Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lukašenko chce do NATO

Za Janukovyče se Ukrajina stala pouhou ruskou provincií, jak o tom svědčí  „ historická „ dohoda o plynu podepsaná mezi Janukovyčem a Medvěděvem v 4/010, kterou vyjednali premiéři Putin a Nikolaj Azarov, Lavrov a ruský ministr obrany Anatolij Serdjukov, kterého Putin po opětovném přehození si funkcí s Medvěděvem jako stoupence Medvěděva vyhodil ...

( Toto přehazování si funkcí na pozadí volební frašky, Putinův soukromý Vyšetřovací výbor RF, Komise pro revizi dějin/ mediální propagandistická mašinérie, neokozáci vzešlí z řad sirotků či z dětí z rozvrácených rodin, kterým jsou vymývány mozky od 7 let věku na internátních neokozáckých školách, mládežnická hnutí Putinjugend + skrytě probíhající budování Putinovy soukromé armády/soukromý vojenský sektor na úkor federální armády, charakterizují Putinovu diktaturu ) .

Za dohodu ( 24.4.010) o protiústavním prodloužení ruské historické a strategické námořní základny na Krymu o 25 let s automatickým prodlužováním o dalších 5 let ( Tymošenková nic protiústavního neučinila, přesto na Putinův příkaz skončila ve vězení ), Kyjev dostal (jen) 30% slevu na plyn, kterou měla Ukrajina dostávat jako bonus k pronájmu sevastopolské základny ( o peníze však neměl přijít Gazprom, ale pokladna ruské vlády, tj. ruští občané ) ...

„Jen“ 30% slevu, protože v podstatě stejnou slevu dostává Lukašenko, jenž je proslulý tím, že Kremlu za ruské peníze nejenže nic na oplátku nevrací, ale ještě vyhrožuje, že s Putinem spolupracovat nebude ...

Naopak, Lukašenko chce do NATO, v podstatě již 13 let.

http://www.belta.by/ru/all_news/president/Lukashenko-Belarus-otkryta-k-konstruktivnomu-dialogu-s-NATO_i_695946.html

RF tím ušetřila značné peníze na stavbu nové námořní základny na ruském pobřeží Černého moře, v Novorossijsku či jinde, a získala navíc politicko-strategickou výhodu – NATO zakazuje cizí vojenské základny nečlenských států na území svých členů, takže smlouva o prodloužení ruské základny na Krymu znemožnila na 25 let členství Ukrajiny v NATO.

Duma neposkytne prostředky na rozvoj zastaralé infrastruktury Uralského federálního okruhu, RF nemá peníze, a Putin ruskému státu nakradené miliardy vrátit nehodlá ...

Před Putinovým záborem Krymu zamýšleli do oblasti Uralu, zejména do stavby bytů v Jekatěrinburgu, investovat finští/FS investoři, zatímco o čeljabinskou oblast se před Putinovým zcizením Krymu zajímali investoři z Ománu, Čeljabinsk v 4/010 navštívil i ománský velvyslanec. Do infrastruktury tjumenské oblasti zamýšlelo investovat TR a Německo.

Zahraniční investoři si však stěžovali na ruskou byrokracii, která dorostla indických rozměrů – na realizaci slibů naslibovaných ruskými úřady, se běžně čeká až tři roky.

Za Putina se počet státních úředníků zdvojnásobil ( až 40% lidí v RF závisí na příjmech od státu ), přičemž jedinou náplní jejich práce je přerovnávat lejstra z jedné hromady na druhou.

Za finanční krize z roku 09 ( snížení cen ropy ) Putin zvýšil veřejné výdaje o 40% , platy státních zaměstnanců, kteří Putina volí ( k volbám je svážejí autobusy ) , vzrostly, aniž by se zlepšila kvalita jejich služeb ( např. Putinovo zdravotnictví, vyjmeme-li MOW + Petrohrad, je na úrovni rozvojových zemí ).

Produktivita práce v RF je hluboko pod úrovní produktivity v EU.

Většinu peněz Putin proinvestoval ve vojenských výdajích, investice do státních podniků za Putina nedosáhly ani úroveň SU éry – navíc polovina investic šla do nákupních středisek, místo aby investoval do ruských podniků, které by tato nákupní střediska zaplnily zbožím ( Putin zákonem zakáže obchodním sítím nakupovat přímo ze zahraničí, aby neobcházely domácí výrobce, zákon navrhl senátor Sergej Lisovskij ).

Jediným zdrojem peněz a moci je stát, soukromá iniciativa a soukromé podnikání je něco, čemu se musí zabránit, řekl Alexandr Bastrykin -  „ privatizace a konkurence je hrozba, která by mohla zničit ruskou ekonomiku „ ( samozřejmě, protože Putinovi oligarchové jsou bývalí příslušníci KGB, kteří státní moc využili ku svému bezuzdnému obohacení, jejich podniky Putinův stát chrání před konkurencí, a navíc jako jediní dostávají státní zakázky ( zakázky pro OH v Soči jsou toho odstrašujícím příkladem) .

Putinův centralizovaný absolutistický stát je tak hlavní překážkou rozvoje ruské ekonomiky.

Putin, nejbohatší oligarcha v RF

CNN 15.2.015 uveřejnila rozhovor s Billem Browderem, šéfem Hermitage Capital Management, což byl svého času největší zahraniční investor v RF.

Browder uvedl, že Putin si z ruského státu nakradl zhruba 200 mld dolarů, a je nejen nejbohatším oligarchou v RF, ale možná i nejbohatším  mužem na světě ...

http://cnnpressroom.blogs.cnn.com/2015/02/15/putins-net-worth-is-200-billion-says-russias-once-largest-foreigner-investor/

Browder prohlásil, že Putinova politická moc je založena na tom, že ovládá justici – může kohokoliv zatknout a poslat do vězení za čin, který nespáchal, viz právník Sergej Magnitský (37), zavražděný velmi trýznivým způsobem ve vazební věznici v 11/09 po roce věznění z důvodu týrání, mlácení a odpírání lékařské pomoci ( cukrovka, žloutenka ).

Browder si právníka Magnitského najal, protože přišel na miliardové podvody Putinových lidí, zejména na ministerstvu vnitra, na úkor fondu Hermitage Capital.

Pro dokreslení mého článku Absence justice v Putinově Rusku, v 3/013 Putinův Vyšetřovací výbor zastavil vyšetřování s tím, že k žádnému TČ ve vazební věznici nedošlo ( Magnitský byl umlácen dozorci, škoda, že to nikdo nenahrál na video, jaké bylo ve prospěch Kremlu nahráno o podmínkách v gruzínských věznicích, které Saašvilimu ubralo volební hlasy, a nad kterými se Kreml okázale pohoršoval ) .

Po jeho umlácení Putinův Vyšetřovací výbor ve světové premiéře obžaloval mrtvolu Sergeje Magnitského z daňových podvodů, a 11.7.013 byla mrtvola Magnitského shledána vinným, stejně jako pro totéž Magnitského šéf Browder, jenž v nepřítomnosti dostal 9 let vězení ( viz můj článek Putinova Potěmkinova demokracie v izolaci, Prochorov na scéně ).

Putin by nikdy žádné prezidentské volby nevyhrál, a dle průzkumu agentury Levada z 2/014 ( před záborem Krymu ) 50% dotázaných jej nechtělo za prezidenta po roce 018, kdy mu vyprší prezidentský mandát ...

Financování Čečenska

Jak dlouho vydrží Kreml financovat Čečensko, které má za diktatury Ramzana Kadyrova 80% nezaměstnaných obyvatel z jednoho miliónu, neví ani Kreml.

K roku 012 přes 5.000 čečenských rodin stále ještě nedostalo od Putina finanční odškodnění, které jim slíbil po „ referendu „ z 3/03, za vybombardování jejich domovů, když na podzim 99 vtrhl do Čečenska, přičemž Groznyj vybombardoval do základů ( bombardování měst - Putinova oblíbená činnost, viz Gruzie a Ukrajina ) ...

Čečenci kritizují Putina i za to, že vlévá peníze do Jižní Osetie/JO (gruzínská provincie, jde o gruzínské území, které Rusové nazývají JO ), která RF nepatří, zatímco ruským občanům/Čečencům, kterým vybombardoval domy a byty, náhradu nevyplatil ( navíc finanční prostředky, které přicházejí z Kremlu, rozkrádá Ramzan Kadyrov a jeho klika) .

Již v roce 010 se nový (Medvěděvův) prezidentský emisar na Severním Kavkazu Alexandr Chloponin pohádal s Ramzanem Kadyrovem ohledně toho, že Čečna má vysoký odběr elektřiny, kterou nesplácí ( k roku 010 to byl dluh 500 mil. dolarů ), na což Kadyrov odsekl, že Čečna není zodpovědná za dluhy, které vzešly z ruské správy Čečny v letech 99-05   ...  Kromě toho má Čečensko dluh za nesplacený plyn od roku 93 (Kommersant z 21.4.010).

Putin nezvládá ani financování Krymu, natož případně Donbasu.

Krym

5.5.92 byla podepsána dohoda mezi RF a Ukrajinou, že Krym zůstává nedílnou součástí Ukrajiny ( Jelcin +  ministr zahraničí Andrej Kozyrev prosazovali, že RF je součástí západní kultury a západního světa ) ...

V 7/92 oba parlamenty, kyjevský i krymský, odhlasovaly, že Krym ( Sevastopol jako svobodné město byl pod přímou správou Kyjeva) zůstane ve svazku s Ukrajinou.

RF Krym uznala za ukrajinský, ale chtěla město Sevastopol, třebaže 58% obyvatel Sevastopolu ( než jim Putin udělil ruské pasy) hlasovalo pro setrvání Sevastopolu pod Ukrajinou ...

Spor o Sevastopol byl vyřešen až v roce 97 smlouvou o rozdělení Černomořské floty a pronájmu námořní základny Sevastopol do roku 2017.

Protiprávnost připojení Krymu k RF (16.3.014 protiústavní referendum, 17.3. protiústavní vyhlášení samostatnosti,18.3. připojení k RF, smlouvu o připojení k RF podepsal Putin +  „ premiér „ Krymu Sergej Aksjonov + starosta svobodného města Sevastopolu  Alexej Čalyj )

Oficiálně referendum uspořádal krymský parlament, který k uspořádání tohoto referenda neměl oprávnění, protože článek 92 platné ukrajinské ústavy stanovuje, že státní hranice mohou měnit jen ukrajinské zákony či referendum uspořádané na celém území Ukrajiny.

Smlouva o připojení Krymu k RF je neplatná i z hlediska mezinárodního práva, protože dle vídeňské úmluvy o smluvním právu z roku 63, kterou Rusko podepsalo, se za zástupce států považují hlavy států, premiéři a ministři zahraničí, nikoliv administrativní představitelé správních jednotek, kterou je i autonomní oblast, kteří nemají pravomoce vyhlásit referendum o odtržení své administrativní jednotky, ani uzavírat mezinárodní smlouvy ...

Dle Putinova vzoru by mohlo Čečensko vyhlásit referendum o odtržení od RF ( což již udělalo, načež jej Jelcin a Putin rozbombardovali ), a uzavřít mezinárodní dohodu o připojení se k EU.

Spolupráce Ukrajiny s Tureckem /TR

S TR je propojená jednomilionová komunita Krymských Tatarů .

TR prezident navštívil Ukrajinu 18.6.03, tehdejší premiér Erdogan 1.4.04, ministr zahraničí Gül 11.5.05.

TR má generální konzulát v Oděse a dva honorární konzuláty v Simferopolu a v Dněpropetrovsku.

Ukrajina a TR byly ve dvou společných organizacích – Black Sea Economic Cooperation/BSEC + v BlackSeaFor = Black Sea Forum for Partnership and Dialogue.

TR nemá žádný zájem na tom, aby RF ovládla Ukrajinu, již dnes Putin přetváří Krym na nedobytnou pevnost – ruští námořníci a letci na sevastopolské základně se připravují na případný raketový útok ze strany NATO ...

http://www.mk.ru/politics/2015/02/19/chf-i-pvo-kryma-gotovyatsya-k-vizitu-krylatykh-raket.html

 

Autor: Andrea Kostlánová | neděle 22.2.2015 21:35 | karma článku: 22,03 | přečteno: 1278x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,92 | Přečteno: 533x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,74 | Přečteno: 509x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 508x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 742x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 271x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Šátek nosí většina. Islamizace pokročila tam, kde už téměř žádný Švéd nežije

1. června 2024  18:06

Migrace a problém se začleňováním migrantů do společnosti je ve Švédsku důležitým tématem voleb do...

Nikdo mi neřekl, jak o jizvy pečovat, říká zakladatelka organizace Císařovnám

1. června 2024  17:32

Seriál Před pěti lety čekala Eva Zubec svého prvního syna. Během porodu lékaři vyhodnotili, že bude muset...

V Indii po šesti týdnech skončily parlamentní volby. Očekává se vítězství Módího

1. června 2024  17:30

V sobotu završila Indie po šesti týdnech proces parlamentních voleb, ve kterých současný premiér...

Izraelští osadníci blokují humanitární pomoc pro Gazu. Mají tipy i od vojáků

1. června 2024  17:01

Židovští osadníci na okupovaném Západním břehu Jordánu blokují nákladní vozy s humanitární pomocí,...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz