedou na služební cestu. Bez tohoto rozkazu by jejich rodiny nedostaly finanční kompenzaci, kdyby vojáci padli.

Mezinárodní reakci na svůj tah v Sýrii si Putin vyzkoušel v 7/015 v Ufě, kde tvrdil, že je „ Asád připraven připustit opozici i do vlády „ ( proto ji cílenými údery Putin v Sýrii spěšně likviduje, aby svůj slib nemusel plnit ).

Ve stejném měsíci Obama oznámil, že jej Putin telefonicky přizval k mezinárodní koalici vedenou Kremlem a Asádem, kterou navrhne ve svém projevu ve VS OSN 28.9.015, kam Putin nohou nevstoupil po dobu 8 let.

Putinovým velkým vítězstvím bylo jeho setkání s Obamou v zákulisí, naposledy se setkali v 6/013 na G8 – Obama tak vynuloval Putinův status páriji.

V 9/ 015 syrská armáda čerstvě dodané ruské zbraně nasadila, přičemž zaútočila barelovými bombami (sudy naplněné střepy + výbušninou ) na protivládní islámisty v Halabu, které podporuje TR, výsledkem byly bezhlavé děti a rozervaná těla.

http://www.genocideinsyria.org

28.9.015 se Obama s Putinem v OSN navzájem obvinili z vyvolání války v Sýrii, přičemž Putin přišel až po Obamově projevu, ve kterém Obama přímo na adresu Putina uvedl, že „ dnes existují mocnosti, které se snaží prosadit svůj pořádek vojenskou silou, např. zabráním Krymu a rozvracením východní Ukrajiny, a vyvolávají tak ve světě chaos – v souladu s tímto prosazováním síly je nám naznačováno, že bychom měli podporovat Asáda, jenž shazuje barelové bomby na syrské civilisty, v opačném případě se nám hrozí ještě horší variantou „ …

Putinův projev vedle návrhu „ svaté aliance proti IS pod vedením Putina „ obsahoval dva důležité body 1) uprchlická krize se nás netýká, týká se jen EU, a netýká se ani Bašíra Asáda, protože syrští uprchlíci neprchají před Asádovou armádou, ale před  IS, 2) zbraně do Sýrie budeme dodávat nepřetržitě.

Putin hrozil, že bude v RB OSN vetovat jakoukoliv rezoluci, která by umožnila poslat vojenské lodě EU proti pašerákům lidí a prohledávat lodě v mezinárodních vodách či v pobřežních vodách severoafrických států.

( Lavrov k Putinově vizi týkající se uprchlické krize poznamenal, že „ RF splní všechny své mezinárodní závazky vůči uprchlíkům, a přijme za plnoprávné ruské občany všechny Ukrajince ruského etnika „ , v rámci pasové anexe jim Kreml již vydává ruské pasy  …  Syrští uprchlíci mohou, dle názoru Lavrova, svým dětem shánět jídlo v popelnicích v TR, jak se často děje, viz jak majitel restaurace v Istanbulu brutálně zbil 11letého syrského uprchlíka za to, že snědl po hostovi zbytky z talíře, v TR jsou 2 mil. syrských uprchlíků, nejvíce jich žije v táborech při hranicích, ostatní jsou roztroušeni  i ve velkých TR městech, v nichž děti uprchlíků žebrají) .

Přitom Putin svým chameleonským chováním ( zejména vůči Rijádu, který chtěl nalákat do Svaté aliance ) ještě donedávna nechal Západ věřit, že by mohl částečně či zcela od podpory Bašíra Asáda, který již ani není šéfem státu, jen šéfem svého mafiánského klanu s baštou kolem přístavu Latakíja s nedalekou ruskou základnou s tanky T-90, upustit. Místo toho opět šokoval celý svět opačným krokem, než který byl od něho očekáván.

Asád, stejně jako Putin, umně využil nástupu protivládní islámistické vlny k plošným represím vůči všem syrským sunnitům s úmyslem, aby odešli ze země, což se mu podařilo – většina syrských uprchlíků tvrdí, že utíká před vládními jednotkami, nikoliv před IS, jak tvrdí Asád s Putinem.

Byl to Asádův režim, který otevřel IS bránu do Palmýry, a satelitní snímky potvrdily, že syrské památky plení nejen žoldáci z IS, ale všichni účastníci syrského konfliktu.

Přesto Putin 15.9.015 na bezpečnostní konferenci v tádžikistánskem Dušanbe postSU Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti prohlásil, že svět je v ohrožení nikoliv ze strany Putinova Ruska, ale ze strany malé žoldnéřské skupinky IS, provozované jistými tajnými službami, a srandovně vyzval, aby se státy ( Washington) vzdaly svých geopolitických ambicí, a zařadily se pod jeho velení …

Zároveň svět ujistil, že on osobně se svých geopolitických ambicí vzdal, a současně pohrozil, že Kreml bude i nadále Asáda vyzbrojovat.

Putin prohlásil, že „ lynčování druhého Kaddáfího „ již nedopustí, čímž naznačil, že RF bude blokovat jakákoliv jednání o odchodu Asáda.

Putinově agresi vůči Sýrii nahrává tzv. Mistura plán ze 17.8.015 ( jednomyslně přijat v RB OSN, třebaže z něj RF není nadšená ), plán OSN emisara pro Sýrii Steffana da Mistura švédsko-italského původu, který počítá s vytvořením kontaktní skupiny pro Sýrii v 10/015, třebaže se neosvědčila ani v Abcházii, ani v Gruzii , ani na Ukrajině.

Diplomaté naznačují, že by mohlo jít o skupinu 5 (stálí členové RB OSN)+ 1 ( BER)  jako při jednání s Íránem, která by mohla být rozšířena o Teherán, Rijád a Ankaru.

O tomto plánu však nechce slyšet Bašír Asád, protože plán Mistura Asáda vylučuje ze hry, a nechtějí o něm slyšet ani syrští povstalci, protože ponechává Asádovi protokolární funkci …

V 8/015 Putin začal zdůrazňovat další aspekt – „ nezasáhne-li ruská armáda v Sýrii, budou se do EU valit milióny uprchlíků „ , které EU rozloží, protože uprchlíci si své konflikty přinášejí s sebou ( uprchlíci jedí z hladu  i potulné kočky a psy, zatímco další syrský uprchlík, 14náctiletý chlapec, nesl své štěně  na útěku do TR v náručí celých 500 km ).

7.9.015 za přemístˇovaní ruské armády do Sýrie Hollande oznámil, že PAR podnikne svůj prvý nálet v Sýrii proti IS, zatím se zúčastňovala jen spojeneckých náletů v Iráku. Již den předtím kritizoval ruský vpád do Sýrie v NS premiér Manuel Valls s tím, že má jediný cíl – posílit prestiž syrské armády, která je a bude těžištěm zdejšího ruského vlivu, nikoliv Asád, ale jeho generálové.

Putin v Sýrii otevřel druhou frontu proti Západu, zatímco Západ před RF „ politicky korektně „  ustupuje od pádu SU, všechny postSU agrese Západ omlouval „ ruskou přecitlivělostí „, a může tak za dnešní Putinovu aroganci a výsměch světu.

18.9.015 Dmitrij Peskov oznámil, že „ Kreml samozřejmě vyšle do Sýrie i pozemní jednotky, požádá-li o to Bašír Asád „ …

20.9.015 po 18 měsících začaly kvůli ruské hrozbě v Sýrii opět spolupracovat ministři obrany Ashton Carter + Sergej Šojgu.

Ruská média oznámila, že Kreml obdržel souhlas Lukašenka zřídit leteckou základnu v Bělorusku, což Lukašenko popřel s tím, že Bělorusko ruskou leteckou základnu na svém území nepotřebuje.

?????????: ???? ? ?????????? ?????????? ???????? ?? ?????????? ???????? ?? ??????

http://www.belta.by/president/view/lukashenko-rechi-o-razmeschenii-rossijskoj-aviabazy-na-territorii-belarusi-ne-velos-165419-2015/

U Putina si dnes šéfové států a vlád podávají dveře – chtějí s ním probrat budoucí ruský pořádek na BV.

21.9.015 dorazil do Kremlu izraelský premiér Netanjahu, aby se ujistil, že nová konfigurace na BV v podobě Putina (MiG-29, Su-27, SA-22, Mi-28, 2.000 vojáků) neohrožuje Izrael, zejména jestli Kreml nedodá zbrusu nové zbraně i milicím Hezbolláhu, které v počtu 5.000 mužů bojují v Sýrii, a kterým již proti Izraeli dodal protitankové střely Kornet.

Izraeli se také nelíbila návštěva šéfa milic alQods, které vyvážejí íránskou revoluci do zahraničí, generála Solejmáního , v MOW ( tuto návštěvu Peskov odmítl jakkoliv komentovat, přičemž na summitu v Ufě  v 7/015 byl i íránský prez. Rohání).

http://avmalgin.livejournal.com/5766752.html

 

 

 

 

 

Autor: Andrea Kostlánová | sobota 24.10.2015 21:54 | karma článku: 19,07 | přečteno: 862x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,26 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 500x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 269x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,85
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz