Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Putin a nacionální bolševici hájí Leninovy a Stalinovy „welfare“ gulagy

V 2/1930 bolševická média zahájila proti Majakovskému, jenž se marně pokoušel získat povolení k výjezdu do Francie, aby se mohl oženit s mladičkou modelkou Jakovlevovou, štvavou politickou kampaň s heslem „ Pryč s majakovščinou !

9.4.1930  studentští aktivisté z Komsomolu Majakovského vypískali, když jim recitoval svoji novou báseň, 14.4.1930 bolševici informovali, že se Majakovský zastřelil, naposledy byl spatřen 12.4.1930 herečkou Polonskou, která shodně s agentkou OGPU Brikovou uvedla, že „ o sebevraždě mluvil často „ .

Polonská Majakovského údajně nejen jako poslední viděla živého, ale i jako první mrtvého – šla jej po rozchodu navštívit, na chodbě uslyšela výstřel, vběhla dovnitř, uviděla na podlaze ležícího Majakovského, a přivolala záchranku, která konstatovala smrt přesným výstřelem přímo do srdce (stejně jako u totálně opilého básníka Sergeje Jesenina z 12/1925).

Po jeho smrti OGPU již rozvedenou Lilu a Osipa Brikovy spěšně vyexpedovala do Berlína, kde Lily rozhlašovala, že měl sebevražedné sklony, a že jej před sebevraždou již 2x zachránila.

Teprve 26.10.2005 list Pravda zveřejnil Majakovského dopis na rozloučenou (v listu Pravda ale není pravda, a to zejména za Putina), údajně napsaný 2 dny před zastřelením ( dle Polonské v den, kdy se s Majakovským rozešla ).

V údajném dopise na rozloučenou z 12.4.30 bylo napsáno:

“Umírám, ale nikoho neobviňuji, nešiřte spekulace. Matko, sestry, přátelé, není to nejlepší způsob, jak odejít, omlouvám se. Lily, miluj mne, soudruzi ve vládě, moje rodina zahrnuje Lily, matku, sestry, a Veroniku Polonskou. Zajistěte jim slušný život, budu vděčný. Nedokončenou báseň dejte Brikovým, pochopí ji “. Nedokončená báseň začínala : „ Románek je za námi, láska se roztříštila o realitu. Vyrovnal jsem se se životem a vzájemný soupis běd, bolestí a křivd by tady už byl na nic „.

K dopisu byla dále připojena žádost, aby za 2.000 rublů, které zůstaly ve stole, zaplatili daně …

 

 

Navštěvovatel salónu Brikových Andrej Koloskov tvrdil, že dopis je padělaný, ale režimní analýza uvedla, že padělaný není, třebaže jisté odchylky písmo mělo – Majakovský údajně lístek napsal ve stavu velkého rozrušení.

Také filmař Sergej Ejzenštejn /1898-1948 viz mj. můj článek  Sergej Ejzenštejn ve službách sociální ... - Andrea Kostlánová https://kostlanova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=137736 /

ve svém deníku zpochybnil autenticitu Majakovského dopisu na rozloučenou s tím, že Majakovský by nikdy nenapsal hloupý dopis, neuváděl by v něm nepodstatné detaily, a nepoužil by bolševickou hantýrku.

Kulka vyjmutá z jeho těla neodpovídala typu jeho pistole, a sousedi tvrdili, že slyšeli dva výstřely. Vyšetřovatel, jenž smrt Majakovského vyšetřoval, byl o 10 dní později zavražděn.

V roce 1990 investigativní novinář Valentin Skorjatin po studiu ruských archívů zveřejnil v časopise Novinář č.5  článek o záhadné „ sebevraždě “ Majakovského s názvem „ Cože, já že jsem se zastřelil ? Neříkejte ! “

Skorjatin poukázal na to, že veškerý majetek hmotný i literární zdědila Lila Briková, která spolu s manželem sloužila čekistům, konkrétně samotnému zástupci Jagody. Skorjatin jako první zveřejnil i identifikační čísla, pod kterými byli vedeni jako agenti 7. oddělení Čeky – Osip (24541 /1920), Lila (15073/1922).

Majakovského sestra Ludmila Lilu Brikovou nesnášela, tvrdila, že je krutou a cynickou manipulátorkou, která nikdy neměla zájem ani o Majakovského ani o jeho poezii. Také básník Andrej Vozněsenský /1933-2010/, jež znal Lily osobně, prohlásil, že jde o „ cynickou mrchu „ . Literární historik Viktor Šklovský tvrdil, že Majakovského využívala nejen Lily ( ta i po jeho smrti), ale i její manžel.

Na pohřbu Majakovského se sešlo kolem 150.000 lidí, větší účast byla jen na pohřbu Lenina a Stalina.

Osip Brik krátce po smrti Majakovského napsal svůj první článek v sérii článků, které měly Majakovského tvorbu přizpůsobit novým politickým požadavkům Stalina.

Trocký ve svém článku z 1.5.30 v Bulletinu opozice napsal, že Majakovského osobní a veřejné postoje nebyly v rozporu, ale tím, že nakonec do RAPP/Svazu proletářských spisovatelů vstoupil, spáchal proti sobě násilí, protože věděl, že kultura pod pseudorevolučním byrokratismem degeneruje. Majakovského smrt, dle Trockého, tak nespočívala v jeho osobním selhání, jak tvrdila Strana, ale v selhání oficiální bolševické ideologie za všeobecného politického a kulturního úpadku Stalinovy diktatury.

Francouzský surrealista André Breton, od 1935 Trockého přívrženec, v roce 1930 napsal článek na obranu Majakovského proti Stalinovým výpadům.

Básnířka Marina Cvětajevová /1892- „ sebevražda „ 1941, vystudovala na Sorbonně, mluvila francouzsky, italsky a německy/ 1932 v Paříži v eseji Umění a Svědomí o Majakovském napsala: „ Od roku 1918 ničil básníka Majakovského člověk Majakovský„ ( 1930 napsala Báseň o zavražděné carské rodině ).

V Paříži Cvětajevová udržovala milostnou korespondenci s Borisem Pasternakem  1922-1936, přes kterého si dopisovala i s pražským německým básníkem Rainerem M. Rilkem /1875-1926 Švýcarsko/.

Korespondence mezi Cvětajevovou a Pasternakem je významným svědectvím o dvou intelektuálech, kteří trpěli v emigraci i v bolševickém Rusku, kteří popisují dobovou realitu, ve které žili.  1936 s Pasternakem korespondenci ukončila, protože byl v bělogvardějských kruzích považován za příliš zkompromitovaného svojí spoluprácí s bolševickou mocí. V posledním dopise z 3/1936 jej Cvětajevová varovala, že „ jej šelmy nakonec pozří „ .

Rodině se v Paříži finančně dařilo stále hůře, manžel Cvětajevové se nakonec z finančních důvodů stal agentem NKVD, aniž by něco tušila.

V roce 1937, kdy v plném proudu probíhaly moskevské „ procesy“,  se její 25letá dcera Ariadna na přání otce a proti vůli své matky vrátila do Moskvy, když využila úskočné Stalinovy nabídky „beztrestného“ návratu. Manžel do Moskvy ve službách NKVD odjel o pár měsíců později, protože prchal před policejním vyšetřováním ve Francii, že se jako agent NKVD podílel na politické vraždě a únosu.

1939, pár měsíců před vypuknutím 2.sv.v.,  se Cvětajevová opět po 17 letech rozhodla vrátit do Moskvy ( kde jí 1919 zemřela mladší tříletá dcera na hladomor) , aby zjistila, co se stalo s její starší dcerou a manželem, kteří jí přestali psát.

Již se s nimi nikdy nesetkala, v Moskvě se jen dozvěděla, že její dcera byla zatčena pro špionáž a odsouzena na 16 let do gulagu ( daleko později Ariadna Efron napsala své matce fiktivní dopis „ Nesmírně tě miluji „, který zveřejňovala s matčinou poezií ). 5 týdnů po dceři byl ze stejného důvodu zatčen i manžel Cvětajevové.

Cvětajevová, manželka a matka „ nepřátel lidu „ , zůstala v Moskvě sama se 14letým synem, a snažila se uživit překládáním. Po napadení Hitlerem v 6/1941 byli oba jako nepřátelé státu deportováni do Tatarstánu,do městečka Jelabuga na břehu Kamy, kde se utrápená Cvětajevová, jedna z největších básnířek 20.stol.,  zcela bez finančních prostředků, kdy ji jako nepřítele státu nesměli zaměstnat ani jako pomocnou sílu v kuchyni, v 8/1941 údajně „ oběsila“ (49), aniž se dozvěděla, že manžel byl jako „ imperialistický špión „  v 8/1941 popraven.  O vydání rozsáhlého díla Cvětajevové se postarala její dcera poté, co se po 16 letech vrátila z gulagu .

Gulagy pro třídní a politické nepřátele a jejich rodiny, včetně novorozenců, starců a stařenek, byly systematicky zřizovány od roku 1922. V 6/1923 byly zřízeny Severní tábory zvláštního určení na Soloveckých ostrovech ( přes 100 ostrovů ) v Archangelské oblasti /“Solovki“ . Gulag byl i v prostorách známého kláštera a pousteven na Velkém soloveckém ostrově ( dnes památka UNESCO ).

Nejkrutějším obdobím zde bylo budování krumpáči, lopatami a holýma rukama v mračnech komárů a za arktických mrazů Bělomořského kanálu v letech 1931-1933, od 1939 zde gulagy již nebyly, ostrovy patřily Severní flotě.

Zachar Prilepin*1975 jako člen Nacionálněbolševické strany Eduarda Limonova 2010 podepsal petici Putin musí odejít, ale 2014-15 bojoval jako dobrovolník na straně Putinových oddílů v Donbasu ( vazby mezi Limonovem, Duginem a Putinem ) .

Proslavil se románem Patologie (2005), 2017 mu vyšel román Souostroví Solovki, laboratoř gulagu z 20.let. V této historické fikci popisuje lásku mezi trestancem Artjomem, jenž aby přežil, musí páchat násilí ( Prilepin bojoval v Čečně ), a jeho žalářnicí Galjou, milenkou šéfa tábora Fjodora Eichmanise /1897-1939/, jehož dcera ještě v RF žije. Román pochválil Putinův patriarcha Kirill, jehož otec byl v gulagu Solovki vězněn.

Prilepin jako nacionální bolševik se ostře ohrazuje proti tomu, že by se „ pracovní „ gulagy, které dle něho měly „ jen převychovat třídní nepřátele „ , daly srovnávat s nacistickými koncentráky ( v gulazích mělo každé dítě na krku cedulku s číslem ).

Maxim Gorký Solovki navštívil 1926 (o jeho návštěvě, která byla pro vězně zklamáním, píše i Solženicyn ), nezastal se jich, byl k nim odtažitý a rezervovaný. Poté napsal článek, jak se v gulagu mají dobře ( nacionální bolševik Prilepin tvrdí, že co Gorkij napsal, bylo pravda – archívní dokumenty o opaku již Putin a jeho FSB vykradli z archívů Memorial ) …

 

Autor: Andrea Kostlánová | úterý 27.10.2020 9:41 | karma článku: 15,47 | přečteno: 448x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,26 | Přečteno: 488x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,43 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 500x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 727x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 269x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

V noci na pondělí lze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy. Budou ideální podmínky

5. května 2024  7:17

Lidé budou moci na obloze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy, který svého maxima dosáhne v noci...

Australská policie zastřelila mladíka, který pobodal muže. Zřejmě se radikalizoval

5. května 2024  7:10

Australská policie v zastřelila 16letého chlapce, který pobodal muže v Perthu, hlavním městě...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,85
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz